Ciocolata si sarcina
Raspunsuri - Pagina 2
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Anculina
Eu in primele trei luni nu puteam nici macar sa magandesc la dulciuri. acum insa(38 saptamani) savurez cu o placere uriasa cate un Mars sau Snickers pe zi, chiar daca nu mi-e recomandat! Asta e ! mai am o saptamana si nasc! Dupa ce il scot pe bebe din burtica, va trebui sa trec pe locul 2, si eu, si poftele si mofturile mele de graviduta, asa ca mai dorm si eu la greu acum, mananc ce vreau, cat vreau, imi fac toate poftele! Nu zic ca e bine, zic ca asta fac eu! Ca sa-mi treaca emotiile, ca daca ma gandesc prea mult, m-apuca frica, asa iau doar aspectele placute din ultima saptamana care mi-a mai ramas de sarcina!
baga bine acuma, ca cine te-a sfatuit bine-a zis: dupa aia nu mai mananci tui orice!... baga cirese, capsune, tot ce poti, ca dupa ce nasti e pe lista de interzise!
si eu am nascut tot vara si am lesinat de pofta de pepene, strugure... asta e!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
crinuta spune:
quote:
Originally posted by gandaceluquote:
Originally posted by crinuta
Gandacelule, cu ciocolata m-am lamurit, cafea nu prea mai beau de cand am ramas insarcinata ( desi niciodata nu as fi crezut ca pot renunta la cafea), in schimb vreau sa stiu daca pot bea cola?
Crinuta si bb din burtica 7+ saptamani
da-o naibii de cola, mai bine baga cioco, nici n-am mai zis de cola, asta e cea mai interzisa si pe motiv de cafeina, si pe motiv de bule, si pe motiv de chimicale! da-o naibii ca toti beam inainte dar ne-am lasat in timpul sarcinii! nu-i un capat de tara!
sa nu te-auz cu cola ca nu mai vorbesc cu tine!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
Of ce veste proasta. Ideea e ca poftesc la cola de nu se poate. In fine, o sa beau Fanta, Sprite, ca nu vreau sa te superi si sa nu mai vorbesti cu mine.
Crinuta
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by crinutaquote:
Gandacelule, cu ciocolata m-am lamurit, cafea nu prea mai beau de cand am ramas insarcinata ( desi niciodata nu as fi crezut ca pot renunta la cafea), in schimb vreau sa stiu daca pot bea cola?
da-o naibii de cola, mai bine baga cioco, nici n-am mai zis de cola, asta e cea mai interzisa si pe motiv de cafeina, si pe motiv de bule, si pe motiv de chimicale! da-o naibii ca toti beam inainte dar ne-am lasat in timpul sarcinii! nu-i un capat de tara!
Of ce veste proasta. Ideea e ca poftesc la cola de nu se poate. In fine, o sa beau Fanta, Sprite, ca nu vreau sa te superi si sa nu mai vorbesti cu mine.
Crinuta
Crinuta, mai bine bea sucuri naturale facute acasa. E cel mai sanatos!
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
anapharm spune:
Buna pofticioaselor,
Nu ma numar printre consumatorii de ciocolata. Inainte de sarcina o gustam ocazional, iar daca stau sa ma gandesc bine in ultimele 6 luni nici n-am atins vre-o bucatica. Dar mai scap la o saptamana o cana de ciocolata calda, ca tare buna mai este. Cafea cafea si iar cafea fara cofeina...nu simt nici o diferenta de gust sau miros cu cea normala, ba chiar e mai buna, parfumata si cu aroma de vanilie. Poate ca la o luna mai fur si eu din cafea sotului, o jumatate de cescuta si restul lapte. Zic eu ca stau bine la acest capitol
Va pup pe toate dulce dulce
Ana & Ralucuta din burtica
DPN 5 August - Fetita Raluca - Dr. J. Moruzzi
"Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie".
Ana Burtch
raluca.gabriela spune:
Experienta mamei mele insarcinata cu mine (nu stiu cat conteaza): mergea mult pe jos si isi lua de la cofetarie 100 gr visine trase in ciocolata pe care le termina pana la urmatoarea cofetarie de unde mai lua 100 gr si tot asa... Efectul? Eu am fost mereu foarte energica si activa, fara sa fiu nervoasa. Nu stiu daca a fost de la ciocolata... Nu stiu, iar, daca e coincidenta, dar eu sunt lesinata dupa visinele in ciocolata. Inca o chestie care nu stiu cat e de valabila: cu fratele meu nu manca deloc, ca i se facea rau de la o bucatica cat de mica, iar el acum nu se omoara dupa cioco si e mai... molâu :PPP
Eu am intrebat dr mea si am si citit; intr-adevar, stimuleaza secretia de serotonina (hormonul fericirii) dar totul e sa nu mananci in cantitati industriale si sa nu o combini cu cafea, ceai negru, cola si alte... cofeine.
sa cresteti mari! :-)
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by crinutaquote:
Crinuta
nu te las nici cu fanta si sprite!!! (da io de ce beau??!!) nu ie bune!
mai beau si eu uneori sprite, ca mi se pare cel mai putin chimizat, dar doar cand sunt in oras si nu am altceva la indemana
eu beau de obicei suc natural 100% de portocale tropikana
stiu ca ai pofta, si io am pofta de crenvursti, dupa ce am mancat 2 saptamani in fiecare zi cate 3-4 a trebuit sa ma las, ca cice nu ie buni la bebe!
ooooooooooooof! viata meaaaaaaaaaaaaaa!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Cristina_C
Crinuta, mai bine bea sucuri naturale facute acasa. E cel mai sanatos!
corect, intre fanta si cola nu e o diferenta chiar atat de mare, adica fanta e facuta tot din concentrat, nu din portocale!
o sa vezi o chestie care te va surprinde: dupa o perioada in care nu mai bei deloc sucuri sintetice, doar mananci fructe sau bei sucuri naturale, si vei gusta un suc sintetic, vei simti imediat un gust chimic oribil, de o sa te crucesti cum ai putut sa bei atata vreme porcaria asta! parol!
timea spune:
La mine nu-i valabil... inainte sa fiu insarcinata nu puteam vedea in ochi cola sau altele din gama... acum poftesc groaznic la cola.. chiar am visat intr-o noapte ca beam....ce ma fac...vai , vai , vai.....
AncaMaria spune:
quote:
stiu ca ai pofta, si io am pofta de crenvursti, dupa ce am mancat 2 saptamani in fiecare zi cate 3-4 a trebuit sa ma las, ca cice nu ie buni la bebe!
De ce nu ie buni crenvurstii gandacelule? Ca si eu mai mananc de cand sunt gravida..
Anca
Donia spune:
Eu nu sunt o mancatoare de ciocolata, de fapt dulciurile nu ma atrag.
DAR in timpul sarcinii, dupa ce au trecut greturile, mancam, hapaiam, cate o ciocolata intreaga in secunde si ma uitam urat daca imi cerea si sotul o bucatica. Nu m-am gandit niciodata daca e voie sau nu.
E drept ca m-am ingrasat 22 de kile, dar nu numai de la ciocolata, ca mancam orice in cantitati enorme, cu pofta si fara regrete. Din fericire, in 2 luni dupa ce am nascut am dat jos 17 kile, fara nici un efort, doar ca am mancat normal, adica mi-a revenit apetitul la normal.
Iar fetita mea e energica si activa, dar fara sa fie nervoasa. Si nu se prea omoara nici ea dupa ciocolata.
Am cunoscut un medic care spunea ca atunci cand ti-e pofta de ceva, inseamna ca organismul are o carenta. Nu stiu daca e adevarat sau nu, dar in timpul sarcinii mi-a prins bine justificarea asta.