Ciocolata si sarcina

Ciocolata si sarcina | Autor: mamaleone

Link direct la acest mesaj

Am o intrebare cat se poate de simpla,dar nu stiu de ce am impresia ca raspunsurile o sa ne ajute pe multe din noi. Nu maincati tone de ciocolata in timpul sarcinii, va abtineti? Nu cred ca e prea bine sa exageram cu acest "aliment", dar... e asa de buuun. Tocmai mi-am pregatit o tava intreaga si o tin langa mine acum: inca una si gata, da de unde ca mai e putin si o termin.
Ce stiti de toata treaba asta?
LAura

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Ciocolata, in limite rezonabile, e un aliment ok, unii chiar subliniaza anumite proprietati, chestii legate de nu'sh ce hormon al fericirii, care te binedispune, balarii...taninul care-ti ajuta la digestie si chiar la dintzi...dar orice-i mult strica, zaharul in exces e limpede ca nu face bine...numai la diabet daca ne gandim...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Aualeu, m-ai atins la punctul slab. Am zile cand tot la ciocolata poftesc, insa dr mi-a spus sa mananc foarte putin, nu de alta, dar ingrasa ingrozitor, si eu deja am inceput sa depun.
E, nu face nimic. Putin nu strica.

Crinuta si bb din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Draga Laura...ca orice lucru bun, in cantitati mari..ingrasa!!!
e adevarat ca sunt o gramada de lucruri bune in ciocolata, incepind cu calciu si temrinind cu teobromina (substanta din aceeasi clasa cu teina, cafeina, etc.) care in cantitati moderate combat radicalii liberi si degradarea prin oxidare, elibereaza endorfine (responsabile pentru senzatia aceea de placere cind o maninci)...si asa mai departe. asa ca....cite un pic....nu strica niciodata!!! excesul...dauneaza, ca multe altele, nu?
asa ca poti minca linistita cite putin....dar daca devorezi o data o tableta intreaga s-ar putea sa ai ceva surprize, intii din partea cintarului si apoi sa iti creasca tensiunea, glicemia, si alte efecte suparatoare.
enjoy!!!
, Roxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

In primele luni mi se facea rau numai cand ma gandeam la ciocolata sau la alte dulciuri. Pe urma am trecut la sentimente neutre si am mai mancat din cand in cand, dar fara sa intrec masura si mai mult ciocolata alba. N-a trebuit sa fac eforturi supraomenesti sa limitez cantitatea pentru ca in general nu prea simt nevoia de ceva dulce. Pot sa nu m-ating de ciocolata cu lunile. In schimb, cat am fost insarcinata am mancat tone de fructe de sezon si din afara sezonului.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_oona spune:

Eu una de cand sunt insarcinata nu pot nici sa miros ciocolata ca mi se face rau.in schimb imi plac fructele mai acrisoare si legume mananc in prostie.
Ciocolata desigur este buna, dar nu in proportii mari,caci ingrasa enorm si plus de asta,daca esti insarcinata nu-i ofera bebelui prea multe vitamine si proteine.Numai te face pe tine

Elena_a (DPN 24oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaleone spune:

ma gandeam sa nu iasa bb nervos, ca stiam ca asta te agita. Eu mananc cel mai mult ciocolata atunci cand sunt stresata sau nervoasa si are efect. Chiar citisem undeva ca mai calmeaza poftele sexuale la femei, bine...habar n-am daca e adevarat. Poate daca afla barbata-miu imi ascunde ciocolatile...hihihi!
deci tre sa mananc cate putin...acum depinde ce inseamna ptr mine putin. E bine ca ati mancat fructe, si eu mai imi satisfac pofta de dulce cu ele, dar iarna e mai greu. Acum daca au aparut capsunile tre sa bag cate un kil pe zi. S-asa ma ofticam eu ca nu apuc sa mananc din-astea pana nasc, dar cum bb nu mai vrea sa iasa, a gustat si el capsunele bunicele.
Laura cu bb 39,5- e mareeee.
Mersi de sfaturi si daca mai stiti mai spuneti, ca s-asa bb al meu si-a luat portia de cioco.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

eu bag la ciocolata de n-am treaba! si la prima sarcina am bagat si copilul e bine! nu el e nervos, tot io sunt nervoasa!

chestia e ca e vorba de anumite limite, ca si cafeaua, ca si ceaiul negru, ai voie ori una, ori alta, pana la anumite cantitati... sa zicem nu mai mult de o jumatate de cioco mare pe zi, da?! e bine? (eu mananc mai mult! dar m-am lasat de cafea, iar ceai nu beau deloc)

ai grija ca ingrasa fara a aduce suport nutritiv, adica... la nivel de sanatate cioco e zero (nu si la nivel de satisfactie!)

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Gandacelule, cu ciocolata m-am lamurit, cafea nu prea mai beau de cand am ramas insarcinata ( desi niciodata nu as fi crezut ca pot renunta la cafea), in schimb vreau sa stiu daca pot bea cola?

Crinuta si bb din burtica 7+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Eu in primele trei luni nu puteam nici macar sa magandesc la dulciuri. acum insa(38 saptamani) savurez cu o placere uriasa cate un Mars sau Snickers pe zi, chiar daca nu mi-e recomandat! Asta e ! mai am o saptamana si nasc! Dupa ce il scot pe bebe din burtica, va trebui sa trec pe locul 2, si eu, si poftele si mofturile mele de graviduta, asa ca mai dorm si eu la greu acum, mananc ce vreau, cat vreau, imi fac toate poftele! Nu zic ca e bine, zic ca asta fac eu! Ca sa-mi treaca emotiile, ca daca ma gandesc prea mult, m-apuca frica, asa iau doar aspectele placute din ultima saptamana care mi-a mai ramas de sarcina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Gandacelule, cu ciocolata m-am lamurit, cafea nu prea mai beau de cand am ramas insarcinata ( desi niciodata nu as fi crezut ca pot renunta la cafea), in schimb vreau sa stiu daca pot bea cola?

Crinuta si bb din burtica 7+ saptamani

da-o naibii de cola, mai bine baga cioco, nici n-am mai zis de cola, asta e cea mai interzisa si pe motiv de cafeina, si pe motiv de bule, si pe motiv de chimicale! da-o naibii ca toti beam inainte dar ne-am lasat in timpul sarcinii! nu-i un capat de tara!

sa nu te-auz cu cola ca nu mai vorbesc cu tine!

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput