Mamici de Nov-Dec 2004 (7)
Raspunsuri - Pagina 9
danette spune:
Merci fetelor,
intr-adevar m-am simtit foarte bine dupa consultatia asta... si atat de bine imi pare sa-l vad pe bebe cum se invarte si da din piciorute... sotul meu a fost "topit". Amandoi defapt.
Raluca, eu sunt in 13,5 saptamani. Asta a fost o echo normala, cea 3D o sa o fac peste o luna.
L-am intrebat pe dr. special de aceasta masuratoare : pliu occipital, si mi-a zis ca o facea oricum, dar era surprins de cunostintele mele in domeniu... i-am explicat apoi de lungile mele incursiuni pe net...si a zambit.
Majoritatea femeilor nu pun atatea intrebari si nici nu sunt la curent cu toate chestiunile astea medicale... nici eu nu stiu cum e mai bine...
, Dana
try spune:
Mai fetelor, nu stiu cand se facura 17 sapt., zau asa...
O sa ma trezesc la spital ca nasc si nu stiu cand au trecut cele 9 luni
Dana, ai vazut ca fluturelul a prins aripi?
La mine nu a mai fluturat, se mai intampla cate ceva la cateva zile distanta, dar e asa de vag ca nu pot sa-mi dau seama daca-i chiar bebe. Astazi am simtit mai mult miscarile-astea usoare - chiar daca au fost mai sterse, dar au fost dese. Asteptam meciurile de box, ca alea-s palpitante.
La mine inca n-au sosit rezultatele de la triplu-test (am sunat azi si mi-au zis "usualy in 5-10 days").
Dana, pai l-ai intrebat de sexul bebeului sua ai asteptat sa vezi daca zice el ceva? Cred ca daca-i ziceai ti-ar fi spus. Eu una cred ca e o parere preconceputa despre vitamine. Nu e obligatoriu sa ingrase. Eu de-abia cu chiu cu vai am pus pe mine 1,5 kilograme de la inceputul sarcinii si pana acum. Si ma ie un pic si ajung la jumatatea sarcinii.
Gandacel, merci de sfaturile cu chisherele meli umflati. Se pare c-a fost doar o chestie de moment, dar ma astept la vara la manifestari mai crunte caci stau toata ziu pa scaun la servici, iar de la caldura mie mi se umfla mainile is picioarele.
Fulguletz, ai fost mortala cu radiografia care te-a iradiat de pe hol, cred ca esti in topul mamicilor panicoase din grup. Si mie imi trec tot felul de bazaconii prin cap cateodata, dar incerc sa nu le dau glas ca parca in felul asta dispar mai repede din mintea mea. Era cred altfel explicatia cu bebe in primele 2 sapt. de sarcina, caci oricum sangele lui bebe nu se amesteca deloc cu cel al mamei pe toata durata sarcinii. Numai la nastere exista un amestec (dar e impropriu spus; la nastere cele 2 tipuri de sange intra in contact, dar de fapt nu se amerteca). Daca s-ar amesteca sangele mamei cu cel al bebeului, nu va dati seama ca bebeul ar trebui atunci ca aiba intotdeauna grupa de sange a mamei? Venele noastre de sange duc "hrana" catre bebe pana la nivelul uterului. Schimbul de substante nutritive din sangele nostru catre sangele lui bebe se face prin intermediu unui mediu ca o plasma - e un strat subtirel ce desparte de fapt terminatiile noastre sanguine de reteaua de vase de sange din placenta (care contine sangele lui bebe si e ca o bucatarie pentru bebe).
Raluca, exact asa eram eu, cu exceptia somnului. N-am suferit deloc de somn pana acum. Dar greturile si erau dure in primele 3 zile ale sapt., apoi joi si vineri mai domoale, iar in wee de multe ori ma simteam mai bine.
A propos de cumparat dinainte, aici toate lucrurile se cumpara inainte de nastere, chiar de prin luna a 5-a a 6-a cand mamica e inca in puteri. Nimeni nu se chinuie dupa nastere sa umble prin magazine sa caute lucrusoare pentru bebe.
Eliza, d-aia tot am eu senzatia asta de burta care plezneste dupa ce mananc fructele? Eu le mananc de regula dupa masa, ca pe un desert. O sa le evit de-acum incolo dupa masa.
17+ sapt DNP 1 nov.
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by raluca.gabriela
Eliza, ganduri d-astea albastre am si eu: la 2 saptamani am mancat branzeturi frantuzesti, la 3 saptamani de sarcina am baut o bere iar pana acum, in 9 saptamani, am baut in total cam o ceasca de bere, apoi m-am epilat de 2 ori cu crema si n-am aflat inca daca face rau sau nu, am luat emetiral de vreo 3 ori dar fara efect... Cred totusi ca suntem exagerate.. Ia sa vezi cum sare acum Gandacelu pe noi :PPP
sar, ce mai!
io am tinut-o numai in chefuri, sincera sa fiu, habar n-aveam ca sunt insarcinata, era cam prima mea vacanta singura dupa 2 ani cu copilul - mai ales ca nici prin gand nu-mi trecea ca am vreo posibilitate de-a ramane insarcinata... dar daca asa a vrut Dumnezeu...
a fost un fel de revelion prelungit
o bere?! hmhmhm glumiti!
palinca, vin, plus bere, si nu ashe... ci destul de des... bineinteles ca si eu sunt ingrijoarata, dar... acum n-o sa ma arunc pe geam (la prima sarcina fusesem la o nunta si beusem un gin in prima saptamana de sarcina, domne, am zis ca mor dupe aia cand am aflat...)
am inteles ca numai alcoolul in cantitati mari si regulate, si anume de la mamici cam alcoolice provoaca rau la bebi... sper ca o sa fie bine, sper cu tarie! Doamne ajuta!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Eliza5
apropos de fructe, citeam acum in Regimul Montignac ca nu este bine sa mananci fructele dupa masa imediat. Explicatie mi s-a parut destul de logica: daca mananci fructul la sfarsit, el trebuie sa astepte "la rand", dupa celelalte alimente sa fie digerat. Si in timp ce asteapta, fermenteaza... Si baloneaza... Si daca ai avut o masa mai copioasa (carne), fructele trebuie sa astepte mai mult si se pot transforma chiar in alcool.
Asa ca fructele trebuie mancate singure, intre mese (inainte de micul dejun cu vreo ora si la vreo 2 ore dupa cina)..
eu stiu asa, in general, ca fructele trebuie mancate inainte de masa, altfel provoaca fermentatie si...
iubita, doar nu tii regim acuma gravida??!!
danette - culmea, vaz ca pe mine materna nu m-a ingrasat deloc! nu mai pot de bucurie! dar de la prenatale acum 2 ani mancam ca o balenuta
acum am luat 1-2 kg - e drept ca talia nu mai e ce era... si inca nu stiu daca sunt in 3 luni jumate, in patru luni jumate sau am gemeni!!! - asta din cauza ca burtica e mai mare decat dupa calculul ultimei menstruatii
joi am avion spre tara... fac echo si va spun!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by try
Mai fetelor, nu stiu cand se facura 17 sapt., zau asa...
O sa ma trezesc la spital ca nasc si nu stiu cand au trecut cele 9 luni
hahahahahaaaaaaaaaaaaaa
try - asa crezi matale!
io cred ca o sa si nasti si o sa zici: cum domne, am nascut? nici nu mi-am dat seama, am crezut ca m-a ciupit un tantar! (ca fat-frumos din povesti!)
Ela2001 spune:
BUna,fetelor.
Credeam ca din trim. al 2-lea o sa scap de oboseala,dar nici vorba de asta.Au devenit un adevarat chin zilele de servici ("scirbici" vorba circotasilor ).De-abia pot sa-mi tin ochii deschisi.
In schimb am o pofta de mincare ceva de speriat.Aseara m-am urcat pe cintar si cind am vazut ca am ajuns la 61kg, am crezut ca mor. Am plecat de la 51,5-56kg (nu mai stiu exact) la 1,70m inaltime.
Daca continui tot asa,nu stiu unde o sa ajung.Weekend-urile astea ma omoara ca atunci maninc mai mult.
Cred ca dupa ora 19 n-o sa mai maninc nimic.
Vad ca voi stati bine la capitolul kg.
La sfirsitul saptaminii ma duc din nou la control;sper sa fie totul ok si sa-mi spuna sexul copilului.
O zi buna tuturor.
Ela2001 - 18 saptamini de la UM
misticgirl spune:
Buna dimineata!
Ce mai fac burticile? Eu sunt bine; in sfarsit a inceput sa se vada si la mine un picut de burtica.Dupa ce mananc ceva sau cum am baut o cafeluta dimineata ( decofeinizata) ma si balonez si chiar arat a graviduta in 3 luni. Seara sunt super balonata..voi sunteti la fel?
Ela2001, eu merg numai la cabinetul particular al dr. Conteanu. Nu am fost niciodata in maternitatea Bucur, insa am auzit ca este destul de nasol acolo . Nu am intrebat inca de rezerve si alte informatii...am zis sa astept mai intai sa treaca primul trimestru de sarcina si dupa o sa intreb.Poate il intreb miercurea viitoare cand merg la control.
va pup pe toate si va urez multa sanatate!
Claudia ~13 sapt de la UM
Ela2001 spune:
Claudia,daca afli ceva despre Mat. Bucur, spune-mi si mie te rog.
Te-ai interesat cam cit se da la o nastere la Bucur?
Ela2001 spune:
Am uitat sa va spun ca de la inceputul lunii mai (pe la 15 sapt.) am inceput sa simt miscarile lui bebe.La inceput nu stiam ca e chiar el,dar apoi au devenit destul de evidente miscarile.
Pina acum l-am simtit in fiecare zi. E destul de vioi. Cred ca face tumbe prin burtica .