Mamici de Nov-Dec 2004 (7)
Raspunsuri - Pagina 5
aime spune:
laura miu iti multumesc frumos ptr raspuns, eu n-am avut probleme de la utrogestan, sper doar sa nu apara de acum incolo...cat priveste numele, chiar daca e devreme, nici eu nu ma pot hotari, mai ales daca va fi baiat
jasmine o sa fim colege de suferinta la triplu test? si mie mi-e cam frica, dar trebuie sa fim curajoase, o sa fie bine... daac urmeaza sa te duci la dr, si faci eco, intreaba si tu despre acest fald nucal (eu am inebunit azi cautand pe net), masurarea lui te va linisti. Am gasit pe un site in limba spaniola, ca valorile lui in saptamanile 10-14 de sarcina nu trebuie sa fie mai mari de 3 mm (cazurile cela mai obisnuite sunt de pana la 2.5 mm), la mine masuratoarea a dat 2 mm, si dr m-a linistit ca e o valoare buna (acum parca m-am linistit si mai tare, citind despre asta) dar triplul test va confirma ca totul e ok. M-am interesat si de pret, la lab. de hormonologie de la maternitate e 600.000 lei (in Iasi) si rezultatul in 2 ore de la recoltare, deci nici nu stai cu inima in gat...ti-am mai dat curaj? cam cand ar trebui sa mergi? mie mi-a zis ca in sapt 16-18, deci pe 10 iunie (atunci mi-am facut programare). astept cu interes vesti
aime
dama spune:
Fetelor va tot vad vorbind de triplul test. Poate ca s-a mai vorbit pe aici, dar nu am prins. Spuneti-mi si mie ce este testul asta si ce urmareste el de fapt la o sarcina?
Anca
aime spune:
Anca, uite un link cu ceva care mi s-a parut destul de explicit
www.eva.ro/sanatate/articol137-21.html
sau
www.diagnosticultrasound.org.uk/nuchal_translucency.html
si altele
aime
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by danamunti
Fetelor poate ma lamuriti si pe mine cumva.Cind nu eram gravida eram constipata,dar constipata rau.Acum ca sint gravida nu mai am nici o problema.Voi ce credeti?
Dana 12 saptamini
DPN 15 dec
esti pe "invers"??!!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by try
Gandacel, deci d-aia fac eu kk negru-verde ca si cand as manca spanac toata ziua? De la Materna...
M-am constipat si eu de cateva ori pana acum, dar doar ocazional...slava Domnului sa scap de pacoste pe timpul sarcinii, desi in familie am cazuri clasice de constipatie (care n-au leg. cu sarcinile).
mami, materna e "mic copil"!!! si eu iau materna si, iti spun, fata de tardyferon, e o diferenta mare... de nuanta!!!!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by raluca.gabriela
mai naspa e dupa ce nasti si esti facuta praf jos si nu poti manca fructe ca face bebi colici... Doamne, daca a fost ceva mai cumplit in viata mea au fost 1-2 luni dupa ce am nascut! credeam ca nu-mi mai revin!
AAAAAAAAAAA!!!! Cum adica?! Acum spune tot, nu ma lasa asa. Vreau sa stiu exact ce ma asteapta. Cum ai nascut? Ce ti s-a intamplat dupa? Zi-mi zi-mi zi-mi!!!!! Hai, ca si pe prietena mea care a nascut la macelaria (pardon, maternitatea) Giulesti am pus-o sa imi spuna cu lux de amanunte ce i s-a intamplat.
pai... ce sa-ti spun?! hahaha!
dupa un timp de gandire: hahaha! las ca vezi tu!
am nascut natural, din propria mea voinita, desi bebi era mare si aveam drept la cezariana (3.800) fara epidurala, am vrut sa traiesc acest mare eveniment cu toata fiinta mea! si nu regret o secunda!
mi-au facut epiziotomie, ceea ce a fost f bine, am nascut destul de repede (nici n-am apucat sa tip, nici la contractii, ca eu stiam ca prima nastere dureaza 12 ore si la mine trecusera 6!! si am zis io: las ca tip mai incolo hahaha si cand colo zdup! am nascut!
mai vreti amanunte?! adica, d-alea... alea-alea?!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by raluca.gabriela
azi dimineata, dupa 3 saptamani, a fost prima zi cand n-am varsat si m-am speriat groaznic, daca a patit ceva rau copilul si d-aia nu vars? Eu am inteles ca, in cazul unui avort spontan, nu mai simti greturile/varsaturile. Asa e? Eu greata am, dar nu vars!!!! Cum imi dau seama daca ateste ceva copilul?
mai, nu va mai ingrijorati de toate tampeniile, o sa vedeti voi griji reale cand o sa aveti bebi, nu acum! acum pastrati-va nervii! zau asa! fiti cat mai cool, antrenati-va in tehnici de calmare!
parerea mea!
avortul spontan inseamna in primul rand tone de hemoragie... iar sarcina nu-nseamna in primul rand tone de greturi, da?!!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Madachan
Fetelor, sunt fericita....am gasit la supermarket corcoduse de cumparat. Dupa ce 3 luni am visat la ele,nu-mi venea sa cred cand le-am vazut. Nu-mi raspunde si mie nimeni la intrebarea cu avionul???
in 14 saptamani ,DPN 21 Nov
eu o sa merg saptamana viitoare cu avionul si dr. mi-a spus sa ma plimb din ora-n ora pe culuoar, sa nu am probleme cu picioarele...
bafta!
sunt multe femei gravide care merg cu avionul, chiar si luni mai inaintate! stai linistita!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Ela2001
Fetelor am intrat intr-o pasa proasta.Am citit ce-ati scris voi,dar n-am mai putut sa scriu nimic.
Incep sa am indoieli legate de medicul meu.Stiu ca e un medic bun,renumit,dar totusi nu stiu ce sa mai cred.Toate spuneti ca ati facut diverse analize(toxoplasma,listeria,citomegalovirus,triplu test),iar eu n-am facut decit analizele obisnuite la medicul de familie. Ginecologul meu nu mi-a dat sa fac nici o alta analiza.
L-am intrebat eu daca n-ar fi cazul sa fac si alte analize(si i-am insirat eu mai multe pe care le-ati facut voi) si a zis ca nu e cazul ca daca ar face toate gravidele analizele alea, sistemul sanitar ar da faliment (desi nu stiu de ce ca analizele se platesc).
Medicul asta e f aglomerat si niciodata n-are prea mult timp la dispozitie;as fi vrut sa-mi acorde mai multa atentie si sa apuc sa-i pun toate intrebarile(cu care ma duc pregatita,dar acolo in graba uit de ele).
In concluzie, sint disperata si derutata.Nu stiu ce sa fac.Mai ca-mi vine sa schimb ginecologul,mai ales ca nu sint prea incintata de spitalul unde o sa nasc (Mat. Bucur),care nu e deloc modernizat cum sint altele.
Ma bate gindul sa ma duc la un alt medic,desi mi-e greu sa ma duc la altul acum cind am intrat in luna a 5-a.
Sper ca nu v-am plictisit cu mesajul asta lung,dar efectiv nu stiu ce sa mai fac.
Voi la ce spitale o sa nasteti?
Ati auzit ceva de Mat. Bucur?
Ce-ati face in locul meu? Dati-mi va rog un sfat.
Ela2001 - 17 saptamini de la UM
nu stiu daca analizele alea sunt obligatorii, cred ca nici eu nu le-am facut la prima sarcina... acum era un caz mai special, poate toate fetele care le-au facut au avut probleme (eu am pierdut o sarcina si nu se stia motivul)
ca maternitate iti recomand polizu, am nascut acolo, am fost extrem de multumita
acum, din motive personale, cu regret iti spun ca voi naste la municipal... dar polizu e cea mai buna, asa stiu!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Ela2001
Ati auzit de vreun medic bun la Polizu? As prefera sa fie barbat.
HERGHELEGIU