Incredintarea copilului pentru adoptie

Incredintarea copilului pentru adoptie | Autor: carmens

Link direct la acest mesaj

Ne- am hotarat sa adoptam un copil si deja am depus dosarul pentru atestat. In august ne apucam sa cautam un copil. Stiu ca adoptand am aceleasi drepturi in ceea ce priveste CIC dar problema pe care mi- o pun eu este urmatoarea : in perioada cand copilul este incredintat familiei in vederea adoptiei ( am inteles ca o perioada ce 3 luni )ce fel de concediu imi pot lua ? Cum pot sta acasa in aceasta perioada pe care eu o consider cea mai delicata si pentru noi si pentru copil?

Multumesc
Carmen

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Si in perioada in care copilul ti-a fost incredintat beneficiezi de CIC. In acest sens, mentionez art.125_1 din Legea 19/2000:
Art. 125_1. - În vederea acordării concediului și indemnizației prevăzute la art. 121 alin. (1) lit. a), în cazul asiguratului care a adoptat, a fost numit tutore, căruia i s-au încredințat copii sau i-au fost dați în plasament, perioada ce corespunde stagiului de cotizare și bazei de calcul prevăzute de lege se stabilește de la data la care, după caz, s-a aprobat adopția, s-a instituit tutela sau plasamentul, conform legii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Multumesc Liviu pentru raspuns. M-ai linistit.

Toate cele bune!

carmens

Mergi la inceput