Ovare polichistice

Ovare polichistice | Autor: AncaN

Link direct la acest mesaj

Buna!
Ma confrunt cu o problema...care nu credeam ca o sa mi se intample.
Am fost zilele trecute la ecograf...si dr mi-a zis ca am ovare polichistice.
Mai exact...ce mi-a scris pe biletul de trimitere la medicul ginecolog:
-ecodensitate omogena
-diam 53/48 mm(cred ca dim ovarelor)
-Anexe marite bilateral, cu aspect inflamator si dilatatii foliculare pana la 16 mm in stanga(super distrofie)
-douglas liber(cred..nu prea inteleg cea scris acolo).

Poate si pe mine sa ma lamureasca care-i treaba cu ovarele astea polichistice....si ce-i de facut?
O sa ma duc bineinteles si la dr gineco...dar vreau si alte pareri.

Ce am citit pe net despre sindromul ovarelor polichistice...ca cele suferinde au o pilozitate marita...ceea ce nu e cazul meu...eu chiar n-am par(am f putin in cap...si pe picioare nu m-am epilat niciodata, ca n-am decat cateva fire).Am un ten f curat,normal si fin...fara pori deschisi.N-am avut niciodata cosuri..nici macar in perioada cand imi venea ciclu.

Mentionez ca am 25 e ani,61 kg si 174 cm.
Cred ca mi se trage de acum 5 ani..cand in urma unei cure de slabire f severe,in urma caruia nu mi-a mai venit ciclu 2 ani.
N-am facut niciodata tratament sa-mi vina ciclu la loc..dupa 2 ani de absenta...s-a restabilit..si de atunci in vine f regulat,la 30 de zile, ma tine 5 zile.
Ce e mai aiurea..ca ma cam doare burta in primele 2 zile..si-mi curge mult si cu cheaguri.
N-am luat niciodata anticonceptionale.N-am ramas niciodata insarcinata.dar nici n-am incercat sa raman.
S-a mai confrutat cineva cu o astfel de problema?
Si ce-i de facut....
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Anca, o sa mut subiectul tau la Clinica, pentru ca zici ca nici nu ai copii si nici nu incerci.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaN spune:

Am citit ca ovarele polichistice se trateaza cu anticonceptionale...
In special Microgynon.
A mai luat cineva Microgynon pt asa ceva...sau chiar ca A/C numai?
Ati avut vreo reactie mai aiurea?(stari de voma, dereglari de ciclu,apetit exagerat etc)
Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

eu am avut ovare polichistice, prin '96. asa am ajuns la prof. Ancar, de la spitalul sf. Pantelimon, si la doctorul Vladareanu (parca). ei, cert e ca mi s-a recomandat sa iau Microgynon, atunci am inceput sa iau prima oara in viata mea anticonceptionale.
peste 4 luni, am mers la o noua ecografie, si... surpriza: nu mai aveam NICI UN CHIST la ovare!

chestia cu pilozitatea marita nu se aplica nici la mine, ca nici eu nu prea paroasa, de felul meu

de-atunci, iau numai Microgynon. nu numai ca m-a scapat de chisturi, dar mi-a reglat menstruatia, nu mai am dureri de burta, si nu m-am ingrasat! probabil ca depinde si de organism, dar e ceva si cu Microgynonul asta, sa iau de 8 ani, si sa imi faca atita bine

e bine sa intrebi si medicul ce e mai bine sa iei, si abia apoi sa incepi un tratament cu anticonceptionale, daca va considera ca asta iti trebuie.

oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Initial creeata de AncaN

Buna!
Ce am citit pe net despre sindromul ovarelor polichistice...ca cele suferinde au o pilozitate marita...ceea ce nu e cazul meu...eu chiar n-am par(am f putin in cap...si pe picioare nu m-am epilat niciodata, ca n-am decat cateva fire).Am un ten f curat,normal si fin...fara pori deschisi.N-am avut niciodata cosuri..nici macar in perioada cand imi venea ciclu.

Anca, a nu se confunda Sindromul Ovarelor Polichistice (SOP) cu ovarele polichistice pur si simplu. Nu e musai sa ai sindromul.
Si eu am luat Microgynon si a fost OK. Am luat odata Regividon si mi-a fost tare greata. Dar probabil fiecare organism reactioneaza altfel. Nu lua medicamente inainte de a-ti fi prescrise de un medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Eu am luat 5 luni Harmonet.Mai am o luna si trebuie sa merg la control.Nu e chiar de gluma cu ovarele astea polichistice, dar cica e posibil sa treaca si de la sine, insa nu te baza pe asta.Oricum, trebuie sa faci un control mai amanuntit si sa respecti indicatiile medicului.succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

Su eu am avut ovare polichistice si mastoza fibrochistica. Am facut tratament 2 ani cu Logest, dupa care minune nici macar un chist sau ganglion nu am mai avut.

sanatate

andreea mami lui theo si florin

Mergi la inceput