Spaga noastra cea de toate zilele-vol II

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

:)) Adela, cred ca "am spaguit" :)

Raluca, precis sunt si meserii care nu expun spagii, dar uite ca experimentul nostru arata ce greu e sa le gasesti...

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Calculatoristii (cel putin unii dintre ei) pot sa ia spaga foarte bine influentand licitatiile de achizitii echipamente. Eu n-am luat niciodata, insa mi s-a intamplat sa mi se spuna "ceva trebuie sa iti dau, ca imi stric bunele obiceiuri". Personal am luat-o ca-compliment. Calculatoristii sunt copii cuminti si destepti si de aia nu iau shpaga!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by AC

Conchitule,
stiu eu unii care nu iau ca nu au de unde si nu dau (majoritatea) tot pentru ca nu au de unde... si cum zice Amuleta refuza tentatziile cu necazul buzunarului gol. Cercetatorii.

o lamuriram si pe-asta pe ciat. cercetatorii dau spaga ca sa li se aprobe proiectele la care lucreaza si sa obtina finantare, altfel raman fara job.

imi permit o concluzie mica la juma de drum: in Romania, orice meserie care presupune relatii cu publicul in tabloul cerere si oferta ii expune pe ocupantii functiei respective la dat/luat spaga.

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

quote:
Originally posted by conchita

cercetatorii dau spaga ca sa li se aprobe proiectele la care lucreaza si sa obtina finantare, altfel raman fara job.

Conchi, cercetatorii dau spaga de unde n-au, dar saracii de unde primesc? Nu vorbeam de persoane cu o meserie care n-are de la cine primi? Ca asa cercetatorii dau si ei peste tot ca tot omu', la doctor, la documente, la gradinita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Nu trebuie sa presupuna relatii directe cu publicul. Sa presupunem ca trebuie sa depui o documentatie pentru o anumita aprobare - indiferent ca e credit, proiect, etc. Tu depui la lucratorul cu publicul, dar factorul de decizie nu are relatii directe cu publicul. Insa daca cumva il cunosti pe X sau Y care e ruda/prieten cuiva care este implicat in decizie, sau caruia respectivul ii este "obligat", atunci acela s-ar putea sa aiba oarece "relatii directe" cu tine, de genul o mica vizita la birou pe usa din dos sau la domitzil cu o "atentie" care va face sa atirne balanta in interesul tau. Simplu!!!
Ce sa mai zicem de directorii de institutii de orice fel care iau spaga ca sa masluiasca concursuri pentru ocuparea unui post, sau sa scoata un anumit post la concurs... sau... sau...

Va pup ca vad ca toata lumea e calma si cuminte!

Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Ca sa ai contractul de cercetare aprobat trebuie ca cel de minister care aproba sa fie trecut pe lista de deplasari sau de prime.

Mergi la inceput

Pis-Pis, ai dreptate, dar am infirmat ce spusese Andreea acolo ca cercetatorii nici nu dau.

Authority Zero

Mergi la inceput

OK, cercetatorul poate lua daca este sef de institut si trebuie sa distribuie banii de cercetare la diferite grupuri de cercetare din cadrul institutului.

Mergi la inceput

Ehe, intrebarea nu e numai cine poate primi spaga, ci si cat de des o poate face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Pentru Ralucah
Te inseli : si cei de la morga iau , de exemplu acum 4 luni mi-a murit o matusa si am dat 1 milion (nu stiu daca era spaga sau taxa spitalului, dar nu mi s-a dat chitanta).Cat despre cei de la IML , fereasca sfantu' sa ajunga vreo ruda de-a noastra pe acolo, ca tariful cel mai mic pentru spalare, imbalsamare si imbracare incepe de la 3 miloane, asta reducere pentru cele mai amarate familii ( nu intra in atributiile celor de acolo sa-ti predea mortul curat si frumos mirositor asa ca...)
Scuzati interventia, dar de-abia acum am intrat pe forum si nu m-am putut abtine sa aduc lumina si cu privire la meseria asta.

Mergi la inceput