Mamica de mai-iunie (41)
Raspunsuri - Pagina 6
Iulia P. spune:
Iulia si Marcel, sa va traiasca feciorul! Sa creasca mare si sa fie sanatos si inteligent.
Din partea noastra nimic nou. Thomas este din ce in ce mai activ - taticul lui este de parere ca s-a plictisit inauntru si vrea afara, dar, cum nu sunt dilatata nici un pic, eu cred ca o sa mai stea o vreme in burtica.
Iulia P. si bebe Thomas (37 saptamani)
Anculina spune:
Buna fetelor! Sunt Anculina! Sunt noua si va puppe toate! Am 38 de saptamani si pe 27.05 sunt programata la cezariana la Municipal.Celor care urmeaza sa nasca le tin pumnii si o sa le povestesc tot, noi vrem sa si filmam nasterea, iar pecele care au nascut deja le felicit si le urez tot binele din lume pentru ele si bbeii lor si citesc totca sa invat cat mai multe! problema e ca dupa ce nasti nu prea mai timp sa stai la calculator, nu-i asa?De-abia astept sa o cunosc pr Bubulina mea, o tin in burtica de cand era un puncticel, nu-mi vine sa cred ca acum e chiar un omulet si intr-o saptamana o vad! Emotii de prima sarcina, v-ati prins, nu? Pupici la toate fetele!
Irinusha spune:
Buna "Burticutze" si Mamici dragalase!
Adevarat s-a inaltat!
Laura, bine ai revenit acasa! Sa-ti traiasca Lara Celine si tu sa te refaci repede si usor! Sa ne povestesti si noua cum a fost si cum te descurci ca mamica.
Anca, sa-ti traiasca flacaul!!! Asteptam detalii cand te simti mai bine!!! Pupici lui Raducu!
Iuly26, felicitari ptr. puterea ta si ptr. Andrei!!! Sanatate multa ptr. bb-el si mamica! Si nu-ti face griji de scorul Apgar, se face el voinic si cu o nota mai micuta!
Tutus!!!!! Sa ne traiesti si pe langa tine si "surprizuta" ta si Raulishca Frishca!!!! Pupici dulci pe curisorul la amandoi!
Mai, m-ai dat gata ... doua surpizute, doi baietei si doi Cristineli ... era sa plang cand te-am zarit in listuta cu Cristian!!!! Cum a fost, hai la povetit! Cum te mai simti? Cum a reactionat Raulishca? Acasa ai nascut?
Laurina si Mamaleone, saru'mana de sfaturi ... nu-mi mai fac griji, dar incerc mai intai cu ceutz ... sa fie SabSimplexul ultima alternativa! Pupici!
Pietricico, te inteleg perfect. Eu mi-am invins teama chiar in maternitate si am facut cum mi-a dictat inima ... mai ales ca nu-i de sticla ... ii mai scap eu capul, il mai tin gresit, cateodata ii ingheata mainile, dar nu zicem nimic si o iertam pe mama imediat ... na, invatam si noi. Asa ca lasa teama si savureaza timpul asta, rau nu o sa-i faci niciodata ca nu o sa poti, iti garantez. Mie mi se rupe inima cand il vad ca se chinuie si nu stiu ce sa-i fac ... asta-i teama mea. Dar sper sa treaca si asta ... mai bine zis ca nu o sa mai fie un "dureros".
Cand ne arati si noua pe mica Ingrid? Ca tare sunt curioasa!
Cristina si Clau, se apropie marea intalnire si la voi! Multa putere si nastere usoara! Va pupic!
Clau, daca-i cald, ti bb-le mai dezbracat ... oricum le place mai mult mai despuiati, asa ca nu-ti face griji. Nici noi nu am avut clima si uite ca traim inca ;) ... O sa fie totul bine!
Dana, sunt alaturi de tine sa-ti fac curaj! Toate cele bune, nastere usoara, refacere grabnica ... si de abia asteptam sa auzim de bine! Te pup!
Eu sunt mai binisor - ptiu, ptiu sa nu ma deochi ;)) - asa ca am facut ieri o plimbarica cu Tati si Cris - pe jos, ca uitam - pana la tanti dr. sa ne spuna rezultatele la analiza de sange. Eu am o infectie, vai ce noutate!!!!, nici un fel de bacteriuta in plus, ce ma face sa cred ca-i totusi colita mea sub alta forma, asa ca dam tare cu cortizon si o sa ne treaca ... deja suntem pe calea cea buna. Tati sta mai prost la capitoul ficat, asa ca suntem pe regim ... si ne vaitam nevoie mare ... asa ca acum am doi copii, unul striga dupa biberon, altul dupa fripturici si ciocolata. Vai de curisorul meu ;)
Dupa-amiaza, cand a sosit mama de la munca, am dat o fuga pana la Ingolstadt ca mai aveam niste treaba ... asa ca s-a dus ziua mea si nu am mai avut timp de forum ... dar mi-a fost un dor de voi ...
Azi-noapte a insistat mama sa stea ea cu Cris sa ne odihnim noi - ca tot e azi liber - asa ca am lasat-o. Si vreau sa spun ca am dormit tot asa de putin de parca am fi avut noi grija de el. Ne-am sculat amandoi de cateva ori pe noapte ... si surpriza, Cris nu era intre noi :) ... am adormit f. greu la loc, numai vise tampite ... Ciudat rau de tot. Cred ca ne-a intrat meseria de parinti in sange :)
Azi am facut iar o plimbarica cu Cris ... l-am lasat sa-l prinda putin soarele ... si asa i-a placut la smecheras! Cred si eu ca-i fain sa fi plimbat si rasfatat pe toate partile. Acum sunt bunicii cu el la plimbare ... ne joaca dupa cum vrea el am impresia.
Nally, se pare ca noi deja l-am invatat prost pe Cris, ca "scartaie" rau cand nu-i tinut in brate ... ieri am mancat chircita cu el in brate, iar smecherul dormea tun ... doar daca il lasam jos incepea iar cu vaicarelile ... Iar cu dormitul cu noi ce sa mai spun ... sper sa reusesc cand ajung acasa sa-l invat in patutul lui ... bine, la noi avem si un pat calumea si sper sa-i placa ... cred totusi ca noua o sa ne fie cel mai greu, ca tare fain e sa-l stii langa tine, asa imi place sa dorm cu capul langa corpul lui, sa-l simt toata noaptea. Cred ca am luat-o razna!
Mona, o frumusete mica Lia ta ... Ne inscriem ca petitori! Ne primesti? Suntem baieti mari, voinici si mancaciosi ... si daca semanam putin cu Tati si tare glumeti.
Iar cu fotoliu m-ai dat gata!
Nally, un frumusel si Sebi tau. Sunt chiar frumoase pozele! Sa va traiasca!!!
Maria, da-o naibii de sora ca abereaza cumplit. In primul rand nu are nimic daca speli copilul cand nu i-a picat buricul. Trebuie sa ai grija sa il usuci bine, deci sa nu fie umed dupa. In rest ... pica el, nu-ti face griji. Iar cu greutatea, fiecare copil dupa felul lui. Am inteles ca-ti papa bine ... atunci unde-i problema?
Gata, ca v-am ametit de tot!
Va pupicim pe toate!
Irinusha & Cris (03.05.04)
Irinusha spune:
Mamaleone, parerea mea e sa nu pui baza pe ce spun doctorii ... mie asa mi-au facut frica ca e bb-le mare, ca vine si vine ... si a avut o greutate normala si a venit dupa 3 saptamani de la prognoza lor ... asa ca stai calma. Cand vine, vine ... vrei sau nu vrei ... dar dupa cum vad vrei :) Pupici ca sa fie asteptarea mai usoara si nasterea si mai usoara!
Anculina, bine ai venit in grupul nostru. Nastere usoara si bb sanatos!!! Mai, esti tu sigura ca pe 27 mai vrei cezariana ? Glumesc mai, dar uite-te bine la mine si poate iti trece ... zic asta ca eu sunt nascuta pe 27 si poate nu vrei asa un bb haotic ca mine Na, ca te-am speriat sigur ... Dar nu-ti face griji, gasesti aici numai fete de treaba si bune la suflet ... deci sa nu pleci! Si poate ne povestesti mai multe despre tine si "brutica" ta.
Gata, ca incep rau de tot sa aberez ... plus ca mi-a venit flacaul de la plimbarica! Va pupic!
Anculina spune:
Auziti, mai e cineva pe 27.05 la Municipal, sa ne intalnim? Poate ne mai dam curaj, ca mie incep sa-mi tremure picioarele cand vad ca am intrat in ultima saptamana, dar ma tin tare, macar sa dau bine pe caseta! Ha!
Anculina spune:
Irinusha, merci de intampinare, sa-ti traiasca baiatul!Auziti, dati si voi un sfat la o incepatoare: celebrul dop e chiar un dop? N-ai cum sa il ratezi? Il observi sigur? Nu-l confunzi cu vreo scurgere obisnuita? Si inca ceva! Cine stie daca atunci cand ai programare le cezariana te taie direct sau iti declanseaza ei travaliul sau te mai tin pana iti incepe travaliul natural? Banuiesc ca vi se par prostute intrebarile, dar asta e ! Suntem la prima burticuta!
Irinusha spune:
Anculina, eu am vazut "dopul" la toaleta, dupa ce am urinat ... la sters mai bine zis. E ceva gelatinos, cu fire de sange ... la mine a fost chiar maroniu. L-am vazut mai bine cand m-am spalat ... Cred ca difera de la corp la corp ... sau poate sa nu apara deloc. Ah, nu-i un "dop", se cheama asa ptr. ca "astupa" colul, ca sa nu intre la copil/in uter microbi, ciuperci, etc.
De cezariana habar nu am, sorry!
piatra lunii spune:
Anculina, si mie mi-a cazut dopul ala tot la toaleta,adica acolo am descoperit, dimineata zilei in care am si nascut- la mine era ca o chestie gelatinoasa alba cu fire rozacee, si nu s-a sters tot odata, iar la un moment dat chiar am avut si ceva rosu,atunci m-am alarmat si m-am dus la spital, dar cica nu era nimic de alarmat,ca era normal.
Irinusha, si tu esti ca si mine,l-ai invatat pe micutul tau ca si eu pe mititica mea, cu mine in pat, si in brate, cum tipa, ca drept sa zic, nu suport s-o aud plangand, ca de ce o las de aia tipa mai tare, si plus ca ma stresez ca cine stie ce are, asa ca de obicei ori o legan ori ii dau sa pape,ori schimbam pampersul.Ai de dormit,ce sa zic,programul e schimbat, alaptat, si cum alaptez cel mai bine in pozitia culcat, asa si adoarme, si nu-mi vine s-o scol s-o pun in cosul ala. PLus ca in pat doarme bine(pana acum, cel putin, azi noapte s-a cam foit,cred ca de la caldura,sa vedem la noapte ce facem, acum am tinut-o si eu numai in body toata ziua, eventual cu paturica pe ea,sa vedem diseara cum o las), si apoi eu is asa de obosita si epiziotomia asta inca ma doare,ca n-am putere sa o aud cum plange si s-o las sa stea in cos. Si mie la fel, imi place s-o simt langa mine, cu mirosul ei de bebelus.
Da' bebeii vostri nu se irita la fundulet, si in zona?A mea are pielea rosie acolo,desi o schimbam destul de des.
In rest, si eu ma stresam cu caldura, si cum sa dormim sa-i fie bine.
Culmea ca acum n-am pofta de mancare deloc,cand eram cu burtica tot as fi mancat, acu n-am chef si ma fortez sa mananc, sa am lapte, desi uneori cred ca se simte ca nu mananc suficient,ca ea tipa si probabil bea apa chioara(?!), of,desi n-am nici timp sa mananc,tot asa mananc, cu ea in brate,sau cand imi lasa timp...
Asa, acu felicitari fetelor cu bebelusi noi, Lauraa, Tutus,Anca, Iuly, sa va traiasca si sa fie frumosi si destepti si norocosi!
Irinusha, si al meu sot e tot pe 27 nascut :))
maine vine mama mea, uf, ce bine! Ca raman numai cu ea,mai mult,al meu sot va calatori timp de vreo 2 saptamani,intrerupt.
va pup,sper ca n-am uitat nimic, ca de la o vreme is cam ca un zombie,si nu-s in stare de nimic, ori de somn, ori de durere de epizio.
piatra lunii spune:
Ei na, ca citii un subekt pe forum in care cineva zicea ca dupa ce nasti,capsuni,cirese,etc is pe lista de interzise?! De ce? Ca eu am mancat capsuni,si chiar azi mi-am luat cateva?! Sin plus am 2 ciresi in gradina, in care de abia astept sa dau iama,ca mi-e dor de cirese naturale,ca ale noastre din Ro, si nu de import, ca n-am mai mancat de ani de zile, si acu am ciresii mei in gradina mea proprie si personala... nu-mi ziceti sa astept pana la anu, ca poate la anu suntem back in Dk.
eu am intrebat moasele la clinica de e ceva interzis sa mananc si au zis ca nu...
danaA spune:
Fetelor, multumesc mult pt gandurile frumoase. Chiar mi-au prins bine.
Aseara era sa ajung la spital. M-au apucat niste contractii regulate de data asta. Am avut 5 la 15 minute si dupa aia inca 4 la 5 minute. M-am dus sa fac un dus sa fiu pregatita de plecare la spital. Si Al meu sot imi spune sa merg sa ma culc ca poate trece(parca ar fi o durere de cap sa treca dupa ce dormi).Am mai avut si in cursul noptii dar nu au mai fost regulate, asa ca sper sa mai stea bebita pana maine.
Azi tre sa pregatesc mancarica pt 2 zile macar si hainele de gradinita pt Andrei. Asa ca va dati seama ca nu am timp sa merg la spital azi
.
IULY, felicitari pt bebe!! sa creasca mare si sanatos si numai bine va doresc!!!!
Irinusha, esti tare draguta cand povestesti de Cris. Bine ca ai iesit la plimbarica. Sunt sigura ca iti face bine!!!
Piatra Lunii, sa stii ca mama mea nu prea m-a lasat sa mananc multe fructe cand am alaptat(de fapt in primele cateva saptamani). Si Andrei nu a avut probleme cu burtica. Poate e doar o coincidenta, dar totusi cateva cirese tot poti papa.
Laurina, sa nu obosesti prea tare!!
Irinel, tu cum esti?
Fetelor, imi scapa mie ceva sau Erika nu a intrat azi pe forum?
Va doresc o NASTERE USOARA la toate cele care o sa nasteti in acest week-end si ne mai "vedem" saptamana viitoare. O sa va dea tati de veste sau o sa rog o mamica de canada sa va tina la curent.
Pupici
Danain 38+ de saptamani si Andrei