sunt romanii barbati misoginiż?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Rusii, francezii,, romanii...cred ca pentru obiectivitate s-ar fi cuvenit sa spui "arabii" si nu , musulmanii, pentru ca, exemplificarea ta se referea la natie si nu la religie...sau cel putin asa ar fi normal, nu?

Unii da, unii, nu, nu cred ca tine de apartenenta la vreo natie , ci mai degraba de educatie, de cultura , de structura interioara, psihica, etc a fiecaruia...
Numai bvine tuturor...si sa nu aveti parte de ei(de misogini!)

quote:
Originally posted by anis

Eu nu cred ca barbatii romanii sunt altfel decat alti barbati...
In nici un caz...asa pe scurt , toti au cusururi... rusii votdca,spaniolii sunt din floare in floare, romanii beau, musulmanii au multe sotii si sunt fanatici...francezii cu amantele si tot asa..

Eu zic ca barbatii nu sunt asa de misogini sau mai bine zis nu mai mult decat femeile, pentru ca si femeiele au multe defecte, sunt cicalitoare, geloase , exagereaza etc..unele se complac in situatii gen...ma bate etc..si se plang,in loc sa isi faca o noua viata etc.

Indiferent de nationalitatea omului de langa tine e important ca sa existe iubire si intelegere si o buna comunicare si o cunoastere a cuplului...pentru ca la urma urmei nu te obliga nimeni sa stai cu un misogin...daca alegi asta...inseamna ca nu ai de ce sa te plangi.

AniS

"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

la alte natii nu stiu ce se zice despre chestiunea asta, dar pe mine ma scoate din minti cand aud: "eee, ce vrei, femeie la volan!"
intr-adevar am remarcat si eu ca femeile nu sofeaza ca schumacher, dar din statistici reiese clar ca femeile au generat mult mai putine accidente grave decat barbatii!

Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Iata imaginea barbatului roman : - vine de la servici la ce ora are chef, baut, treaz, e treaba lui, si Doamne fereste sa il intrebi ceva
- cum vine trebuie sa fie servit si bineinteles ca nu pune mana sa o ajute de sotie
-nu ajuta la stransul mesei, spalat vase, etc, ca deh, e obosit de la servici, si asta e treaba de ia o pauzare ( ce conteaza ca si ea e obosita de la servici, ca si ea simte nevoia sa se odineasca)
-dupa masa ori citeste ziarul, ori doarme ( bineinteles ca in casa trebuie liniste, nu cumva sa fie deranjat stapanul casei
-spre seara TV

Problema se pune in felul urmator: din toate familiie de romani pe care le-am cunoscut eu, nici una ( cel putin nu imi vine in minte nici un caz) nu face exceptie de la modelul prezentat mai sus.
Am vazut cu ochii mei cum sunt crescuti baietii. De la mediul din casa provine tot. Baietii de mici sunt invatati ca mama face tot.
Daca ei traiesc 18 ani in casa parinteasca, si zi de zi vad aceeasi poveste( ca descrisa mai sus), cu timpul li se va parea normal sa fie asa. Adica, este normal ca numai femeia sa aibe grija de gospodarie, este firesc ca sotul sa vina acasa de la servici si sa astepte sa i se serveasca masa, si tot asa. Asta e imaginea care li se intipareste in minte, si atunci de ce ne mai miram?
Chiar Lai spunea( sper sa nu ma insel) cum il intreba mama pe fiu daca nora stie sa gateasca, daca face patul, etc. Exact asa e intampla. Aste e principala lor obsesie. Si oricum, let's face it, oricat de buna gospodina ar fi o nora, niciodata nu va fi la fel de buna ca si mama!!
Am vazut faze de genul, soacra vine in vizita, si verifica tot, de la frigider, camara, dulapuri, etc, si daca cumva gaseste ceva ce nu e aranjat, incepe bodoganeala si criticiile la adresa nurorii.

Si atunci intreb, cum ii poti schimba mentalitatea unui barbat care este crescut asa? Cum il convingi ca si treburile din gospodarie se impart?

Crinuta

Exceptia pe care o cunostii si tu.....noi suntem..eu si sotul meu..si amandoi suntem romani..si niciodata nu ne-am incadrat in asa zisele tipare clasice.....poate si din cauza ca avem un trai de viata mai ridicat si ne putem permite mai bine sa ne bucuram de noi ,noi gatim impreuna ,iesim la doua zile sa mancam in oras,mergem in fiecare zi in parc cu catelusii,mergem in vacante mai mereu, el imi aduce flori fara sa fie vreun eveniment special si asta dupa ceva ani..facem cumparaturile impreuna..si multe alte lucruri si spun asta pt ca nu imi plac generalizarile...si sunt convinsa ca, ca noi ,sunt multe multe familii...cel putin eu am intalnit foarte multe..si ii intalnesti si pe aici prin Romania , si prin strainatate in vacante ..

Pe de alta parte relatia cu socrii e cu totul si cu totul alta poveste...tine seama tot de educatie oricum. Eu am norocul de o super soacra...e ca mama mea...e exceptionala..Pe de alta parte sa nu uitam ca si noi avem o relatie cu parintii nostri,la fel cum si ei o au...si ar trebuii sa ne gandim un pic, cum suntem ,in ce relatii suntem noi cu ai nostrii, cat de mult ii respectam si ne intelegem cu ei, in felul asta putem stabi si gradul de comunicare cu ei...astfel putem incerca acelasi lucru si cu parintii lui...daca se intampla altceva ,adica ni se va raspunde altfel ...cu fraza .."soacra soacra poama acra"...atunci nu e vina noastra si trebuie sa lasam omu' in educatia lui...si sa ne vedem de viata noastra.

Ideal ar fi ,ca familia sa fie unita, cu toate rudele ei...hehe..cine nu vrea asta...dar cand interesele apar pe la colturi..hehe...se schimba treaba , si asta oriunde in lume...dar e bine ca sa-ti construiesti propria familie ,care sa fie educata de cei 2 membri din cuplu.

Altceva, dar femeile care sunt batute sau inselate sau cum ziceti voi ,ca sunt asuprite de barbati...de ce Dumnezeu nu fac nimik pentru ele..sa fie independente sa castige destui bani incat sa nu le fie frica ca daca se desparte de sot..vai doamne nu au cum sa se descurce..e..daca barbatii sunt misogini..femeile cum mai sunt??

Treaba cu femeia si barbatul, tine seama mai mult, am mai spus-o si o repet ,de educatie si nu are nici o legatura cu natia cuiva,fie ca sunt romani, arabi, francezi, englezi, si de cum sunt perceputi fiecare de celalat , asta raportat la nivelul celuilat de cultura si cat de mult reusesc ei ca cuplu sa se educe reciproc.
Eu nu vad o femeie cu n facultati si o femeie de succes, cu unul langa ea de genul fara 8 clase si pe deasupra sa o si injure si sa o bata..si exemplele pot continua de ambele parti.

Eu va propun sa inchidem subiectul pentru ca atat femeile cat si barbatii au lipsuri, si degeaba aruncam cu noroi in ei, pentru ca fara ei ce ne-am face? sau ei fara noi? ( sa nu cumva sa si raspundeti la intrebarile astea..)

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

asa e anis, de acord, lucrurile trebuie luate asa cum sunt si eventual imbunatatite, dar sa fie dorinta! parerea mea e ca asa cum o tara are conducatorii pe care ii merita si oamenii au partenerii pe care ii merita, dar asta nu inseamna ca al meu sotz nu a fost teribil de norocos si eu nemaipomenit de modesta...

Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput