Cum vi se pare viata in Japonia? (10)
Raspunsuri - Pagina 9
Dan_jp spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Toata atmosfera filmului este de o aparenta plctiseala: un loc plin de miscare, dar in care parca nu se petrece nimic, un loc si un oras imens, dar foarte strimt si artificial, un loc in care cu greu isi poate gasi locul un strain. Este chiar asa Japonia in marile orase???
Asta-i diferenta de cultura .Normal ,pentru Bill M. ,ca simplu vizitator in Tokyo (http://encarta.msn.com/encyclopedia_761559711/Tokyo.html) perceptia despre japi si viata in Jp. este asa cum ai vazut-o si tu in film ,poate putin cam exagerat un pic ,in stilul clasic american.Si ceea ce ai vazut tu sunt numai o parte din trasaturile vietii intr-un megametropola cu 30milioane locuitori ....N-am vazut nici o gradina in filmul asta iar in Tokyo sunt cateva parcuri excelente ,de exemplu.
Initial ,filmul a fost 'intarziat' sa ruleze in JP. pentru ca nu se stia cum o sa se reactioneze.
Eu l-am vazut pe ecrane ,afara din Jp. si multi l-au luat ca pe o comedie usoara .Nu prea imi venea sa rad pentru ca stat aici ceva timp ii intelegi diferit de restul lumii.
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it .
//Dan.
lilanda spune:
quote:
Originally posted by Dan_jpquote:
Originally posted by lilanda
Toata atmosfera filmului este de o aparenta plctiseala: un loc plin de miscare, dar in care parca nu se petrece nimic, un loc si un oras imens, dar foarte strimt si artificial, un loc in care cu greu isi poate gasi locul un strain. Este chiar asa Japonia in marile orase???
Asta-i diferenta de cultura .Normal ,pentru Bill M. ,ca simplu vizitator in Tokyo (http://encarta.msn.com/encyclopedia_761559711/Tokyo.html) perceptia despre japi si viata in Jp. este asa cum ai vazut-o si tu in film ,poate putin cam exagerat un pic ,in stilul clasic american.Si ceea ce ai vazut tu sunt numai o parte din trasaturile vietii intr-un megametropola cu 30milioane locuitori ....N-am vazut nici o gradina in filmul asta iar in Tokyo sunt cateva parcuri excelente ,de exemplu.
Initial ,filmul a fost 'intarziat' sa ruleze in JP. pentru ca nu se stia cum o sa se reactioneze.
Eu l-am vazut pe ecrane ,afara din Jp. si multi l-au luat ca pe o comedie usoara .Nu prea imi venea sa rad pentru ca stat aici ceva timp ii intelegi diferit de restul lumii.
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it .
//Dan.
Chiar vroiam sa aflu parerile voastre despre filmul asta, pentru ca mie una mi-a cam "rasturnat" imaginea pe care o aveam despre Japonia. Cit despre film, ce sa spun, nu mi se pare deloc corect sa fie catalogat drept comedie usoara (pentru ca zic eu nu e, in primul rind, comedie) si cu atit mai putin "in stil american". Umorul de situatii si replici mi se pare mult diferit fata de ceea ce obisnuim sa vedem in filmele americane. Cred ca ai uitat, pentru ca in film apare si o gradina :-), insa nu stiu daca e in Tokyo sau in afara...cea in care eroina vede un ceremonial de nunta. Imaginile din scena asta mi s-au parut tulburator de frumoase si intr-un contrast evident cu atmosfera urbana (de aia si intrebarea mea se referea la marilor orase. In plus, ma mira faptul ca filmul a fost rulat cu intirziere in Japonia pentru ca totusi, finalul filmului este magulitor pentru Japonia....exact intr-un astfel de loc se intimpla revelatii!!!
jojo spune:
CE Tokyo,fratilor...veniti in Yokohama sa vedeti frumusete de oras
Cit despre Tokyo,prima mea impresie a fost ca ma sufoc pur si simplu...nici cerul nu se vede de blocuri ,aer greu,lume multa,blocuri,blocuri....
Samurai spune:
quote:
Originally posted by ralucami
Bun venit Samurai
quote:
Originally posted by Sorina-Alexa
Samurai bine ai venit!
quote:
Originally posted by Aliada
bine ai venit Samurai!
Multumesc tuturor si bun gasit. Din pacate nu prea pot tine mereu pasul cu voi din cauza fusului orar dar o sa incerc...
Irimell spune:
Buna seara/ziua tuturor! Ma bucur foarte mult ca v-am gasit si va marturisesc sincer ca nu imi inchipuiam ca in Japonia sint atat de multi romani ...Am citit mult din ceea ce ati discutat si mi se pare extrem de interesant si de aceea sper sa tin si eu pasul cu voi....
Cred ca "Lost in translation" va crea o imagine falsa despre Japonia in mintea celor care nu au fost niciodata aici...Si e pacat.... Vor pati japonezii exact cum au patit romanii in urma ecranizarii cartii lui Bram Stoker "Dracula". Cel putin eu asa patesc mereu de cate ori pomenesc ca sint romanca, toata lumea ma intreaba de Dracula... Nu vreau sa fiu vorba lunga, asa ca va salut cu drag...
Sa auzim numai de bine,
Irimell
jojo spune:
De 20 min am implinit 23 de ani.....ce mare ma simt,ma simt implinita din cauza bebiculuima simt ocrotita din cauza taticului si iubitului meu sot
Si nu in ultimul rind nu ma simt singura din cauza voastra
Dragele mele de la Despre copii
jojo spune:
Noapte buna la toti si vise placute,am plecat la culcare in tura de noapte asa pina la vre-o ora 4,cu putin noroc 5,asa ca ne vedem miine
yashy spune:
quote:
Originally posted by jojo
CE Tokyo,fratilor...veniti in Yokohama sa vedeti frumusete de oras
Cit despre Tokyo,prima mea impresie a fost ca ma sufoc pur si simplu...nici cerul nu se vede de blocuri ,aer greu,lume multa,blocuri,blocuri....
Acelasi sentiment il am si eu!!
Chiar daca m-am mutat din Yokohama acum un an si ceva... vin saptamanal! Imi place mult de tot!!
Samurai, bine ai venit!Mi-a placut ce-am citit pe site-ul tau!!
Irimell, iti urez si tie bun venit!!Mai povesteste-ne despre tine!
Adina & Luka (2 ani pe 15 mai)
http://www.babiesonline.com/babies/l/lukayashy
yashy spune:
Jojo, LA MULTI ANII!!!
Sanatate, fericire si multe impliniri alaturi de cei dragi!!!
Adina & Luka (2 ani pe 15 mai)
http://www.babiesonline.com/babies/l/lukayashy