Cum vi se pare viata in Japonia? (10)
Raspunsuri - Pagina 13
eli spune:
Buna dimineata! Va multumim foarte mult pentru urari! Sa dea Domnul sa fim, si noi si voi, sanatosi si fericiti!
Angi, La Multi Ani! Sa fii fericita si iubita! Ma bucur ca ai petrecut asa frumos!
Nina, da, tati isi dorea fetita tare mult. Mie imi era indiferent, dar parca o trageam tot pe fetita ca sa isi implineasca tati visul. Ma gandeam, ca la cat de aprig vrea el o fetita, parca o sa ii faca soarta in ciuda si o sa fie baietel. Mi-a fost facuta si chestia aia cu sarea si imi iesise tot baietel, iar o prietena mi-a zis ca dupa forma burtii, ea crede ca voi avea un baietel. Si iata ca totul s-a terminat cu confirmarea medicului.
EDDY felicitari pentru realizarea fetitei tale! Bravo!!!
Ralu, dar v-ati distrat in weekend, nu gluma. Felicitari! Aveam si eu ieri un chef de dans. M-am multumit la a bate putin ritmul. Dansa bebe si pentru mine.
Julie, la nume ne gandisem. Dar ...de fetita. Pana acum l-am alintat Florence pe baietelul nostru. Sper ca nu s-a suparat (prea tare). Sambata, dupa aventura de la medic http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26427&whichpage=3 , in timp ce cutreieram Toshima si , mai apoi, Akihabara, atat eu cat si japonicul ziceam nume de baietei, care mai de care mai frumoase, mai ciudate, mai deochiate.
Jojo, asa e, chiar daca tati vroia fetita, acum e tare mandru de baietelul lui. Sa ne fi vazut ce emotionati eram la clinica in fata monitorlui. Stii tu cum e, ai trecut prin asta. Nu prea am cuvinte sa descriu ceea ce am simtit. Noi aveam doar DVD player. Ne-am luat acum si video player special pentru a vedea caseta de la doctor cu baietelul nostru. Tati zice ca seamana cu mine. Acum dupa ce l-am vazut pe bebe asa marisor, asa scumpel, abia asteptam intalnirea programata pentru sfarsitul lui august.
Dan, iti sustin si eu observatiile in legatura cu Akihabara. Eu nu ma prea pricep la electronice si sunt doar cu privitul, japonicul e cu cercetatul si cumparatul, deci are noroc ca eu stau cumintica pe langa el. Daca mi-as dori sa fac cumparaturi si eu in Akihabara, zau ca ar sta toata ziua dupa mine. Asa, stau eu dupa el, dar nu prea mult caci stie ce are de cumparat si unde sa caute. Noi foarte rar mergem in Akihabara cu masina, in general cu motocicleta, dar sambata am facut o exceptie si am mers cu trenul. E prima data cand ajung in gara Akihabara (JR line), mama, mama ce aglomeratie si pe acolo. In Akihabara e si restaurantul (cam pretentios cuvantul pentru mica incapere) meu preferat de tonkatsu.
Voua ce nume japoneze va plac?
Cele care aveti baietei, seamana cu voi sau cu taticii?
O saptamana buna tuturor!
"Daca stai sa ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti."
Eliza, in 26 saptamani cu o scumpte de baietel
eli spune:
Si eu o intrebare, asemanatoare cu a lui Angi. Noi, din casetele video de la camera am facut filmulete pe DVD-uri. Toate bune si frumoase pana aici. Dar computerul surorii mele, in Romania, nu citeste DVD-urile pe care i le-am trimis. Aveti vreo sugestie? Multumesc foarte mult.
"Daca stai sa ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti."
chatonel spune:
eli, probabil ca sora ta nu are codec-urile trebuincioase lecturii dvd-urilor pe care i le-ai trimis. In general se gasesc pe net, sa dea o cautare pe google si sa incarce cit mai multe sau sa roage un informatician s-o faca pt ea.
Japonici, tocmai am terminat o carte superba:
Ma Vie de geisha, de Mineko Iwasaki
Ati citit-o si voi?
In original titlul e in engleza: Geisha, a Life
Cartea a aparut in 2003 aici...
Toulouse, la ville rose
Eryka spune:
Saluatare lume,LA multi ani JOJO si Angel ,va doresc multa sanatate si toate visele sa vi se implineasca.Eli felicitari inca odata ptr scumpetea de baietel din burtica .
Ma plang si eu putin ,ca se pare ca nu mai nasc odata si eu ,maine ar fi ziua termenului ,insa deocamdata nimik .Uff si asa nerabdatoare sunt sa-mi vad bebelusa pe langa faptul ca de abia ma mai misc.Va doresc toate cele bune.
Eryka & sufletzica din burtica (40 sapt.)
Julie spune:
quote:
Originally posted by chatonel
Japonici, tocmai am terminat o carte superba:
Ma Vie de geisha, de Mineko Iwasaki
Ati citit-o si voi?
In original titlul e in engleza: Geisha, a Life
Cartea a aparut in 2003 aici...
N-am citit-o, dar am vazut-o la vecina mea (frantuzoaica :). Astept sa apara in librarii si aici.
Mie mi-a placut cartea lui Golden (fictiune, totusi) si cea a Lizei Dalby (Geisha), frumos scrisa si extrem de bine documentata (autoarea a si fost, de altfel, geisha in Kyoto, in anii '70)...
Dan_jp spune:
quote:
Originally posted by Julie
N-am citit-o, dar am vazut-o la vecina mea (frantuzoaica :). Astept sa apara in librarii si aici.
Mie mi-a placut cartea lui Golden (fictiune, totusi) si cea a Lizei Dalby (Geisha), frumos scrisa si extrem de bine documentata (autoarea a si fost, de altfel, geisha in Kyoto, in anii '70)...
[/quote]
A aparut si aici http://www.amazon.co.jp/exec/obidos/ASIN/0743444299/ref=sr_aps_eb_1/249-7759664-8941139
..si sa o primesti acasa nu te costa nimic.
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it .
//Dan.
chatonel spune:
quote:
Originally posted by Julie
personajul lui Artur Golden si povestea este inventata, dar dar detaliile vietii de geisha sint fondate din realitate.Una dintre muze a fost chiar Mineko Iwasaki, care in anii '60-'70 a fost o celebra geisha la Kyoto.
Cred ca, de fapt, memoriile scrise de ea sint tocmai ca replica cartii lui Golden, caruia chiar i-a intentat un proces pt ca el a mentionat-o la sfirsitul cartii si ei semnasera o clauza de confidentialitate.
Am sa caut cartea Lizei, pare si mai interesanta.
Toulouse, la ville rose
angel_jp spune:
Fetelor multumesc mult!
Eryka Mult succes si curaj!
Dan merci mult ceea ce mi-ai spus tu ,am toate instalate ,dar nu merg ,ma refer la filmele din Ro.Aici nu-mi cumpar decat DVD-uri si intra automat filmul in program.O sa vad ce mai pot sa fac .Merci.
Dan_jp spune:
quote:
Originally posted by eli
Voua ce nume japoneze va plac?
Eli ,nu e chiar usor cu numele de copii japo' .Am un coleg japonez care a devenit tata de curand.A fost problema maxima sa aleaga numele la baiat.Au studiat vreo 2-3carti ,nu stiu ce programe pe internet de generare a numelui care ar trebui sa fie o combinatie de kanji intre numele parintilor ,zodie si nu mai stiu ce alte nebunii.Intreaba-ti sotu' sigur stie cateceva.
Iar tu poti sa rasfoiesti putin p-aici http://japanese.about.com/library/weekly/aa042901a.htm
Cred ca la familiile mixte ar trebui sa fie mai usor ,el alege un nume japo' ,tu unul western .
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it .
//Dan.
Irimell spune:
Eu tocmai termin "Memoriile unei gheise" de Arthur Golden si mi-am cumparat special "Gheisa of Gyon" de Mineko Iwasaki ca sa pot face o comparatie. Din criticile de pe internet am inteles despre cartea lui Mineko Iwasaki ca ar fi autentica, iar despre cea a lui Golden ca e mai mult fictiune.
Dragut e ca in cartea lui Mineko sint pozele ei din copilarie si pana la varsta de 29 de ani cand s-a retras... Costumele si accesoriile lor sint minunate....Abia astept sa incep sa o citesc...
Pupici,
Irimell