PROTEUS...recidiva dupa tratament cu cefalosporine

Salutare tuturor,
Avem si noi baietelul intr-o situatie mai delicata si vreau sa va cerem sfatul.
Am mai scris pe forum cu ocazia problemelor anterioare si tin sa multumesc celor care ne-au raspuns.
Suntem la o luna de la un tratament cu CEFOZON si CEFZIL contra unei infectii urinare cu Proteuse si se pare ca aceasta a revenit.
Alex face temperatura si se simte tare rau de vreo 3 zile.
La urocultura facuta luni ne-au iesit 30000 de unitati si medicul ne-a spus ca in contextul starii copilului e de parerea ca infectia a revenit. Anteriorul tratament l-am facut ambulatoriu la Budimex la dna dr. Balgradeanu.
Medicul de familie ne-a dat acum Augmentin sa ii dai.
Alex are un an si 2 sapt., 9 kg (e sub greutate) si se simte rau acum.
Nu stim ce sa facem, timp sa repetam analiza nu este, pe de alta parte Augmentin e un antibiotic tare, el e slabit dupa tratamentul anterior si tot asa...
Ce sfat ne dati mai ales ca vine un weekend in care medicii sunt cam de negasit?
Astept cu interes.
Va multumesc
Raspunsuri

gabitzica spune:
eu cred ca ar trebui sa contactati cat mai urgent un medic pediatru.El este cel mai in masura sa decida ce tratament trebuie sa urmeze copilul.
Sanatate si numai bine!
Gabi si bebe Tudor(22.10.2003)

gabitzica spune:
am avut si eu acum citiva ani infectie urinara Proteus, si a fost ingrozitor!! Am avut febra 40 cateva zile, transpiram incontinuu si nu am putut sa mananc nimic. Vreau sa mai spun ca tratamentul dat de medicul de familie nu si-a facut efectul...ba in plus m-a apucat si o criza de fiere de la toate medicamentele alea(nu am mai avut criza de fiere pana atunci)... nici macar apa nu statea in mine... la un moment dat, cand am simtit ca nu mai pot am chemat salvarea... doctorita de la ambulanta mi-a schimbat tratamentul si in cateva vile mi-am revenit.
Nu vreau sa te sperii, dar nu e de joaca cu sanatatea copilului
Sanatate multa

simon_aut spune:
stiu ca nu e de joaca, d-asta am si postat mesajul.
apropo gabitzica ce tratament ai urmat?
incercam sa mergem in aceasta seara la un alt pediatru, medicul de familie e tot pediatru generalist si ne-a dat Augmentin ca tratament.
Ideea e ca ne e frica sa il dam deoarece nu a trecut nici macar o luna de la ultimul tratament cu alte antibiotice f.puternice si incepem iar.
cine a mai avut de-a face cu proteuse, ce tratamente ati urmat in general?
Simon - taticul.

alinamoro spune:
Simona ia facut antibiograma? Nu poti sa-i dai orice antibiotic,doar la ce iese sensibil la anitibiograma,daca ii dai la nimereala poate nimeresti un antibiotic la care e rezistent.
Nu ati incercat injectabil? Proteus-ul e destul de "serios" si nu trece foarte repede si recidiva e foarte frecventa daca nu e tratat bine.
alina

gabitzica spune:
nu-mi mai amintesc ce anume am luat , dar oricum nu conteaza pentru ca trebuie urmat sfatul medicului.
Sanatate!
Gabi si bebe Tudor

simon_aut spune:
acum exact o luna a fost tratat ambulatoriu intravenos (i-au pus branula la mana) cu CEFOXON. acest antibiotic l-au dau dupa cum mi-au zis in urma antibiogramei.
starea lui Alex acum e putin mai buna, a scapat de temperatura dar duminica a fost extrem de agitat, a tipat ca de durere toata ziua.
AUGMENTIN-ul nu a fost dat in urma unei antibiograme, la urocultura de saptamana trecuta a iesit 30000 UFC/ml parca ceea ce dupa parerea medicului de la laborator e interpretabil in functie de starea copilului.
Eu si sotia ne-am gandit sa repetam analizele la urina inainte de a face vreun pas.
voi cum ati procedat in situatii similare?
Simon - taticul

ririnel spune:
Si pustiul meu a avut proteus luat din maternitatea din Ploiesti, la varsta de 2 luni am descoperit. In rezultatul coproculturii, cei de la laborator au scris si ce antibiotice se recomanda a fi folosite. Noua medicul ne-a dat Fortum injectabil.
Sanatate maxima lui bebe si voua multa forta sa treceti peste aceste probleme!
D&I Raducanu

cristina_tudor spune:
Tudor are aceasta problema din februarie (cel putin abia atunci am descoperit). Acum Tudor are 1 an si 3 luni si tocmai am terminat un tratament cu nalixid ( 7 zile) si asteptam sa-i facem din nou urocultura. Inainte de asta am facut un tratament mai complex cu augmentin (5 zile), biseptol (5 zile), gentamicina (3 zile), 3 zile furantoina. Din pacate fara nici un efect.
Toate medicamentele au fost prescrise de medic pe baza antibiogramei. Tudor a avut in urocultura si peste 100.000 ufc/L. Cu toate astea el nu are nici un fel de simptome specifice (este foarte vioi, mananca foarte bine, nu are temperatura - sau poate nu ne-am dat noi seama (temperatura inseamna 37.6 -38 si nu poti sa-ti dai seama)).
Ceea ce este foarte bine (si chiar foarte indicat), Tudor bea foarte multe lichide - acum ceai diuretic. Cam in fiecare zi ii dam o fiola de vitamina C iara seara 2 picaturi de Cystenal.
Am fost chiar si la un medic homeopat dar deocamdata nu am inceput
cu tratamentul homeopatic.
Este foarte important faptul ca in general aceste infectii sunt de fapt rezultatul unei stagnari prelungite a urinei (situatiece favorizeaza aceste infectii) pe traiectele urinare (maformatii ale ureterelor etc)
In concluzie si noi suntem in situatia de a nu stii ce sa mai facem.
Intr-un post mai vechi am gasit un comentariu a lui Marius care pare
sa spuna ca nu este ceva atat de alarmant (http://www.desprecopii.com/FORUM/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=7772)
O solutie ar mai fi si autovaccinul de la Cantacuzino dar am inteles ca nu este indicat pentru copii foarte mici.
Oricum asteptam si noi sfaturi ...
Sanatate multa,
Tudor si Cristina

adrianangi spune:
Ce tip de Proteus este? Sunt doua forme, Mirabilis si Vulgaris, parca...
Noua, la 4 luni, ne-a iesit Proteus Mirabilis, la o ... coprocultura si am avut recomandat tratament cu COLISTIN, un antibiotic slab dar f. eficient in astfel de cazuri. Era si Augmentin pe lista, printre ultimele...
Multa, multa sanatate puiului tau!
Si repeta-i analizele cu o antibiograma profesionista. Eventual, la Instit. Cantacuzino (zona Eroilor).
Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

simon_aut spune:
Buna ziua si multumesc tuturor de raspunsuri.
Fac cateva precizari.
In timpului tratamentului ambulatoriu de la Budimex l-au investigat si pentru eventuale malformatii pe tractul urinar.
Ecografia a fost normala, i-au facut si cistografie si la fel normala, deci nu au gasit nici un fel de malformatie.
Forma de Proteus care au gasit-o nu ne-au zis-o, eventual o sa o aflu.
Pe prospectul la Augmentin am vazut ca Proteus poate sa nu fie distrus cu Augmentin deoarece sunt anumite forme ale acestuia rezistente la "betalactamaze" parca.
Ce am observat este ca atunci cand se simtea rau nu bea mai deloc lichide. Incet incet a inceput sa bea si acum se simte mai bine. De sambata nu mai face temperatura si i-a revenit pofta de mancare.
Eu luni am dus proba de urocultura si sumar de urina si astept maine (joi) rezultatele. O sa duc luni alte probe si la Cantacuzino.
cristina_tudor vroiam sa te intreb, picaturile de cystenal se pot da fara recomandarea medicului?
si inca o intrebare: ce vaccin se face la Cantacuzino, cum se numeste?
astept raspunsul vostru.
va doresc bb-i sanatosi.
Simon - taticul