Despre gradinarit (5)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Mey ce hotomanka de liliac esti!!!
Chiar, fetelor care v-ati pus liliac, voua v-a inflorit? Mie nu!
Poate ca la anu', ca de-acuma...

Cum sa plece asa haihui la resto fara tine??? Chiar, ce foame mi-e! As minca si eu un gratin de vinete à l'italienne

Am uitat sa va spun peripetia mea de azi: cind am iesit din casa am vazut un serpisor mic pe alee, in fata mea! Nu stiam ca am serpisori pe aici!!! Hmmmmmmm..............

~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Buna!

eu acuma imi cam, plang muscatele deoarece s-au cam ofilit(putin....dar totusi).Miru(responsabila cu florile) nu le-a prea udat.In ultimul timp a batut vantulfoarte tare/ba a fost cald.Incer sa le "reinvii" pentru ca erau tare frumoase.Acuma mi s-a adus pamantul nou in curte ca sa imi platez flori.Poate imi dati si niste ideei pentru plantat.Eu m-am gandit sa plantez niste tramdafiri pe margini,lacramioare,narcise si violete in mijloc.....aveti voi alte ideei.Poate ii zice cineva nume de arbusti micuti,ornamentali(cu poze.va rog0 care cresc in clima din Romania.

multumesc anticipat



maria, de Paula si Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Eu am liliac in gradina, florile sunt mov, anul trecut mi-a inflorit asa frumos, anul asta inca asteptam avand in vedere frigurile care au fost...

Cristina

http://community.webshots.com/user/khristin107

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Ohoho, cap. V. Solicitat subiect.
La Multi Ani pentru Anne Marie!
Sa-ti traiasca domnisoara, Camelia!
Ref. la acele flori si eu stiam ca se cheama tot ceva in genul brebenel. Mi-am cumparat si eu 4 fire pe care am dat $3. Stiu ca se intind tare repede. In fiecare mai ma duceam in parc, in Ro, si adunam buchetele intregi de aceste floricele. Sunt tare aspectuoase si deloc pretentioase.
Vroiam sa va intreb, stie careva denumirea latineasca a urzicii si eventual cum se cheama in engleza? Oricum mi-ar fi de ajuns si numai den. lat. ca ma duc la un mag. homeopat si intreb acolo.
Multam mult.
Numai bine la toate floricelele,
Ciuf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by ciuf

Vroiam sa va intreb, stie careva denumirea latineasca a urzicii si eventual cum se cheama in engleza? Oricum mi-ar fi de ajuns si numai den. lat. ca ma duc la un mag. homeopat si intreb acolo.
Am avut eu o gramada, am facut puritura de urzici (e buna contra musculitelor si e un excelent ingrasamint natural), miroase ingrozitor! Se intinde peste tot si asta.
Nume latin: Urtica dioica
Familie: Urticacee
Sa nu-mi spui ca tu vrei sa cumperi... Ti-as da eu de la mine daca as putea.
Papadie, ce surprizaaaa!!! Bine ai venit! Din pacate despre bambusul tau nu stiu nimic. Unde il tii, in casa? Poate o sa caut prin cartulii sa vad ce gasesc.
Petra, ma gindisem si eu sa-l pun pe sotu' la treaba, dar ce vina au bietele zorele?



~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

salutare gradinareselor

nu v-am mai "calcat" de mult, sa va spun ce minunatii am plantat in ultimul timp.
in fata casei am pus un cires japonez, are crengile lasate de parca ar plange, de altfel la sera era denumit weeping cherry. primavara face niste flori roz, batute.
am mai luat un japanese maple(creca asta-i artar?) deh,acum am o obsesie nipona s-ar zice.
am pus si eu un colt cu plante aromatice cu marar, leustean, patrunjel, sage si busuioc. pe astea le-am pus oarecum alaturi de rosii, ardei si ceapa.
in rondurile de flori am pus flori albe si rosii( petunii rosii, niste floricele mici albe, nush cum le cheama si garofite tot rosii).
am mai luat o planta de columbine si alta de butterfly bush( care, zice-se, atrage fluturi) si, cireasa pe tort, pentru prima data in viata mea, mi-am luat o muscata curgatoare. nu e asa frumoasa ca alea din elvetia sau franta sau chiar ny, dar aici in sud e prea cald si au numai niste specii care cica tin la caldura. e grena si in ea, de cateva zile, si-a facut cuib o pasarica miiica si gri, care deja a depus trei oua. cred ca muscata mea e tare fericita, stiu ca noi suntem extaziati, ne e frica sa nu se sperie de noi si sa abandoneze outele dar cred ca s-a obisnuit deja.
cam atat. we placut si gradinareala usoara
aaa, si orhideele mele sunt inca inflorite, din 14 februarie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariailin spune:

Eu mai stiu o denumire pentru urzica (coleus) dar nu stiu daca intra si urzica de papat. Din cate vad in poze e vorba de urzicuta cu frunze rosii dar si de alte zeci de feluri.

http://www.coleusfinder.org/coleus/picturefinder.php

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Buna, fetelor!
Coleus este urzicuta ca floare(aceea cu galben, verde si rosu pe frunze). Urtica dioica este urzica mare care este buna de papat.
Vinca major sau Vinca minor eu stiu ca se numeste doar vinca. Fac floricele tare dragute si sunt invadante. Vinca minor, pentru ca este mai mica, se foloseste ca inlocuitor de gazon, pentru ca este rezistenta la calcare.
Cu drag,


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Fetele mele härnicute,

nu am mai fost prin forum de vreo 2 zile si uite ce de a-ti mai scris!!!
In primul rind, tin sä vä multumesc din suflet pt. urärile de ziua florii mele!!!
Päpä ....bine ai venit!!!
Ai cumva "Glucksbambus"?...stii tu, äla care vine din Asia...
Eu am cam de vreo 2 ani, o farfurioarä de-aia frumoasä chinezeascä, plinä cu tulpinite de bambus si se numeste precum am spus...cicä aduce noroc...dar prea norocoasä nu am fost de atunci!!
La mine s-au ingälbenit unele tulpinite si le-am scos, cä aveam si asa multe!!!
Ästa trebuie udat bine de tot...al meu nu este in pämint, ci are un burete de jur imprejur...si eu mai uit sä-l ud, ce-i drept!!

Otilia,
cred cä dacä vedeam eu la mine in grädinä un serpisor, chiar si asa mic cum era al täu, nu mä mai prindeai prin grädinä!!!...mai bine mä duc benevol la mititica!!!...mi-e groazä de aceste vietuitoare!!

Ciuf,

apropo de brebeneii ästia frumosi si mov, pe care i-ai cules tu din parc...eu am furat si de-ästia, cu rädäcinä cu tot!!!
Dar päcat cä am numai un balcon, cä dacä aveam o grädinä, sä te tii nene!!!...atunci chiar cä-mi aruncati chiftele cu prastia!!!

Cleo,

sä nu uiti sä-ti uzi ouäle!!
Ce fazä misto!!!...mi-ar fi pläcut si mie...si lu` motanu´!!!
Cind eram si eu mai micä, aveam un cuib la streasinä, dar era prea sus, ca sä le controlez eu cum vroiam!! ...asa cä m-am multumit sä construiesc un lift, pe care puneam mincare si il urcam pinä la "pragul Casei"!!!
Sä nu pui mina pe ouä, cä atunci chiar cä le abandoneazä...iar dacä cumva cade vre-un pui de sus, sä-l iei cu hirtie, sau ceva färä miros, cä si in cazul ästa e la fel!!...cred cä asa e la toate päsärile.

Petra, azi am zgirmat putin sä väd pe unde au ajuns cältunasii mei si nu i-am gäsit!!...le-am dat termenul pinä miine!!!...dar cred cä din cauza vremii au stagnat, cä aici a fost iar frig!!!

Pupicei din libertate!!!
Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by camelia-daniela
....Petra, azi am zgirmat putin sä väd pe unde au ajuns cältunasii mei si nu i-am gäsit!!...le-am dat termenul pinä miine!!!...dar cred cä din cauza vremii au stagnat, cä aici a fost iar frig!!!

Pupicei din libertate!!!
Cami.[/green][/i]



Camelia,
Trebuie sa iasa si caltunasii tai pentru ca din acelasi fel de seminte,,luate din acelasi loc, in acelasi timp, am pus si eu, si ai mei parca sunt turbati asa cresc. La mine a fost si o vreme de sera, adica ploi si apoi soare si caldura, umiditate mare si in general toate plantele ai crescut mult de tot.
Asa ca daca a fost frig pe la tine, mai ingaduie cateva zile!!

Mergi la inceput