VICTORIE-campylobacter!!

VICTORIE-campylobacter!! | Autor: ardit

Link direct la acest mesaj

finul meu de un an si 4 luni are o infectie intestinala cu campylobactercare nu a cedat la tratamentul cu antibiotice. A facut o pauza de 2 saptamani si, dupa analiza, a iesit din nou acelas lucru. Alternativele ar fi sa inceapa din nou tratamentul cu antibiotic, sau sa stea asa sa vedem ce se mai intimpla. Problema este ca exista o gramada de repercusiuni posibile foarte nasoale dc. nu este tratata. Forumul este prea incarcat sa ma lase sa caut daca s-a mai discutat subiectul, va rog mult sa ne sfatuiti ce sa facem, sau sa ne dati link-uri, merci, merci


ardit

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gioto spune:

nu am gasit nici eu mai nimic in arhiva forumului,nu stiu mai nimic despre aceasta infectie insa am gasit niste link-uri care sper sa-ti fie utile.s-ar parea ca in unele cazuri vindecarea poate dura 3-4 sapt.citeste aici:
http://kidshealth.org/parent/infections/stomach/campylobacter_p2.html da-i go to next page.
http://www.about-campylobacter.com/page4.htm
http://vm.cfsan.fda.gov/~fsis/FSISCAMP.HTML fii atenta la ce-i dai sa manince(daca ai inceput diversificarea)iar daca alaptezi la ce maninci tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MonicaGj spune:

Boli contagioase si transmise de insecte:

Infectiile cu Campylobacteria
Intrebări frecvente

Ce este campylobacterioza?
Cât de des intâlnită este campylobacteria?
Ce fel de bacterie este campylobacteria?
Cum se diagnostichează infectia?
Cum poate fi tratată campylobacterioza?
Există consecinte pe termen lung?
Cum apare infectia?
Cum sunt contaminate apa si alimentele cu campylobacteria?
Ce se poate face pentru a preveni infectia?
Informatii utile pentru prevenirea campylobacteriozei.


--------------------------------------------------------------------------------


Ce este campylobacterioza?

Campylobacterioza este o boală infectioasă cauzată de o bacterie din clasa Campylobacter. Majoritatea persoanelor care se imbolnăvesc prezintă crampe, dureri abdominale, diaree si febră la circa 2 – 5 zile după contractarea infectiei. Diareea poate contine chiar si sange si poate fi acompaniată de stări de ameteală si vomă. In mod normal boala dureaza 1 săptămană. Unele persoane infectate nu prezintă nici un fel de simptome. La persoanele cu un sistem imunitar slăbit, campylobacteria poate pătrunde in sânge si poate cauza astfel o infectie extrem de gravă care poate provoca chiar si decesul pacientului.



Cât de des intâlnită este campylobacteria

Campylobacteria este bacteria care cauzează majoritatea cazurilor de diaree. De obicei este vorba doar despre cazuri izolate si nu despre o epidemie. Campylobacterioza apare cu precădere vara. Cel mai des afectati sunt sugarii si tinerii de sex masculin. Desi campylobacteria nu provoacă in mod normal moartea, se estimează că aproximativ 500 de persoane mor anual datorită infectiei cu campylobacteria.



Ce fel de bacterie este campylobacteria?

Organismul campylobacteriei este de fapt un grup de bacterii in formă de spirală care pot provoca boli atat la oameni cat si la animale. La oameni boala este cauzată in special de o specie numita Campylobacter jejuni; 1% dintre cazuri sunt cauzate de o altă specie. Campylobacter jejuni se dezvoltă cel mai bine la temperatura corpului păsărilor si se pare că acestea chiar sunt purtatoare ale bacteriei. Bacteria nu poate suporta mediul uscat si este ucisă de oxigen. Ea se dezvoltă numai in prezenta unei cantitati de oxigen mai mici decat concentratia din atmosfera. Congelarea cărnii reduce considerabil numărul de bacterii.

Cum se diagnosticheaza infectia?

Există mai multe tipuri de infectii care pot cauza diareea precum si aparitia sangelui in momentul defecarii. Analiza fecalelor poate oferi informatii sigure asupra acestui subiect.



Cum poate fi tratată campylobacterioza?

Teoretic, toate persoanele infectate cu campylobacteria isi revin fără a fi necesar vreun tratament. Consumarea de lichide este foarte importantă pentru a preveni deshidratarea. In cazuri mai grave pot fi folosite antibioticele, cum ar fi eritromicina sau fluoroquinolone, care pot scurta durata de aparitie a simptomelor dacă ele sunt generate de o faza de inceput a bolii. Decizia asupra necesitătii administrării de antibiotice trebuie luată de către medicul dumneavoastră.



Există consecinte pe termen lung?

Majoritatea celor care suferă de această boală isi revin complet după 2 - 5 zile, desi uneori poate dura pană la 10 zile. In urma infectiei cu campylobacteria apar foarte rar consecinte pe termen lung. In unele cazuri urmarea campylobacteriozei poate fi artrita; in altele o boală rară care afectează nervii si care se declansează la cateva săptămani după incetarea bolii initiale. Această boală, numită sindromul Guillain-Barreacute, apare in momentul in care sistemul imunitar atacă nervii propriului organism, generand astfel o paralizie ce durează cateva săptămani si care necesită de obicei ingrijiri speciale. Se estimează că in unul din 1000 de cazuri de campylobacterioză boala degenerează in sindromul Guillain-Barreacute.



Cum apare infectia?

Cele mai multe cazuri de campylobacterioza apar in urma contactului cu carnea de pasăre (crudă sau insuficient de bine gătită). Numărul organismelor campylobacteria care pot genera boli la oameni este foarte mic (mai putin de 500). Chiar si o picătură de lichid scursă din carnea de găină incă negătită, poate infecta o persoană. Folosirea acelorasi ustensile, atat la tăiatul cărnii, cat si la prepararea altui aliment, fără a le spălă in prealabil, poate duce la aparitia infectiei. Organismele Campylobacter din carnea crudă se pot răspandi si in alte alimente. In mod normal bacteria nu se transmite prin contact direct, dar aceasta se poate intampla dacă persoana infectata produce o mare cantitate de diaree. Animalele pot fi si ele infectate, iar unele persoane au contactat infectia in urma contactului cu fecalele unui animal bolnav.



Cum sunt contaminate apa sau alimentele cu campylobacteria?

Multe păsări de curte sunt purtătoare ale campylobacteria, aceasta insemnand că bacteria este prezentă in organismul lor, dar ele nu se imbolnăvesc. Campylobacteria se poate răspandi cu usurintă de la o pasare la alta prin intermediul apei sau prin contactul cu fecalele infectate. Atunci cand pasărea este sacrificată, bacteria poate trece din intestine in carne. Campylobacteria se mai găseste si in măruntaiele păsărilor, mai ales in ficat.

Laptele nepasteurizat poate fi si el contaminat dacă vaca respectivă este purtătoare a unei infectii cu campylobacteria in uger sau dacă laptele este infectat din cauza bălegarului. Apele necurgătoare si izvoarele montane se pot infecta datorită fecalelor vitelor sau păsărilor sălbatice. Infectia este extrem de des intalnită in tările in curs de dezvoltare, prin urmare turistii trebuie să acorde atentie măsurilor preventive.



Ce se poate face pentru a preveni infectia?

Există cateva reguli simple pentru prevenirea infectiilor cu Campylobacteria. Medicii care descoperă persoane infectate si laboratoarele care identifică bacteria ar trebui să isi prezinte concluziile autoritatilor competente. Dacă numărul de cazuri este mare aceasta poate insemna că mai multe persoane au fost expuse la o sursă de infectie care mai poate infecta si alte persoane dacă nu este detectată rapid. Se crede că bacteria se poate răspandi prin apa de băut a păsărilor de curte. Prin urmare asigurarea unor surse de apă curată poate preveni răspandirea infectiilor cu Campylobacteria si poate reduce cantitatea de carne infectată care intră pe piată.



Informatii utile pentru prevenirea campylobacteriozei

Gătiti corespunzător toate produsele pe bază de carne de pasăre. Dacă intr-un restaurant vi se serveste carne de pasăre insuficient de bine făcuta, refuzati-o.
Spălati-vă pe maini cu apă si săpun inainte de a incepe pregătirea cărnii. Spălati-vă pe maini cu apă si săpun după ce ati terminat această operatiune si inainte de a atinge orice altceva.
Folositi ustensile separate pentru pregătirea mancărurilor de origine animală.
Spalati cu apă si săpun toate ustensilele folosite la pregătirea mancărurilor de origine animală.
Asigurati-vă că persoanele suferind de diaree, in special copiii, se spală frecvent pe maini, pentru a reduce riscul răspandirii infectiei.
Spălati-vă pe maini cu apă si săpun după ce ati intrat in contact cu fecalele animalelor de casă.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

multumesc mult gioto, mai ales primul link a fost util, merci mult moniq este foarte util tot ce mi-ai trimis, mai ales povestea cu cutitul folosit la taierea carnii si pe urma la altceva fara sa fie spalat cu det. (cite femei sunt atente la astfel de detalii?). In ceea ce priveste tratamentul, puiul a luat eritromicina in prima etapa de tratament si, acum, doctorita a recomandat ampicilina. Este normal la un copil asa de mic sa fie dopat cu atitea antibiotice?! Eu as prefera un tratament mai natural, aveti idee ce am putea sa-i dam?
Merci

ardit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

quote:
Originally posted by ardit

multumesc mult gioto, mai ales primul link a fost util, merci mult moniq este foarte util tot ce mi-ai trimis, mai ales povestea cu cutitul folosit la taierea carnii si pe urma la altceva fara sa fie spalat cu det. (cite femei sunt atente la astfel de detalii?). In ceea ce priveste tratamentul, puiul a luat eritromicina in prima etapa de tratament si, acum, doctorita a recomandat ampicilina. Este normal la un copil asa de mic sa fie dopat cu atitea antibiotice?! Eu as prefera un tratament mai natural, aveti idee ce am putea sa-i dam?
Merci

ardit



Din pacate, infectiile numai cu antibiotic se trateaza. Dar trebuie dat un antibiotic care are eficienta in asftel de caz. Banuiesc ca atunci cind au fost facut analizele si s-a descoperit aceasta bacterie, vi s-a facut si o lista cu antibiticele eficiente in acest caz. Daca nu, repetati analiza la un cabinet profesionist. Eventual Instit. Cantacuzino (Eroilor). Antibiticele sunt singurele care pot invinge infectia, dar schimbarea tratamentului mareste rezistenta bacteriei in lupta cu ele...

Multa, multa sanatate celui mic!



Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

adrianangi cum adica schimbarea tratamentului mareste rez.bacteriei? Si ce este de facut? este mai bine sa ia tot eritromicina? la antibiograma amandoua antibioticele au iesit ca fiind bune. Si totusi noi am prefera un tratament naturist... Poate ne ajuta cineva si cu un sfat in sensul asta. Merci mult pentru sfatul cu Cantacuzino, m-am gindit si eu ca mai tre'facuta o analiza in alta parte pt.ca daca nu a cedat la primul tratament, una dintre posibilitati este sa nu fie campylobacter (!)
merci mult

ardit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MonicaGj spune:




Info medical - Articole Enterocolitele acute Vineri, 14 Mai 2004
Meniu principal
Cuvant inainte
Despre noi
Servicii medicale
Abonamente
Analize de laborator
Servicii pe specialitati
Alte servicii

Contact
Link-uri utile

Informatii
Noutati
Info medical

Documente
Formulare medicale

Preferinte
Add to Favorites
Make Home Page

Download



Enterocolitele acute

dr. Tatiana Carata-Dejoianu - medic specialist medicina generala si epidemiologie

Enterocolitele sunt afectiuni ale tractului digestiv determinate de infectii diverse, cu bacterii, virusuri, ciuperci, paraziti. Manifestarile obisnuite sunt emisia de scaune numeroase, moi, insotite sau nu de greata, varsaturi, dureri abdominale, febra, frisoane, alterarea starii generale. Manifestarile generale sunt date fie de diseminarea agentului infectios ori a toxinelor acestuia in tot organismul, fie - cel mai frecvent - de pierderile importante de apa si minerale, consecinta diareei si a varsaturilor.
Printre agentii etiologici ai enterocolitelor acute sunt de amintit :

Bacterii - Salmonella, Shigella, Escherichia coli, Campylobacter etc.;
Virusuri - enterovirusuri, rotavirusuri, virusul Norwalk, adenovirusuri;
Ciuperci - candida, in special la pacientii imunodeprimati sau care au primit anterior tratamente prelungite cu antibiotice;
Paraziti - Giardia lamblia (cu frecventa mare a infestarii in randul populatiei, dar nu intotdeauna cu manifestari clinice), Balantidium coli, Blastocystis homnis, Cryptosporidium (diaree aparuta la persoanele cu imunodepresie), Entamoeba histolytica (produce dizenteria amibiana, intalnita in zonele tropicale).
Patrunderea in organism a agentilor infectiosi se face pe cale orala, prin intermediul apei, alimentelor sau mainilor murdare, contaminate. Unii vectori (muste, gandaci, rozatoare etc.) pot vehicula si imprastia microorganismele pe o distanta mare. Prin urmare se pot imbolnavi intr-un anume moment toti cei care au consumat un anume aliment contaminat sau apa dintr-o sursa contaminata, precum si cei care au venit in contact direct cu acestia nerespectand r egulile de igiena elementare.
O problema medicala mereu actuala

Sezonul vara-toamna se asociaza cu frecventa maxima a cazurilor de enterocolita, dar exista si agenti infectiosi implicati preponderent in imbolnavirile aparute in sezonul rece (Virusul Norwalk, rotavirusurile). De asemenea, raspandirea infectiilor pe cale digestiva este favorizata de factori economico-sociali (nivelul de salubritate, aprovizionarea deficitara cu apa, igiena individuala si colectiva precara).

Un caz aparte il reprezinta enterocolitele acute aparute la persoanele care calatoresc in zone nu obligatoriu endemice pentru infectii digestive (asa numita "diaree a calatorului"). Acestea se infecteaza de obicei prin ingestia de alimente (legume, fructe) sau apa contaminate. Diareea in acest caz poate fi datorata si schimbarilor de regim alimentar, consumului de preparate specifice zonei, condimente. Microorganismele cel mai des implicate in enterocolitele turistilor sunt: E.coli, Shigella, Salmonella, rotavirusurile, stafilococii enterotoxici, Giardia lamblia, Entamoeba histolytica. In 20 - 30 % dintre cazuri, agentul infectios declansator ramane neidentificat. Datorita multitudinii de microorganisme cauzatoare si a posibilitatilor de raspandire, enterocolitele acute reprezinta o problema medicala mereu actuala.

Ce putem face cand ne-am imbolnavit?

Prevenirea bolii este posibila prin respectarea regulilor de igiena individuala: spalatul mainilor cu apa si sapun inaintea oricarei mese, spalarea eficienta a alimentelor care se consuma neprelucrate termic, spalarea si dezinfectarea tacamurilor, veselei, prin utilizarea numai a apei provenite din surse sigure, necontaminate, iar cand acest lucru nu este posibil, a apei fierte si racite ori a apei minerale imbuteliata corespunzator.

Ce-i de facut daca imbolnavirea a aparut ? Nu intotdeauna tratamentul cauzei, adica eradicarea agentului infectios cu ajutorul antibioticelor, este indicata. Diareea provocata de virusuri nu raspunde la tratamentele antibiotice. In plus, utilizarea nerationala a antibioticelor duce la perturbarea florei intestinale normale nepatogene sau determina selectionarea unor tulpini microbiene rezistente la antibiotice. Pe prim plan in tratamentul enterocolitelor este corectarea pierderilor de lichide si electroliti. Aceasta se realizeaza prin consumul de lichide - ceaiuri neindulcite, apa minerala (plata), zeama de orez, supa de morcovi. Utila este adaugarea sarurilor de rehidratare care se gasesc in farmacii, in pliculete cu dozaj corespunzator. Pentru calmarea durerilor abdominale se pot utiliza antispastice ( numai la recomandarea medicului), aplicatii de caldura pe abdomen. Varsaturile pot fi combatute cu medicamente de tipul Emetiral, Torecan, Metoclopramid, dar numai la indicatia medicului si in dozaj corespunzator. De cele mai multe ori, cu un regim alimentar adecvat, enterocolitele se vindeca in cateva zile. Regimul alimentar este bazat pe orez fiert, branza proaspata, mere rase, supa de zarzavat strecurata, carne fiarta. Sunt excluse legumele si fructele crude, lactatele si prajelile. Regimul trebuie mentinut 2 - 3 zile dupa disparitia simptomelor.

Administrarea de antibiotice se face numai la indicatia medicului

Antibioticele sunt utilizate in unele cazuri de enterocolite bacteriene: dizenteria bacteriana, gastroenterite cu Salmonella, cu risc de bacteriemie si localizari extraintestinale, forme care nu raspund la dieta si la medicatia simptomatica, forme recidivante, enterocolite ale sugarului, cu coproculturi pozitive. Totodata sunt recomandate in enterocolite ale copiilor din colectivitati, enterocolite ale personalului din sectoarele cu risc epidemiologic crescut si enterocolite cu febra persistenta. Administrarea de antibiotice se face numai la indicatia medicului. Antibioticul recomandat, doza zilnica, durata tratamentului, difera in functie de etiologia enterocolitei, gravitatea bolii, varsta pacientului. In diareea calatorilor se poate utiliza Doxiciclina (Vibramycin) 100 mg/zi sau Cotrimoxazolul (Biseptol) 2 tablete de 2 ori pe zi.

Enterocolitele acute cu modificarea starii generale, cu deshidratare mare trebuie spitalizate in vederea reechilibrarii hidroelectrolitice rapide si a prevenirii complicatiilor. Se spitalizeaza enterocolitele aparute la persoana care lucreaza in sectoare cu risc de a provoca epidemii (industria alimentara, comertul cu produse alimentare, alimentatia publica, distributia apei). O mare atentie trebuie acordata enterocolitelor sugarilor si copiilor mici, deoarece acestia se deshidrateaza mult mai usor, fiind astfel predispusi formelor severe de boala.

Enterocolitele acute sunt boli care pot fi in mare masura prevenite cu respectarea normelor de igiena corespunzatoare. Ele au in general o evolutie autolimitata in timp, regimul alimentar bogat in lichide si de protectie digestiva, fiind cheia de bolta in remisia formelor necomplicate.


sus






Copyright © 2002 - 2004 - C.D.T. "Dr. Victor Babes"


Asta am mai gasit eu.
Mai caut.
Poate te ajuta.
Oricum , atunci cand discuti cu medicul , e bine sa cam stii "cu ce se mananca", boala pe care ti-o zice el acolo...parerea mea.
Eu de obicei o bombardez cu intrebari pe doctorita noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MonicaGj spune:


Medicamente


Cauta: Descriere Nume
orice cuvant toate cuvintele



A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


Nume: KLACID, susp. de uz ped., Producator: Abbott Laboratories

--------------------------------------------------------------------------------
Prezentare farmaceutica: Suspensie de uz pediatric. Flacoane, continand dupa reconstituire 60 si 100 ml suspensie Claritromicina 125 mg/5 ml.

Actiune terapeutica: Claritromicina este un antibiotic apartinand familiei macrolidelor. Claritromicina isi exercita activitatea antibacteriana prin inhibarea sintezei proteice legate de subunitatea ribozomala 50S. Klacid este activ in vitro impotriva urmatoarelor microorganisme: Streptococcus agalactiae, Streptococcus pyogenes, Streptococcus viridans, Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Neisseria gonorrhoeae, Listeria monocytogenes, Legionella pneumophila, Mycoplasma pneumoniae, campylobacter pylori, campylobacter jejuni, Chlamydia trachomatis, Brahamella catarrhalis, Bordetella pertussis, Staphylococcus aureus, Propionibacterium acnes. Studiile clinice au demonstrat aparitia nivelelor plasmatice maxime la doua ore de la administrarea orala a unei doze unice de Claritromicina, cu valori de 0,35 mcg/ml dupa o doza de 100 mg, si respectiv de 3,97 mcg/ml dupa o doza de 1.200 mg. Timpul de injumatatire al drogului pare a fi dependent de doza. Mai mult, alimentatia nu s-a dovedit a avea o influenta semnificativa asupra biodisponibilitatii acestei forme farmaceutice. Dupa absorbtie, Claritromicina difuzeaza rapid in majoritatea tesuturilor, mai putin in SNC, fara diferente semnificative de concentratie. Claritromicina este metabolizata de ficat, metabolitul cel mai important fiind 14-hidroxi-N-desmetil-claritromicina, care atinge nivele plasmatice maxime de 0,5 mcg/ml si de 1,2 mcg/ml la 2-4 ore dupa administrarea unei doze de 250 si, respectiv, de 1.200 mg. Numai dupa administrarea unei doze de 1.200 mg au putut fi identificate nivelele plasmatice scazute de descladinozil - claritromicina. Procesul metabolic tinde la saturatie la doze mai mari. La 5 zile de la administrarea orala sau i.v. de Claritromicina marcata cu C14, 35% din doza a fost excretata in urina si 52% in materiile fecale.

Indicatii: Tratamentul infectiilor cu germeni sensibili la Claritromicina. Infectiile tractului nazofaringian (amigdalite, faringite), si ale sinusurilor paranazale. Infectiile tractului respirator inferior: bronsite, pneumonii bacteriene si pneumonii atipice. Infectii ale pielii: impetigo, erizipel, foliculite, furunculoze si placi septice.

Mod de administrare: Doza zilnica in mod uzual recomandata este de 15 mg/kg corp/zi, fractionata la 12 ore. Doze pediatrice recomandate, bazate pe greutatea corporala.

Dozare calculata pentru 7,5 mg/kg corp la 12 ore:

Greutatea corporala(kg)Doza (la 12 ore)125 mg/5 ml 5 ml
962,5 mg2,5 ml la 12 ore
17125 mg5 ml la 12 ore
25187,5 mg7,5 ml la 12 ore
33250 mg10 ml la 12 ore
Claritromicina poate fi administrata fara ajustarea dozei in prezenta afectarilor hepatice, daca functia renala este normala. Cu toate acestea, in situatia unei afectari renale grave, cu sau fara afectari hepatice coexistente, este necesara micsorarea dozelor sau prelungirea intervalelor de administrare.

Supradozare: Daca au fost ingerate doze mari de Claritromicina, pot surveni tulburari gastro-intestinale. Pot surveni de asemenea reactii sistemice, care trebuie tratate imediat cu spalaturi gastrice si prin masuri de sustinere. Deoarece Claritromicina nu poate fi eliminata din organism prin hemodializa sau prin dializa peritoneala, este necesar sa fie luate masuri energice pentru eliminarea din tractul digestiv a drogului inca neabsorbit, aplicand in acelasi timp o terapie simptomatica adecvata.

Contraindicatii: Claritromicina este contraindicata la pacientii cu hipersensibilitate la macrolide. Sarcina. Alaptare. Insuficienta hepatica severa.

Precautii: Claritromicina, fiind in principal metabolizata si excretata de catre ficat, trebuie luate precautii speciale cand este administrata la pacientii cu afectari ale functiilor hepatice; de asemenea la pacientii cu insuficienta renala severa si la varstnici (peste 65 ani). S-a demonstrat ca, Claritromicina poate interfera cu nivelele plasmatice ale carbamazepinei, acestea putand creste semnificativ. Pacientii carora li s-a administrat o asemenea combinatie trebuie sa fie monitorizati clinic si, daca este necesar, trebuie operate modificari semnificative ale posologiei. Claritromicina poate produce o crestere a concentratiilor plasmatice de teofilina, totusi fara sa justifice modificarea posologiei acesteia. Ca si la alte macrolide, sunt posibile interactiuni cu warfarina si cu ciclosporinele.

Reactii adverse: Dupa administrarea orala a Claritromicinei, s-au raportat unele tulburari gastro-intestinale (greata, pirozis, dureri abdominale, diaree), cefalee si rash cutanat. La folosirea macrolidelor sunt posibile cresteri tranzitorii ale GOT - GPT, care sunt in mod normal reversibile dupa intreruperea administrarii. Deoarece in timpul testelor clinice cu Claritromicina nu s-au experimentat probleme mai severe privind ficatul, trebuie luat in calcul ca pentru antibioticele din aceasta clasa pot surveni, in mod exceptional, episoade de hepatita colestatica. Ca si in cazul altor antibiotice, in timpul tratamentului cu Claritromicina se pot rareori inregistra suprainfectii cu bacterii rezistente sau cu fungi, necesitand intreruperea administrarii si adoptarea unei conduite terapeutice adecvate.




© 2004 Anet Software. Programming and Design Dazoot Software.
Powered and hosted by @net.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

multumesc moniq, esti o comoara, esti o dulce iti doresc numai bine


ardit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

VICTORIE, ultima analiza a iesit OK, fara sa mai fie nevoie sa mai facem tratamentul cu al doilea antibiotic (ampicilina), tratament pe care l-am amanat cu frica in san ca poate se rezolva... Si s-a REZOLVAT cu ceaiuri de cimbrisor, menta si afine(fructe de afine), dieta normala dar orez cit cuprinde, banane, mere, supe zarzavat, NU sucuri de fructe, NU zahar.
Va multumesc mult moniq, adrianangi, gioto ca v-ati rupt din timpul vostru ca sa ma sfatuiti, sunteti minunati

ardit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Ma bucur din suflet! Dumnezeu sa-i dea multa sanatate celui mic!

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput