Aveti idee ce se intampla in cazul in care in 2003 am avut venituri din 2 surse(din salariul de la functia de baza si din activitati independente) iar angajatorul a regularizat fisa fiscala(ca si cum ar fi fost singurul venit) si eu mi-am incasat deja dif.de impozit?
Mi se pare logic sa completez declaratia de impozit chiar daca fisa fiscala mi-a fost regularizata, sa completez si formularul 202(pt.venitul nr.2) si sa le depun la finante.
Ce parere aveti, e vreo problema?
Multumiri.
Daca venitul al doilea este oficial (nu-i cunosc sursa) si daca pentru acest venit ai platit impozit in anul 2003 nu ai alta varianta decat sa il declari ca atare. Probabil ca va trebui sa returnezi o parte din impozit catre bugetul statului in functie de nivelul de venit global realizat si de impozitul global platit pt acest nivel.
Marius (www.desprecopii.com)
Marius,multumesc pt.raspunsul prompt. Da,venitul nr.2 este oficial,exista un contract semnat si inregistrat si mi-a fost retinut direct de la sursa impozitul pe venitul inregistrat in 2003.
Se pare ca suntem in aceeasi situatie, numai ca la mine venitul al doilea provine de la indemnizatia pt cresterea copilului. Cei de la serviciu nu au stiu (de fapt cei care tin contabilitatea). Problema este a lor, pt ca in mod normal orice firma sau institutie care se respecta iti da sa completezi o declaratie pe propria raspundere cum ca nu ai mai obtinut venituri din alta parte.
Deci vina noastra nu este,
Sanatate,
Gabriela si baietii