La France (10)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Aura,

Pai ma faci sa cad pe spate cand aud cat ai platit tu pt o masea! Incredibil! De fapt nu esti rambursat nici de secu nici de mutuala in cazul in care vrei sa iti pui un dinte sau o masea care iti lipseste, adica vrei sa iti faci o coroana dentara ( parca asa ii zice) atunci iti platesti tu din buzunar dar tot 470 E! Si eu care credeam ca aici la noi sunt preturile cele mai mari, m-am linistit :))
Pai la cat ai platit pe cei 2 dinti veneai chiar si aici pe Coasta, ti-i rezolvai si mai stateai si cateva zile linistita la soare!
Te pup,
Alina

PS: eu tot astept un semn de la Debby ca deja sunt ingrijorata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Ma faceti ca caut devizul si sa il scanez pe bune stiti cind mi-am dat seama ca am platit mult?
Cind am auzit intr-o emisiune la tele ca la un dentist de stars vedete deci aici in franta un dinte de portelan cost0a 1150 de euros!

atunci am realizat ca .....am cam luat teapa!

Stati asa ca m-am dus si am cautat devizul si hirtia de la secu cu rambulsarile :
deci am platit in total 1238,69 euros din care 41,69 consultatie +soin de conserv.dentara,(ceva de genul intretinere la un alt dinte facut in aceiasi perioada)
Apoi:1197 euros prothese dentaire céramique ! asta este!aveti si voi grija sa nu luati teapa ca mine ,am auzit acuma ca si dentistii au fiecare preturile si materialele lor in sensul ca nu toti lucreaza cu aceleasi materiale fie ele de culoare s-au din materiale pretioase si semi ,si ca .....ce este mai important am auzit ca si la dentist trebuie mers ca si la orce alt furnizor de servicii si cerut deviz ,la cel putin trei o data ca sa poti alege devizul cel mai convenabil!fete dragi si cucuete asta e valabil in franta dar si cu asigurari bune tot in romanic ae mai bine sa va faceti dintii chiar daca nu va rambulseaza nimeni nimic ,acolo mi-am facut un dinte din portelan cu 150 de dolari acum 8 ani si iata si in ziua de azi lucrarea sta bine in picioare si am intrebat si dentistul asta ce parere are despre ea si mi-a zis ca este foarte bine lucrata!
Aura&Luca,2 ani si 2 luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Am reusit sa vorbesc cu Massimo, si Diana e plecata cu prietenul lui la plimbare cu motocicleta si de aia nu aude telefonul sa raspunda. A zis ca e bine.

oana si bb din burtica (6 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Oana, merci, m-am mai linistit!

Aura, tu de fapt ti-ai imbracat un dinte in portelan sau ti-ai pus proteza, adica iti lipsea dintele si ti-ai facut implant?
Oricum, la chestia cu devizul din cel putin 3 parti si eu m-am gandit, si deci ma voi interesa si in alte parti!
Iar pt cei interesati, o parte din aceste lucrari dentare se deduc din impozit! Stiati? Eu am aflat de la William, sotul lui Lulu, cand am fost la bbq-ul Micaelei!
Fetele din sud, eu va anunt de acum ca sambata 29 mai sunt libera si disponibila pt un bbq pe malul marii!
Va pup,
Alina

Mergi la inceput

Eu zic da, Alinuta, si o sa vina si soacra pana atunci si o sa aduca condimente pt mici si o sa fac iar. Ce ziceti, va tenteaza o tura de mititei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

quote:
Originally posted by bb_alinus

Iar pt cei interesati, o parte din aceste lucrari dentare se deduc din impozit! Stiati? Eu am aflat de la William, sotul lui Lulu

Ca sa nu existe confuzii:

"Les frais d'acquisition et d'entretien d'un appareil ou d'une prothèse indispensable pour travailler sont déductibles dans la limite de la moitié du montant restant effectivement à la charge du salarié, c'est-à-dire après le remboursement de la Sécu, d'une mutuelle etc.
Il peut en être ainsi pour une prothèse dentaire lorsque les conditions d'emploi l'exigent, notamment si les fonctions demandent un contact direct et permanent avec le public" (Art. DB 5F 2543, N° 8)

Asa ca nu e pentru toata lumea (nu pentru mine in orice caz ... )

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

quote:
Originally posted by bb_alinus

Fetele din sud, eu va anunt de acum ca sambata 29 mai sunt libera si disponibila pt un bbq pe malul marii!

Si noi suntem disponibili, numai sa nu deranjam lumea cu fumul de la bbq (ca data trecuta, pe vecina: "c'est intenable, Monsieur, c'est intenable!!!" )
Sau mai bine facem un pique-nique "rece"?
Si intr-un caz, si in celalat, noi spunem DAAAAAAA (daca nu s-o ivi ceva pana atunci)
Va pup
Lulu

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Lulu, daca facem bbq pe plaja la Antibes, nu deranjam pe nimeni, caci se pot face acolo. Eu vreau mici!:))
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by oana cretu

Eu vreau mici!:))
Oana draga, ai grija cu micii... Nu sunt prea recomandati, carnea nu o sa fie niciodata suficient de patrunsa si apoi gratarele e mai bine sa le eviti, nu sunt tocmai bune pentru sanatate. Faci cum vrei, dar gindeste-te la bebe mic. Mai bine sa fii exagerat de precauta decit sa-ti para rau...
Mai bine ii faci in folie de aluminiu si taiati in bucatele mici de tot, ca sa fii sigura ca-s bine facuti.

Uite citeva articole:
http://www.drfortinsante.org/fr/newsdet_f.asp?vid=200&vtitle=18
http://www.e-sante.fr/magazine/article.asp?idArticle=6670&idRubrique=4

~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Asa e, protezele dentare sunt foarte scumpe aici. Si sotul meu a vrut anul trecut sa-si puna doua coroane de portelan aici in Toulouse si l-ar fi dus amandoua la 1200€ din care mutuala + SS (una de student atunci) nu i-ar fi rambursat decat cei 200€. Asa ca a renuntat si cand am fost in toamna in ro cu 200€ si-a pus trei coroane de portelan de toata frumusetea. Acum sper sa si tina si sa nu fie lucrare de mantuiala...Dinti de pus nu stiu cat ar costa dar daca o coroana este in jur 500€, nici nu vreau sa ma gandesc mai ales ca si eu imi doresc de mult sa-mi astup sinfurul spatiu gol din gurita (undeva mai in spate, ce-i drept...)
Va

Anca

Mergi la inceput