Alte drepturi noi pentru copii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

quote:
Originally posted by Adela99

La ce varsta considerati voi ca omul (copilul)e un individ aparte si are dreptul sa simta, gandeasca, chiar daca diferit?

Are dreptul sa simta si sa gindeasca de cind se naste. Are dreptul sa ia decizii in ceea ce priveste viata personala atunci cind are discernamint. Pina atunci, parintele este reprezentantul lui legal. Altminteri, nu vad de ce le-am interzice copiilor strazi sa traiasca pe strada. In fond, e decizia lor...
Copiii nu sunt "diferiti", sunt asemeni noua, numai ca nu au gradul de maturitate si nici experenta atit de necesare in luarea unor decizii importante.
Sunt pentru consultarea copilului inainte de luarea oricarei decizii care-l priveste, sunt pentru informarea lui, sunt pentru relatiile parinte-copil bazate pe respect si incredere. Nu sunt pentru importul cu orice pret a unor legi libertine!

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

quote:
Originally posted by adrianangi
[br
Are dreptul sa simta si sa gindeasca de cind se naste. Are dreptul sa ia decizii in ceea ce priveste viata personala atunci cind are discernamint. Pina atunci, parintele este reprezentantul lui legal. Altminteri, nu vad de ce le-am interzice copiilor strazi sa traiasca pe strada. In fond, e decizia lor...

Sunt intru totul de acord cu tine, mai putin ultima propozitie. Nu cred ca e decizia copiilor strazii sa traiasca pe strada, mai bine zis cineva i-a impins la aceasta decizie.

quote:
[br
Copiii nu sunt "diferiti", sunt asemeni noua, numai ca nu au gradul de maturitate si nici experenta atit de necesare in luarea unor decizii importante.

N-am spus ca, copiii sunt diferiti, doar ca atat ei cat si noi putem gandi si simti diferit. Si atunci nu m-am referit la puterea de discernamant. In principiu sunt de acord cu tine.

quote:
[br
Sunt pentru consultarea copilului inainte de luarea oricarei decizii care-l priveste, sunt pentru informarea lui, sunt pentru relatiile parinte-copil bazate pe respect si incredere. Nu sunt pentru importul cu orice pret a unor legi libertine!

Pentru mine nu e vorba de import de legi ci mai mult de atitudine, mentalitate. Indiferent de legi sau nu avem un punct de vedere care uneori e sprijinit de legi alteori nu.

Nu am de loc intentia sa deschid vreo disputa, doresc doar sa dicutam, am si eu intrebari si nelinisti si prin dialog poate primim raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Mda,
si eu zic ca Adriana. De cand se naste incercam sa-i respectaam personalitatea... dar cu totzii (cel putzin eu) imi aduc aminte de perii albi pe care i-am scos parintzilor la pubertate. Voi nu? Nu va simtziti putini ridicoli aducandu-va aminte cum vedeatzi lumea in alb sau negru?
Dupa mine 14-15 ani e varsta revoltei, in care vrei sa ascunzi ceva deosebit, in care faci prostii de dragul de a le face, nu pentru ca realmente sunt o optziune bine gandita, sau ca daca nu ai face toate tampeniile ti-ai amputa personalitatea.
Evident e o balantza fragila de ambele parti. Dar daca societatea te ajuta sa ascunzi totul fatza de parintzi... itzi protejeaza oare personalitatea? Sau doar te fereste de a face fatza deciziilor tale in fatza...unor oameni care te iubesc...parintzii. Nu mi-as respinge copilul... orice ar face... dar as incerca sa discut cu el deciziile sa inteleg de ce vrea ceva... si sa-i explic de ce cred eu ca ar fi mai bine altfel. Nu un raport de fortze, ci o trecere treptata de la copil la un partener egal de discutzie. De ce trebuie sa-si bage statul nasul si sa ma considere din start cineva care vrea sa-si impuna parerea, cineva de care copilul trebuie sa fie ocrotit? Ca parinte nu am dreptul la o prezumptzie de nevinovatzie???

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Ar fi si culmea sa ne certam pe un subiect ca asta... Desi parerile parintilor sunt impartite, o sa vezi ca fiecare crede ca metodele aplicate de el sunt cele mai bune...

Iti raspund pe rind:
1. Cei mai multi copii ai strazii care sunt recuparati si internati in case de copii fug de acolo si se intorc in strada. Fug de bine, cum s-ar zice, caci acolo au un adapost, mincare, asternuturi curate. Dar nu au libertate. Si sufera, multi dintre ei, de dromo-manie. Strada, e uneori, din pacate, chiar alegerea lor. Pentru ca nu au discernamint (si se inchide cercul). In cazul lor, binele trebuie facut cu forta (adica, impotriva vointei lor si perseverent).
2.Pentru tine nu e vorba de import de legi, pentru mine, in acest caz, numai despre asta e vorba. Nu sunt Gigi-contra, dar atunci cind importi ceva, adapteaza macar pe realitatea din Ro. Tine cont de ea. Altminteri, faci legile strimbe! Si nu vad de ce ne-am schimba noi atitudinea si mentalitatea dupa UE... Crezi ca merita sa ne sacrificam (copiii) numai de dragul baronesei. Feri-ne, Doamne!
3. Restul n-are rost sa le comentez, din moment ce suntem in acord...

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

quote:

Nu sunt Gigi-contra, dar atunci cind importi ceva, adapteaza macar pe realitatea din Ro. Tine cont de ea. Altminteri, faci legile strimbe! Si nu vad de ce ne-am schimba noi atitudinea si mentalitatea dupa UE... Crezi ca merita sa ne sacrificam (copiii) numai de dragul baronesei. Feri-ne, Doamne!

Si eu sunt de aceeasi parere, legile trebuie adaptate la realitatea tarii respective. In privinta atitudinii si mentalitatii nu trebuie sa ne-o schimbam dupa UE, dar poate ar fi bine sa ne intrebam de ce ei gandesc altfel. Doar atat.

De unde a aparut baroneasa in discutie/imagine, nu-mi dau seama si nici nu inteleg, dar probabil e doar o expresie...

Andreea, iti inteleg frustrarea, dar nici noi nu trebuie sa plecam de la premiza ca toti parintii sunt Adevarati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Adela:):):) baroneasa e tanti de la EU care da cu verdictele despre ograda romaneasca. Oscileaza intre chestii pe care le bungheste si situatzii de paralelism cu .ro .

Adela asa e nu totzi parintzii sunt cu adevarat parintzi. Sunt unii perversi si sunt si multzi care nu pricep ce avea o fata aici ca zicala ... copiilor cand sunt mici le dam radacini si apoi le vom da aripi. Aripile si zburatul din cuib sunt o problema... dar mey...in toate celelate cazuri... te condamna cineva, dupa ce faci ceva... nu te condamna inainte.

E bine sa stii ca parinte ca nu esti un D-zeu in raport cu copilul tau, dar mi se pare ca-n chestiuni importante.. statul nu trebuie sa ofere ascunzis copilului, ci mai curand... sa conditzioneze liberatate de a decide de anuntzarea parintelui, precum si o vizita la psiholog a amandorura daca nu exista intelegere. Nimeni nu devine matur si nu invatza peste noapte sa ia decizii. La o varsta cand copii vor independentza... trebuie invatzati sa o faca treptat... si poate parintzii nu ar trebui datzi la o parte asa din start. In fond majoritatea parintzilor isi adora copiii. Si un dialog ratat la 15 ani, duce la o indepartare totala a unor fiintze care au atatea in comun. Auzi apoi de impacari la 30-40 de ani cu parintzii... catzi ani ratatzi...

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

AC: perfect deacord .
pana una alta dragele mele haideti sa nu ne agitam degeaba ca de la lege in ro pana la respectarea ei e cale lunga.
nu vedeti ca legea in ro nu are nici o legatura cu ce se intampla in realitate?
care protectia copilului, care drepturi?
mergeti in cluj in fatza la sora sa vedeti cum se respecta si se pun in aplicare legile.

asa ca voi cresteti-va copii in continuare cu dragoste si cum stiti voi ca pana sa mearga treburile in ro "tzais" si sa se aplice legile astea dubioase mai curge multa apa pe dunare.

alina.

Mergi la inceput

Andreea, multumesc pentru raspuns (apropos de baroneasa )si pentru ca nu m-ai luat peste picior. Am ras cand am citit raspunsul la fel de bine ca si tine cand ai citit ce-am scris eu.

Mergi la inceput