Alte drepturi noi pentru copii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

adriana, uite ca eu nu am citit acest articol, ma doare mintea numai cand vad ce scrieti voi, nu mai am nici puterea nici rabdarea sa vad ce le-a mai copt mintea. altceva voiam sa-ti spun: de aici de departe si cu 2 plozi dupa fusta mea nu pot, nu am cum sa ma pun la curent cu ce mai apare in Romania. Asa ca, te rog din suflet, daca ai ceva nou, pune aici , pentru mine e suficient sa vad ca ai scris tu si deschid imediat subiectul sa vad daca ma priveste sau nu.
Asa ca PLIIIIIIIIIIIIZZZZZZZZZZZZZZ lasa tu remuscari, resentimente, ce vrei tu si cum vrei tu sa le numesti si zi-ne in continuare ce mai pe "pe la voi"
noi te pupam dulce si te admiram!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Multumim, Adriana pentru articol!
Din pacate, ma asteptam sa vad si eu cu totul alte drepturi. Bine, aici nu e vina ta, ci a celor care le-au facut, si chiar mi-au placut comentariile facute la articole, cat si parerea psihologului. Acestea reflecta ca drepturile copilului nu aduc ceva bun, ci din contra.

Legat de reactiile tale, de comentarii si de a convinge lumea sa voteze, ai mare dreptate! caci stand cu mainile in san, nestrigand (ca pe vremea comunistilor), nevotand...Romania nu se va schimba niciodata!

oana si bb din burtica
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

FETELOR MA DOARE CAPUL. INCA UNA DE ASTA SI IMI STRIC TOATA SAPTA_LUNA.

Mama, care citeste peste umarul meu intreaba: Si cu principiul"eu te-am facut eu te omor "cum ramane - Mama nu a ridicat nicodata tonul la noi, in nici un caz mana.... Radem a paguba... apropos de vot... De parca nu stim cine iese de pe acum?
Scuze... Banuim doar.
Din pacate nici cei de la oras nu sunt lamuriti cu ce trebuie facut, ce sa mai vorbim cu cei de la tara?
Dar nu strica sa incercam sa ii luminam...

Gata, ca mi s-au strepezit dintii de la subiectul asta.
Numai bine voua si la puisori,

Carmen si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Adriana,

pe mine nu ma socheaza aceste "drepturi". Socata am fost cand cu niste ani in urma am fost intr-o farmacie frantzuzeasca si in timp ce-mi asteptam prietenul sa ceara nu stiu ce, am luat un pliant de popularizare a masurilor contraceptive... pentru parintzi.
Si... printre alte scria ca parintzii trebuie sa sustina aceste mijloace si nu au voie sa interzica relatziile sexuale. Incepand cu 15 ani copilul meu are drept de decizie asupra acestui lucru. Poate sa aiba relatii sexuale de orice tip cu orice vrea.
Am crezut atunci ca e o gluma proasta, ca nu pricep bine... si intreband am aflat cam cate libertatzi de acest tip are... Si atunci m-am intrebat: eu la ce mai folosesc?
Inca incerc sa mai aflu cum la o varsta sensibila imi pot ajuta copilul sa nu aleaga o cale aparent facila...pe care societatea...de aici o incurajeaza. Deci Romania... nu face decat sa urmeze, sa-si adapteze legile cu legile EU. Pentru o data in viatza...nu-i acuz pe ai nostri politicieni decat de prostie importata. Din cate stiu eu... drepturile copilului sunt un "must" al legislatziei EU, iar tzari catolice precum Polonia si Irlanda au facut multa zarva pe tema aceasta.

E din ce in ce mai greu sa fii parinte intr-o societate care nu sprijina familia.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Cand o prietena de-a mea a sunat la dispensar sa intrebe de ce i-au dat fiicei ei de 15 ani anticonceptionale (gasise ambalajul de la cele folosite) fara ca ea ca mama sa fie macar anuntata daca nu intrebata i s-a raspuns ca nu au voie, si daca vrea sa stie ce preocupari are fiica ei n-are decat sa-si imbunateasca relatia cu ea, ca fata sa-i povesteasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gorjan spune:

nu va speriati ca nu e dracu asa de negru. Pe aicea sint aceleasi restrictii si simai si. Ma astemptam la mai rau. Aici nu ai voie sa ii lasi nesupravegheati o secunda pina la 10 ani. Copii sint informati la scoala si chiar incurajati ca in caz in care se simt abuzati in orice fel sa sune la 911 dar asta nu inseamna ca gata toti cum nu le comvine ceva o si fac. Ai mei copii(10,12)mi-au spus de vreo doua ori si cint le-am pus telefonul in mina si am dat sa formez erau sa moara de atac de panica. Chestia ca pentru copiii care chiar au de suferit si nu mai suporta asta e o scapare dar intr-o familie cit de cit normala copii cit de mici stiu ca mai bine de cit cu ai tai parinti(nu intotdeauna perfecti de) nu e nicaieri. Banuiesc ca exista o limita de virsta si de gravitate a bolii in cazuri medicale sau daca nu e va fi. Orice lege este perfectibile. Aproape toti romanii vor integrarea in UE. Mai mult ca sigur si legea asta este de inspirateie europeana.
In alta ordine de idei de la o anumita virsta oricit ne-am chinuii nu putem sa impunem cu forta anumite chestii ca religie, scoala, relatii sexuale etc.
In cazul cu religia prezentat eu una as fii mai preocupata de faptul ca pt a-si atinge scopul baiatul respectiv e dispus sa isi schimbe religia. Daca ar facea asta din convingere oricum ar face-o peste 2 ani chiar si fara lege.
in situatia cu scoala ; vrea sa se mute la alta scoala unde este mai usor. Sa zicem ca avem dreptul sa il tinem acolo unde vrem oare putem sa ii bagam si informatiile in cap daca nu vrea?
Ce putem face cu sau fara legi e sa le dam cit mai multa dragoste si intelegere, mai ales a faptului ca ei nu sint copia noastra, si indiferent care este alegerea lor daca nu este aberanta ,de genul droguri sau altele de genul asta, sa ii sustinem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Cand avea Ioana 1 an 6 luni m-am trezit cu politzia la usa. Iubitzica mea se jucase la telefon, impreuna cu verisoara ei. Cred ca ati ghicit ca au format 911...:)...in 5 minute politzistii au fost prezenti. Tot ea m-a scapat fiindca era bagata intr-o cutie de la pampers, se vedeau numai doi ochi mari...au inceput oamenii sa rada si-am scapat si de amenda de 70$ :)Asta ca sa mai destindem putzin atmosfera...
Pana foarte recent in Canada nu aveai voie sa dai macar o palma copilului. S-a renuntat la aceasta lege. Se ajunsese la aberatii. Parintii care-si abuzeaza copiii de regula, o faceau oricum, in ciuda acestei legi. Ceilalti aveau mai mult de suferit: uneori este mai buna o palmutza la fund decat un riscant joc psihologic.
Ma strange in spate...
Numai bine.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Roxana,
Ai o norma de cuvinte pe care trebuie sa o indeplinesti zilnic?

quote:
Originally posted by roxana1974

quote:
Originally posted by adrianangi

quote:
Originally posted by roxana1974

Adriana, eu am citit tot, dar nu mi se pare ceva extraordinar. Imi scapa ceva?

Imi cer iertare, era un articol informativ, nu de senzatie...
Daca ai insa un copil, pregateste-te sa poti duce toate noile drepturi care-ti rastring tie autoritatea...
In fine, azi e ultima oara cind incerc sa va supun atentiei niste informatii (asa depasite cum sunt ele...).
Fara nici un resentiment, doar o concluzie.

"Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau
Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Acum stiu, adriana, trebuia sa-mi spui ca mi-a scapat ceva fiindca asa este, din neatentie mi-a scapat faptul ca mi se ingradeste autoritatea de parinte, iar de chestia cu avortul...ce sa mai spun, nici asta nu am observat-o chiar daca am spus ca am citit tot . Imi pare rau, eu sincer, ma asteptam sa-mi spui: "uite ce ti-a scapat...". De mult n-am avut asa o zi proasta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miguelle spune:

Adriana,
Eu urmaresc cu mare atentie articolele tale si cred ca faci un lucru tare bun cu ele.
Copilul meu are aproape 5 ani si sunt destul de ingrozita de societatea in care traim, in care valorile traditionale crestine sunt rasturnate. copiilor li se promoveaza false valori, si ma tem ca rolul nostru e foarte greu sa-i facem sa nu le ia de bune.

De exemplu, zilele astea in Buc are loc Festivalul Diversitatii. Nimic rau pana aici. Subtitlul insa , usor glumet, e insa foarte ingrijorator: "amor nu-i musai intre el si ea". Si in plus mai gasim si o incurajare, ca un stimulent :"ai dreptul sa fii diferit". Pentru pusti e cool,se potriveste manusa spiritului de revolta, dar pe mine ma inspaimanta. Si uite asa un adolescent nu mai percepe homosexualitatea ca pe ceva foarte grav, din moment ce are tot dreptul, si e chiar incurajat. Poate nu participa la petrecerea gay de la sfarsit, dar percepe altfel decat ar trebui situatia.
Poate-s eu paranoica, da nu cred ca e bine asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

La ce varsta considerati voi ca omul (copilul)e un individ aparte si are dreptul sa simta, gandeasca, chiar daca diferit?

Mergi la inceput