picioare umflate

Dragele mele, cum se face ca am nascut acum 3 saptamini si picioarele mele nu intra in vechii pantofi? Vor ramine asa, umflate sau se vor dezumfla cindva. Am o gramada de perechi de pantofi care nu-mi mai vin. Mentionez ca greutatea mea inainte de sarcina era 53kg, iar acum am 58. Are asta vreo legatura cu umflatul picioarelor sau inca mai am retentie de apa.
Kulta si bb Daniela
Raspunsuri

CRIXIA spune:
Eu cred ca iti vei reveni, trebuie doar sa mai astepti putin. Daca pierzi kg acumulate si au trecut mai mult de 2 luni, atunci ar trebui sa te ingrijorezi. Organismul se reface treptat si pe etape.
CriXia

bidiloi spune:
Draga Kulta, dupa nastere am inteles ca este o chestie care se intimpla frecvent tuturor femeilor(mie la fel mi s-a intimplat)ca picioarele-in special gleznele sa se umfle exagerat chiar(mie mi s-a intimplat peste noapte, si pot sa-ti spun ca m-am speriat chiar -ptr. ca nu stiam ce se intimpla) , dar in timp ,iti vei reveni la" normal"..si asa ti-ai revenit din cite spui ca ai mai ramas doar cu citeva kg(acolo) e super, deci ai putina rabdare, si vei redeveni ceea ce ai fost inainte de sarcina!Sanatate la bb-lus!

dulcetica spune:
Eu am avut picioarele umflate balon.Am stat 3 zile cu prosoape ude si reci, compresa pe picioare si cu ele pe perna.Asta 3 zile si trei nopti si abia apoi au cedat.Acum imi vin pantofii ,dar ma obosesc si string un pic, asa ca prefer cu talpa dreapta.Am o luna si 3 saptamini de la nastere si mai am de dat jos 8 kg.Dar stagnez cu aceste 8 kg.Tu ai tinut vreun regim?Eu cam maninc dulciuri...

KULTA spune:
Va multumesc pentru raspunsuri. Se pare ca nu e cazul sa ma ingrijorez.
Dulcetica, eu nu tin regim deosebit pentru ca alaptez dar maninc dupa retetele de mincare din spital, adica mai mult fiert, legume, lapte slab, beau multe lichide si ...nu prea dorm noaptea din cauza buburuzei mele de 3 saptamini.
Kulta si bb Daniela

prettysunshine spune:
Si eu am patit acelasi lucru dupa nastere.De-abia ma bucurasem ca am scapat de picioarele umflate,le avusesem foarte umflate in timpul sarcinii,cand,dupa doua zile de la nastere s-au umflat din nou si de data asta mai rau decat in timpul sarcinii fiindca erau tari si incepusem sa fac varice.Se pare ca a fost din cauza antibioticelor pe care le-am luat dupa operatie sau cel putin asa mi s-a spus,fiindca trebuie sa bei apa cand iei antibiotice,iar eu ma feream sa beau multa apa,fiindca baietelul meu nu sugea si era pericol de mastita.Si nu s-au dezumflat decat dupa ce am ajund acasa si soacra mea mi-a dat sa beau un ceai din plante,nu prea stiu ce plante pusese in el(soacra mea e pasionata de plante medicinale),atat stiu ca era groaznic de amar,dar a avut efect.Dupa asta nu am mai avut deloc probleme cu picioarele si mi-au venit toti pantofii dinainte de sarcina.
Nu stiu insa in cazul tau care este cauza umflarii picioarelor,daca este din cauza nasterii sau din alte cauze,eu cunosc persoane carora li se umfla picioarele frecvent,mie nu mi s-a intamplat decat in perioada cat am fost insarcinata.Oricum,cred ca trebuie sa vezi ce este,poate e doar din cauza ca stai in picioare mult.
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)

bibi spune:
Nu vreau sa te descurajez, dar eu am nascut acum 10 luni iar piciorul meu a ramas mai mare. practic nu mai incap in nici o pereche de pantofi. e adevarat ca mai am ceva kg in plus(4-5) dar piciorul meu s-a lungit cu un nr.

Emilly spune:
Asa este ! Se spune ca dupa fiecare sarcina piciorul creste cu jumatate de numar.Eu am avut noroc ca am avut un numar la pantofi cu jumate in coada si imi erau un pic lejeri.Acum imi sunt fixi toti.Am o singura pereche care imi era "pe picior"pe vremuri, acum insa nu mai pot sa bag piciorul in ei.Asta sa fie tot necazul.
Toate cele bune tie si lui bb!