Incetare Contract de munca pe perioada CIC.

Incetare Contract de munca pe perioada CIC. | Autor: DumitreanaB

Link direct la acest mesaj

Am si eu o problema. Mai am de stat 3 luni in CIC . Firma la care lucrez se restructureaza si face concedieri , si au venit cu o "oferta" ca daca pleci de bunavoie ACUM primesti salarii compensatorii , si mi-am despus cerere de disponibilizare cu acordul partilor. Oricum salariile compensatorii pe care le primesc reprezinta mai mult decat mai primeam pe 3 luni CIC plus somajul pe un an , dar am si eu cateva intrebari :
* Nu o sa pot sa mai primesc indemnizatia CIC pana la doi ani (chiar daca o primeam de la firma eu stiam ca se plateste de la CNPAS ) ? Eu renunt la firma nu la dreptul de asigurat .
* Nu o sa primesc somajul in continuare ? Colegele care pleaca cu cerere exact ca si mine primesc somajul , din discutiile de mai sus am inteles ca daca stau pana dupa expirarea CIC si ma dau afara dupa aceea o sa primesc somaj . Am fost astazi la CNPAS si am intrebat si spuneau ca si daca stateam pana la 2 ani si ma dadeau afara dupa aceea tot nu primeam somajul pentru ca in ultimele 24 luni nu am cotizat 12 luni la somaj ( pe fluturasul de salariu nu era trecut ca mi se opresc bani pentru somaj ). Cu ce argumente ( legislative ) sa ma duc la domnule de la CNPAS si sa spun ca nu este asa cum sustine el.
Percizez ca eu lucrez in firma din 1994 , am fost in CIC din 1999-2001 si apoi din 2002-2004 , si sunt angajata cu carte de munca pe perioada determinata ( tot timpul am fost inlocuitoare pe CIC la alte colege ).