Va rog frumos dati-mi niste idei de preparare a calamarului!
Multumesc!
..faci compozitia ca pt snitele din ou si faina(compozitia cremoasa),il tai il inmoi in faina si apoi in crema de ou si faina si-l prajesti ca pe snitele in mai mult ulei(uleiul sa fie incins)....sau il poti face cu pesmet...il inmoi in ou simplu(batut)si apoi in pesmet si il prajesti tot in ulei incins...se servesc cu cartofi prajiti si cu sos de rosii aromat(un ketchup aromat)...cocktail sauce(dar nu stiu cum se prepara)...sau sos alb(maioneza mai groasa-adica sa contina mai mult galbenus fiet,se toaca marunt niste castraveti murati si pui un damf de usturoi..sos tartar..
...uite si aici niste adrese
http://search.yahoo.com/search?p=calamari+receipes&ei=UTF-8&fr=fp-tab-web-t&n=20&fl=0&x=wrt
eu il fac asa: il spal bine-bine, apoi toc ceapa solzi si o prajesc, dupa care pun animalele, astept sa iasa apa din ele, pun si rosii, ceva patrunjel si alte ierburi aromatice-ce am prin casa- si il servesc cu orez pilaf.
O alta varianta mai e cu sosuri chinezesti cu legume, cele de wok. Prepar animalele ca mai sus si in loc de rosii pun sosurile chinezesti, dulci acrisoare. Daca nu-s legume indeajuns mai pun din cutii bambus altele. Iese delicios.
Toulouse, la ville rose
Multumesc!
L-am facut pane dar cred ca ar fi trebuit sa-l fireb in apa cu sare un pic inainte de a-l praji.
Aurora