Cam cat pentru intretinerea unui copil in Ro

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Sint sincer stupefiata de sumele vehiculate pe aici.
Milena, 100-150 euro/luna nu reprezinta nivelul de "descurcare", ci cel de "trai foarte decent". Cu kiwi, cu portocale din alea mari pentru suc, cu pampersi, cu tot! Cu atit mai mult cu cit i-ai cumparat deja hainute, cosmeticale si cereale. Tricicleta gasesti si la 3-400.000. Sa fim seriosi, pentru a te "descurca" ajung mult mai putini bani. Sigur, nu socotim cheltuielile mari, gen carucior, tarc, plecat la mare, ci viata de zi cu zi. Oricum, tu vei tine legatura cu mama ta, iar suma poate fi ajustata oricind.
Distractie placuta baietelului tau si bunicilor pe linga el!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Fetita noastra de doi ani si ceva: cam un milion pe luna pampersii (luati din hypermarket - sub 600.000 box-ul), doua cutii de LaDorna la 3 zile (asa mananca a mea, dar in general 1 cutie la 2 zile), deci 20 de cutii pe luna (in supermarket-uri e cam 35000, in oras 40), deci 800.000 laptele. Sucul de fructe 100% sau cel Teddy care e 50%, e 40-50-60 litrul depinde daca e romanesc sau nu. Restul alimentelor - un copil nu mananca mult. Tineti cont ca preturile la rosii, castraveti, fructe se vor micsora mult peste vara, pentru cele romanesti. Apa plata o poti cumpara la 2 litri - e pana in 20.000. Una peste alta eu zic ca te incadrezi in 100 de euro, fara bona si fara hainute (cum va fi cazul la bunici). Lasa-le ceva bani de rezerva daca e nevoie de doctor, medicamente (mai ales ca nu are nici asigurare in Ro - deci medicamente gratuite) si un sirop de paracetamol sau Nurofen e in jur de 100.000.

Daca bunicii nu stau in Bucuresti sau intr-un oras mare unde exista Metro, Billa, etc, preturile sunt mai mari la pampersi, lapte, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaM spune:

NU MA CERT CU NIMENI!!!!!
Nici nu i-am luat sandale sau haine de la nu stiu ce firma cu tz+1 milioane lei… Nu sint genul si nici nu consider ca merita…
Despre femeie este de discutat- eu m-am intors la munca cind Mara avea 2 luni – din doua motive: financiar si ca simteam ca ma sui pe pereti daca nu aveam o activitate (dupa 7 ani de munca cit aveam cind am nascut-o pe Mara se pare ca ma obisnuisem cu un stil de viata!!!!; in primul rind nu-mi permiteam sa stau acasa… Imi pare rau dar nu-mi puteam permite sa stau acasa cu copilul si sa nu am ce-i trebuie… :”Femeia” nu este un moft sau o “umflare in pene”!!!!! Oare cite dintre noi nu si-ar dori sa poata sta cu copilul si sa nu aiba nici o problema financiara???? Oare citor li se intimpla?! Mie nu!!!!!
Nu mi se pare exagerat daca tot sta 3-3.5 ore in parc sa se dea 1 data cu trenuletul sau ce jucarii mai sint pe acolo!!!!!!!!! OK nu in fiecare zi, dar nu poti sa spui la orice “NU”!!!
E adevarat ca fiecare isi creste copilul dupa cit are si ca cu cit ar avea mai mult ar aloca mai mult copilului, nu contest acest lucru.
P.S, Doar am pus si eu o intrebare, m-am gindit ca poate gresesc eu undeva, atita tot!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by PaulaM

As avea o rugaminte: sa-mi spuneti si mie cum reusiti voi sa intretineti un copil in Romania cu 100-150 Euro/luna. Ca mie nu-mi iese. Pai numai femeia ma costa 3.500.000 lei/luna, fructele inca 800.000, jucarii, mingii, carti cam inca 500.000 lei/luna, s.a.m.d. Am uitat, minim 50.000 lei/zi pe iesirea in parc dimineata cind isi doreste diverse: plimbat cu trenuletul, apa, biscuiti si tot felul de lucruri.
De mincare si eu ii gatesc acasa, dar de exemplu joi dupa-amiaza am fost la piata pt gatitul copilul pt week-end, Cu tot cu carne, mezeluri, lactate si legume nu am reusit sa scap fara 1 milion…. Uitasem de Tedi…
Astept sugestii, poate exista si modalitati de intretinere a unui copil mai ieftine pe care nu le-am descoperit pina acum.
Multumesc
P.S. I-am cumparat vineri o pereche de sandale – 700.000 lei si daca ma gindesc cum aratau ierii dupa-amiaza in parc, nu cred ca vor rezista macar sezonul asta

Eu nu stiu sa raspund la intrebare... intreb la randul meu: Tu cat cheltui pe luna pentru copil?
Poate ma insel insa (de departe) mi se par suficienti 150/euro/luna in conditiile in care nu ii cumperi imbracaminte (asa am inteles de la Milena) si nici nu platesti "femeia". Daca scazi astea nu ajung 150 euro? Hm...
Si apoi sandale de 700 mii nu-i iei in fiecare luna, nu?

~~Adela&Julia

www.casa-romanilor.ch/teodora.htm" target="_blank">Salvati un ingeras.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

quote:

In limbaj internet, a scrie cu majuscule e echivalent cu a striga la cineva ! Daca vrei sa subliniezi o idee o faci cu caractere in bold.

cit priveste suma necesara pentru un copil... fratele meu are 10 milioane salar pe luna din care jum'ate o reprezinta chiria (unui mic apartament cu 2 camere, confort redus). Sint trei (cu sotia si un copil de 8-9 ani, deci care necesita si cheltuieli legate de scoala)si nu au de ales, trebuie sa se descurce cu cele 5 mil ramase (sotia nu are serviciu actualmente).

Nu te simti ofensata sau acuzata ca ai cheltui prea multi bani. Nu te simti obligata sa te justifici.
Dar nu e nevoie nici de un ton atit de agresiv din partea ta.

Fii fericita ca ai posibilitatea de a cheltui 10 mil / luna pentru copil dar accepta si ideea ca nu toata lumea si-o poate permite.
Nu e nevoie sa intrebi pe cineva "cum faceti voi sa va descurcati sub 10 mil ?". Daca ai fi in "pielea lor" ai sti singura cum sa faci sa te descurci cu 3 milioane pe luna.

If you want to win you have to learn to be a master of the game.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cghitescumd spune:

O intrebare pertinenta zic eu: bunicii stau la bloc sau la casa? Daca stau la casa, stau la casa in oras, sau la tara? Au incalzire cu gaze sau incalzire cu lemne ? Au apa curenta sau o cara de la cismea sau fintina ? Ce virsta au ? Ce boli au si in ce masura acestea le limiteaza capacitatea de a face fata problemelor copilului ? Care sunt preturile unui produs de baza cum este laptele, in zona? Au sau nu masina de spalat? Sunt pensionari amindoi sau unul lucreaza? Cu ce nivel de viata s-au obisnuit in ultimi ani? Daca ti se par ciudate intrebarile, imi cer iertare, dar suma care trebuie sa le-o dai pentru a sustine ingrijirea pustiului, depinde foarte mult de genul asta de variante.
Oricum, ca regula generala gindeste-te ca vei suporta tu tot ceea ce tine de haine, incaltaminte,educatie, jucarii, ingrijire medicala. Acesti bani sunt separati de "alocatia", lunara pe care va trebui sa le-o dai. In plus, va trebui sa adaugi la suma la care consideri tu ca este suficienta, un surplus mic, de 10% sa zicem, pentru a nu ajunge bunicii in situatia de a nu se alimenta ei pentru a-i oferi copilului diverse. (caz in care nu-ti vor spune niciodata ca au facut-o, doar vei avea neplacuta surpriza sa vezi ca se imbolnavesc sau ca se imprumuta si nu vei sti de ce). De la bun inceput fa un cont bancar pe numele unuia dintre ei in care sa pui o suma la care sa apeleze in caz de urgente neprevazute. Daca nu vor cont (de multe ori se gindesc la pericolul de a umbla la virsta pe care o au cu bani multi in buzunar, plecind de la banca, bancomat sau posta), lasa-le o suma rotunda "in sifonier" Aceasta se va se va devaloriza din cauza inflatiei, evident, dar asta e! In plus, gindeste-te ca va trebui sa le suplimentezi lunar devalorizarea impusa de inflatie. Eu de exemplu m-am raportat intotdeauna la inflatia din anul precedent: de exemplu la o suma de 1.500.000, le vei da in fiecare luna 25.000 in plus fata de luna anterioara. Tot ca regula generala, pina la 3 ani media cheltuielilor uzuale este relativ constanta, la fel media din zona 3-5 ani, sumele sunt insa diferite in cele doua perioade de virsta.
Si acum sa trec la un caz concret : parintii unei prietene foarte bune de-a mea sunt oameni simpli,stau la oras in provincie, la casa cu incalzire cu lemne, isi iau apa de la cismea, nu au masina de spalat,sunt pensionari amindoi, au virste intre 63-67 ani, nu cheltuie mare lucru pe medicamente si ingrijirea medicala (se limiteaza la algocalmine, diclofenac si alte de-astea), sunteaza noaptea contorul de curent electric printr-o metoda absolut originala (important atit timp cit in zilele cu temperaturi scazute lasa un resou mare noaptea in priza), pustiul sta cu ei in camera, el are 2 ani si 10 luni, au amindoi impreuna o pensie de pina in 3.500.000 pe care o mai suplimenteaza bunicul respectiv facind o reparatie pe ici pe colo, reusesc la banii pe care ii au sa se alimenteze caloric suficient si sa mai puna si putina carne in farfurie aproape in fiecare zi. Baiatul nu foloseste pampers, face la olita.
In conditiile de mai sus prietena mea le-a trimis pentru luna mai 1.575.000 (suma pentru cheltuieleile curente). In plus le-a trimis (numai pe luna mai)o suma suplimentara pentru ca sa cumpere lemne in plus (a socotit ca trebuiesc in conditiile in care este acolo copilul, vreo 4 metri steri peste ceea ce consumau ei in mod curent). La preturile din zona (tinind cont si de manopera de taiere), suplimentul a reprezentat vreo 3.500.000 (bani pe care ii imparti la 12 --> numarul de luni ale unui an). Deoarece copilul este la bunici, ea si cu sotul se duc acolo relativ frecvent, ceea ce inseamna ca daca nu ar fi atenti, le-ar papa bunicilor (care au pensia asa cum o au) banii de mincare, asa ca le duce alimente in valoare de 65.000 per persoana/zi de stat acolo. De exemplu daca se duce numai ea vineri seara si pleaca duminica dimineata (1 zi si jumatate) socoteste ca asta ar fi cam 100.000, daca vine si sotul in aceleasi conditii, 200.000. Oricum, banii astia i-ar consuma si daca ar sta acasa, asa ca in realitate nu sunt inclusi in media lunara a cheltuielilor pentru copil. Trebuie sa tina insa cont de acest consum in modalitatea prezentata, deoarece astfel parintii ei si-ar rupe de la gura ca sa puna pe masa pentru ea si ginere, si altfel s-ar subalimenta si Dumnezeu stie ce s-ar mai intimpla astfel. Toamna se mai fac diverse conserve, si cum "individului" plac dulceturile, si cum papa si el din "borcanul" comun, mama pustiului mai da un supliment si in luna septembrie sau octombrie. Repet, tot ceea ce tine de haine, incaltaminte, educatie, jucarii, ingrijire medicala, asigura ea si sotul peste alocatia lunara. In concluzie suma se ridica la 1.900.000 medie lunara, la nivelul primaverii 2004, cheltuiele curente directe sub forma de cash dati bunicilor pentru copil.
A, si apropo, baiatul nu se omoara cu fructele si sucurile de fructe (important!)
Daca tu crezi ca te-am ajutat infatisind cele de mai sus, atunci sunt multumita.
Si.......sincer, nu prea pricep de ce intrebarea ti se pare penibila, ce, tu traiesti cu aer? Astea sunt lucruri normale, cine le conidera altfel traieste pe Marte, nu pe Terra.

Mirela & sotul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by slakje

si ca sa dau un exemplu: cuplu de profesori tineri, bebelus mic, nu-si permit sa dea un salariu pentru bona.
in cazul asta un salariu merge pe copilas, celalalt intretinere, hrana, etc.

adica lucreaza amandoi? si cine sta cu bebelusul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

cu bebelusul fie stau bunicii fie este dus la cresa, ca doar nu poate sta singur, nu?

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

conchita ce intrebare e asta? "adica lucreaza amandoi cine sta cu bebelusul?". ca la gradinitza nu te supara.
de concediu de maternitate ai auzit?
mama sta cu copilul draga.
sau bunica, sau sora mai mare sau cine poate si vrea.

cine isi permite sa aiba bona, cine are o meserie de asa natura incat dupa 2 sapt se intoarce la servici si castiga "bani muuuulti" pt familie BRAVO EI, toata lauda, toata stima.
realitatea sta DIFERIT in romania.in realitate foarte putine femei fac asta.

numai bine ca vad incep sa pun mult suflet unde nu e cazul si chiar ca nu-si au rost dispute la absolut toate topicurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

quote:

Nici nu i-am luat sandale sau haine de la nu stiu ce firma cu tz+1 milioane lei… Nu sint genul si nici nu consider ca merita…
Despre femeie este de discutat- eu m-am intors la munca cind Mara avea 2 luni – din doua motive: financiar si ca simteam ca ma sui pe pereti daca nu aveam o activitate (dupa 7 ani de munca cit aveam cind am nascut-o pe Mara se pare ca ma obisnuisem cu un stil de viata!!!!; in primul rind nu-mi permiteam sa stau acasa… Imi pare rau dar nu-mi puteam permite sa stau acasa cu copilul si sa nu am ce-i trebuie… :”Femeia” nu este un moft sau o “umflare in pene”!!!!! Oare cite dintre noi nu si-ar dori sa poata sta cu copilul si sa nu aiba nici o problema financiara???? Oare citor li se intimpla?! Mie nu!!!!!
Nu mi se pare exagerat daca tot sta 3-3.5 ore in parc sa se dea 1 data cu trenuletul sau ce jucarii mai sint pe acolo!!!!!!!!! OK nu in fiecare zi, dar nu poti sa spui la orice “NU”!!!
E adevarat ca fiecare isi creste copilul dupa cit are si ca cu cit ar avea mai mult ar aloca mai mult copilului, nu contest acest lucru.
P.S, Doar am pus si eu o intrebare, m-am gindit ca poate gresesc eu undeva, atita tot!!!!!

PaulaM, mie m-i se pare ca exagerezi un pic, nu te supara! Ba te mai si contrazici, uite spui ca ai cumparat sandale de 700.000 lei si apoi spui, citez:
"Nici nu i-am luat sandale sau haine de la nu stiu ce firma cu tz+1 milioane lei… Nu sint genul si nici nu consider ca merita…"
pai cum vine asta?

si legat de "bona": cum crezi tu, ca eu care castig un salariu net de 4.500.000 lei daca as mai da la bona 3.500.000 lei?
si fii sigura ca si eu m-am intors la servici cand Diana avea 4 luni si ceva, tot din aceleasi motive ca si tine...
si asta nu inseamna ca nu am gasit solutii: cresa, unde platim pe luna maxim 700.000 lei!!!
Ce zici?

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput