Nastere naturala sau cezariana ?
Raspunsuri - Pagina 2
oLo spune:
quote:
Originally posted by Eliza5
La urma urmei si o operatie de apendicita inseamna tot o taietura, nu?
Daca tu ai alta solutie pentru inlaturarea apendicelui inflamat...
Eu ma abtin de a raspunde la acest subiect. Ca mi se face pielea gaina cand aud de CEZARIANA LA CERERE.
Mihaela
l_carmen2003 spune:
quote:
Originally posted by Lucia
Si inca ceva, sentimentele pe care le-am avut dupa fiecare nastere, chiar pe masa de nastere, dupa aceea cand mi-am vazut copii sunt unice si nu se pot uita niciodata. Intervine si acel sentiment, fizic, de confort, de bine, usurare si o mare relaxare pe care cred ca dupa o cezariana nu le poti simti. Este atat de greu sa descriu acele senzatii pe care le-am avut incat si acum simt furnicaturi pe spate si emotii.
Nu ma condamnati pentru parerile mele dar v-am spus ceea ce am trait si mi s-a intiparit in suflet; fiecare decide cum vrea sa faca
L.Popa
NU te condamna nimeni dar, sa stii ca nu esti MAI MAMA daca nasti natural decat daca nasti prin cezariana.Daca voi mai avea un copil tot prin cezariana voi naste.
Eu sunt pt cezariana.
narcisa spune:
Eu am nascut primul copil natural si al doilea cezariana de urgenta, daca peste citiva ani vom decide sa mai avem un copil voi alege din start cezariana.
Cineva scria ca te refaci mai greu dupa cezariana, fiind o operatie, dar daca compar durerile celor 2 rupturi de la prima nastere, si au fost infime, normale pina la 6-7 luni dupa nastere le-am simtit iar dupa cezariana dupa 3 saptamani dormeam pe burta si nici nu mai simteam operatia..... Durerile la cezariana sunt poate mai puternice in primele 3-4 zile dar te refaci mai rapid. Inainte de a naste prin cezariana eram ferm contra ei, dar dupa vezi situatia cu alti ochi.
toate cele bune
narcisa x Vivien 27.01.2004 Patrick 29.06.2002
conchita spune:
cum o fi, dar numai sa fie odata! mi-e teama de cezariana si de complicatiile de dupa, asa ca as prefera sa nu fie cazul. mai visez si sa nu ma doara deloc ca sa scap de epidurala, dar cine sunt eu sa le stiu pe toate dinainte? cand vine bebe, uiti de toate durerile, nu mai conteaza nimic.
l_carmen2003 spune:
quote:
Originally posted by conchita
cum o fi, dar numai sa fie odata! mi-e teama de cezariana si de complicatiile de dupa, asa ca as prefera sa nu fie cazul. mai visez si sa nu ma doara deloc ca sa scap de epidurala, dar cine sunt eu sa le stiu pe toate dinainte? cand vine bebe, uiti de toate durerile, nu mai conteaza nimic.
Draga mea,
Pe mine nu m-a durut NICIODATA operatia de cezariana.
Si nu am avut complicatii dupa ea.
Si nici burtica mare nu prea mai am. Tine cont ca am un fibrom de 8 cm deci burtica mare as putea sa am...
Ioana77 spune:
Si eu tot prin cezariana am nascut. La o sapt dupa eram ok si aveam grija singura de cei 2 bebelusi.
La nastere le-am auzit primul tipat si i-am vazut imediat cum i-au scos (am cerut anestezie peridurala).
Fiecare decide pentru ea cum este mai bine.
Este un subiect sensibil. Parerea mea este ca nu are nici un rost sa se creeze dispute pe aceasta tema. Suntem mame indiferent cum ne aducem pe lume copii.
Ioana,
YANN & PHILIP
_28.01.2004_
Dana_ spune:
Eu am nascut normal,a fost o nastere foarte dificila.Dupa un anumit nr de ore, normal era sa-mi faca cezariana, insa dr m-a lasat sa ma chinui stiind ca m-am dilatat 2 cm in 25 ore(a fost nastere indusa, bebe fiind la 42 sapt). Bineinteles ca am incercat cu bani, dar nu a fost posibil, dr era contra cezariana. M-am refacut dupa 2 luni(cand s-a oprit sangele), am avut o infectie urata si in acest timp am facut multe tratamente si am stat numai in pat . Prostia mea a fost ca nu mi-am ales un dr din timp(am ales un dr rezident care era prieten de familie, el fiind rezident nu avea dreptul a ma duce la cezariana, caci trebuia sa-mi de-a acceptul dr de garda), sa vb cu el si sa fiu sigura ca in caz de nevoie sa ma taie. As fi vrut epidurala, dar dr de acolo se facea ca nu stie despre ce e vorba(cred ca era tot contra).
Am auzit si de cazuri fericite. Normal, nu toate sunt la fel.
Datorita acestei experiente neplacute,nu mai vreau sa nasc niciodata, indiferent de metoda. Lumea imi spune ca sunt tanara si mai am timp sa ma gandesc , poate peste cativa an mai vreau bbei, dar sincer cred ca m-as sinucide sa mai trec prin asa ceva(m-a marcat pt toata viata)
Va doresc o nastere usuoara tuturor, indiferent de metoda pe care o alegeti!
Dana&bb Andy(1 an si 2 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob
Andruska spune:
Eu i-am nascut pe amandoi cu cezariana si pot spune ca nu mi-a fost usor. Pana la urma tot o operatie ramane !!!
Nu am avut complicatii majore dupa nastere insa vreo 3 saptamani fara ajutor nu m-as fi descurcat.
Cu nasterea naturala nu stiu cum este asa ca...
Andra mamica lui Matei (6.02.2004) si Andrei (18.09.1999)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448
allya spune:
Fetelor s-a mai discutat pe tema asta si cu ocazia asta o sa ma tin si eu de cuvant sa refac lista legata de modalitatile de nascut spre binele tuturor viitoarelor mamicute: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=23900&whichpage=5
Ceva ce am aflat chiar ieri la pediatru fiind, era acolo o femeie cu un nou-nascut prematur care a zis ca e la a treia cezariana si au trebuit sa scoata copilul din ea si sa-i faca histerectomie (sa-i scoata uterul) ca a facut ruptura uterina, deci e adevarat ca deja la a treia cezariana e f periculos! Deci dupa parerea mea, cel mai mare dezavantaj al cezarienei este ca iti limiteaza numarul de copii la 1-2, ce e mai mult, e risc.
Eu am nascut prin cezariana de urgenta deci acum am mare grija sa nu raman gravida si nu o sa mai fac decat doar inca un copilas eventual.
va pupic,
allya spune:
Pe de alta parte nasterea "naturala" cu forceps sau vacuum pot avea efecte f grave asupra copilului. Vedeti linkul: http://www.howardnations.com/birthtrauma/birthtrauma.html
Evident ca daca aveti un medic priceput, copilul va avea mai putin de suferit sau deloc.