atelier literar virtual

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danutza22 spune:

Sa-ncerc si eu un raspuns..........
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by iubibubi

credeam ca am trecut de varsta "de ce-urilor", dar...:)):

"Jurnalul lui Narcis si alte intamplari" (ultima "narcisa" - 2 mai 2004)

"Am carat totul acasa in patruzeci si patru de saci" - de ce 44?
pe aici, pe la noi, sunt 56 in cutie :))))
--------------------------------------------------------------------------------

maah, cine trebuie sa raspunda pana la urma? sa incercam si noi, cititorii?
nici eu nu stiu ce semnifica 44, poate e numar ales pentru cadenta in pronuntare, ia asculta aici: patruzeci si patru...doua cifre duble..ce-or insemna totusi ca duble de 2?

Din cate stiu eu numerele duble, din cifre care se repeta gen 11,22, 33,44 au in numerologie o interpretare aparte in sensul ca au o incarcatura puternica si plina de semnificatii din punct devedere ezoteric.Daca sunteti curioase revin cu amanunte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by danutza22
Din cate stiu eu numerele duble, din cifre care se repeta gen 11,22, 33,44 au in numerologie o interpretare aparte in sensul ca au o incarcatura puternica si plina de semnificatii din punct devedere ezoteric.Daca sunteti curioase revin cu amanunte.

cum sa nu? povesteste-ne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza22 spune:

Imi pare rau ca vin asa de tarziu cu amanuntele promise legate de numerologie dar...........ce mai, am fost pt. o vreme out.
Dintre cartile de numerologie ce mi-au picat in mana, o mare parte dintre ele pe langa semnificatile pe care le dadeau numerelor simple 1, 2, 3....samd,semnificatii relevante pt. evenimentele existentiale ale fiecaruia dintre noi si a caror ecuatie o gasim in data de nastere a fiecaruia iar sursele se gasesc departe in timp, la Pitagora si in numarul de aur a lui Aristotel.Acum sa nu ma intrebati mai multe (ba glumesc, intrebati-ma, da' nu acum )destul si bine ca unele tratate vorbesc despre numerele magice care s-ar constitui din repetarea orcarui numar: 22, 33, 44.Dintre toate 44 e un numar de incercare, de transcedere a realitatii si de efort penibil- 4 fiind cel mai pragmatic numar, repetarea lui avand sensul unei intensificari a acestei realitati pana la transcederea acesteia.Faceti si voi un exercitiu:daca adunandu-va data nasterii ajungeti la un astfel de numar magic, sunteti si voi insemnati.

Mergi la inceput