Am o problema :
Acum o luna eram in CIC si am vrut sa plec la o alta firma mi-am depus cererea de incetare a contractului de munca incepand cu data de 19.06 Cererea a fost inregistrata pe 9.03 Acelasi lucru am facut si pentru intreruperea CIC incepand cu data de 19. Acum problema este la eliberarea cartii de munca. Cei de acolo sustin ca ca trebuia sa am 15 zile preaziv Eu fiind in cic stiu ca nu exista preaviz mai ales ca am incetat contractul de munca cu acordul ambelor parti. Si ma tot intorc astia de la cemra de munca Aveti vreo idee???
Multumesc
Depinde ce-ai scris in cerere, cum s-a solutionat si, mai ales, ce articol din Codul Muncii e trecut in decizia de incetare a contractului.
Daca ai cerut incetarea contractului cu acordul partilor si conducerea firmei a fost de acord, atunci nu e nevoie de preaviz.
Daca ai cerut unilateral (demisie, deci), atunci trebuie un preaviz conform cu ce scrie in contractul individual de munca. Acesta nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice daca ai functie de executie si 30 zile calendaristice pentru functii de conducere.
Mai este o situatie in care nu se cere preaviz: daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate in contractul de meunca (art.79 alin.8 din Codul muncii).