Mamici Iulie-August 2004(54)
Raspunsuri - Pagina 18
roxanaz spune:
Lia, tin sa te contrazic ptr ca nu stii despre ce vorbesti. medicamentele facute in romania nu "e naspa" deloc ptr ca sunt aplicate aceleasi norme de calitate ca si pentru cele din import. toate materiile prime pe care zici tu ca" nu stii ce puritate au" iti pot garanta eu ca au o puritate exact asa cum trebuie, avind in vedere ca se lucreaza cu substante venite NUMAI DIN IMPORT. asa ca am sa te rog sa nu mai faci asemenea afirmatii ptr ca sunt complet nefondate. daca nu au acelasi pret enorm ca cele din import pot sa te anunt ca este asa pentru ca minunatul sistem de sanatate si minsterul insusi impune plafoane pentur producatorii romani, ca masura sociala.
scuze de mesajul lung si "certaret" dar m-ai atins la coarda sensibila.
alunelsialbinutza spune:
Pai ii calculez eu, ca nu e mare lucru, dar sa-mi trimita baza ei de CAS (nu intotdeauna coincide cu total venituri brute) pe ultimele 6 luni.
Alina+Bradut(30sapt)- DPN 14 iulie - Dr. Nayel -CFR2
Dorsilia spune:
printre intrebarile despre bani, ma interbag si eu cu 2 de ale mele....altele, dar tot pe aceeasi tema; Astea-s mai jenibile dar na, intelegeti voi:
1. voi mai aveti oarece scurgeri galbui fara miros? ca mie mi se mai umezeste chilotul. Or fi normale?
2. asta mi-a venit ieri in cap cand stateam pe "tron" si ma scremeam...oare nu face rau scremutul ala? Ca altfel nu reusesc acum de cand iau si fier.
Sorry pt. categoria asta de intrebari :)
lia 26 sapt de la UM
briseis spune:
Fetele, va multumesc pentru raspunsuri. Cred ca din rautate gratuita colegii mei, sefii se poarta asa. Oricum pana la urma ar fi fost obligati de lege sa faca exact calculele, insa pana acolo daca mi-ar da mie ceva dureri de cap, ai ar avea orgasm... Scuzati exprimarea, dar de la inceput s-au purtat asa.
In ultima perioada salariul meu brut a fluctuat foarte putin este in jur de 8 milioane, dar trebuie sa ma interesez exact cat a fost in fiecare luna.
Am citit si eu Codul Fiscal unde este specificat clar ca indemnizatia de maternitate este venit neimpozabil. Dar la mintea lor ...
Imi cer inca o data scuze, mai eles Alinei, ca v-am enervat. Scopul meu era sa ma calmez eu scriindu-va nu sa va enervez si pe voi. Mii de scuze si multa sanatate voua si bebeilor vostri
Briseis
corianai spune:
Alinule spune si mie mai pe limba mea, deci salariul in pre si post natal e de 85/% din media salariilor brute pe ultimele 6 luni si nu se impoziteaza? am impresia ca se iau in calcul si primele care au fost incluse pe stat nu? iar pt prima de nastere unde gasesc si eu contractul ala colectiv si restul ca sigur si pe mine ma sar la treaba asta. apoi pt CIC se face cerere cand am certificatul de nastere sau dupa alea 42 de zile? la job sau tb sa merg la casa de pensii?
alunelsialbinutza spune:
Va anunt ca am revenit asupra deciziei si de luni sunt FREE, adica intru in concediu, ca ma lasa rau psihicul, nu mai rezist.
Voi mai trece pe la birou din cand in cand, iar voua va voi scrie zilnic, de la sala de internet, de la bloc, deci pana nasc nu va parasesc.
Cine este liber de luni sau mai liber astept sa ne vedem la hoinareala, ca doar n-oi vegeta in casa singurica, aiurea.
alice2004 spune:
Roxi, nu ne certa prea tare ! Asa se intimpla cind esti un picutz prizonierul mentalitatii invechite conform careia ce este strain este mai bun decit produsele romanesti ! Tu ai sansa sa lucrezi in domeniu si sa ai cunostinte despre ce si cum se fabrica, dar noi restul oamenilor obisnuiti nu ! Nu o spun cu rautate sau malitios, doamne fereste, doar ca sint sigura ca majoritatea dintre noi sufera de povestea asta cu strainismele ! In timp cred ca ne vom lecui de ea, dar mai dureaza, old habits die hard, vorba nemtzilor !!!!!! Si pina si ginecoloaga mea s-a strimbat cind a pronuntat titlul "prenatale" si mi-a dat materna, care nu se compenseaza si care costa o gramada de bani ! Si sa stii ca am intilnit destui medici care prefera medicamentatia pe baza de strainisme si ocolesc produsele romanesti - eu una nu am fost niciodata de acord cu faza asta, doar ca mi s-a parut ciudat ca tocmai cineva care stie cit de cit si lucreaza in bransa recomanda tocmai opusul, adica produse straine si nu autohtone ...
Alice
alunelsialbinutza spune:
Briseis n-ai de ce sa-ti ceri scuze, nu m-ai enervat tu, ma enerveaza cei care nu respecta drepturile salariatului, care nu se gandesc decat la afacerea lor si la cum sa fraiereasca angajatii. Daca ti-au zis de impozit 40% la o medie a veniturilor cam tot de 8 milioane, inseamna ca sunt de-a dreptul nesimtiti, ca tu la mai mult de 28% din grila n-ai cum sa te incadrezi nici daca vor ei cu tot dinadinsul.
roxanaz spune:
Alinule ce bine ca esti free...eu mai am o luna, sper sa ma tina nervii.
Briseis las' ca e mai bine ca ai avut confirmarea de la fete decit sa te fraiereasca timpitii aia... si bafta!!!
Marina...si eu zic la fel ca fetele, iti faci griji despre viitorul bebe si subconstientul tau le proiecteaza asupra Mariei (ca are o baza "reala"). a propos, tocmai era sa te dau disparuta ca la capitolul asta nu prea ai "cotizat"....
papadie spune:
quote:
Originally posted by Dorsilia
printre intrebarile despre bani, ma interbag si eu cu 2 de ale mele....altele, dar tot pe aceeasi tema; Astea-s mai jenibile dar na, intelegeti voi:
1. voi mai aveti oarece scurgeri galbui fara miros? ca mie mi se mai umezeste chilotul. Or fi normale?
lia 26 sapt de la UM
ehe, sa fii tu sanatoasa ca scurgerile astea or sa creasca (,) cantitativ vorbind cu cat ne apropiem de nascare :-)
de ce nu folosesti tampoane d-alea zilnice?
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)