diaree...debridat....smecta...

diaree...debridat....smecta... | Autor: amik

Link direct la acest mesaj

sunt usor ingrijorata.nu vreau sa ma panichez!dar am nevoie de niste sfaturi.

acum vreo luna-o luna si jumatate alexandra mea a avut o viroza intestinala.asta presupune diaree.dr mi-a prescris debridat pt reglarea tranzitului intestinal si sumetrolim pt infectie.buuun!atunci i-a trecut,sa zicem.apoi a luat-o iar!doar diaree,fara febra.nu facea kk foarte des,dar erau oricum cateva scaune moi,neinchegate,uneori chiar apoase pe zi.si de atunci o tinem tot asa.cateva zile e ok,apoi iar mai trage cate unul-doua moi!de o saptamana am descoperit smecta si asta chiar are efect imediat.debridatul nu era asa.insa nu vreau sa imi tin copilul cu medicamente.
i-am facut analizele dupa viroza aceea intestinala si la examenul coproparazitologic nu a iesit nimic in neregula.

nu mai stiu ce sa fac cu ea!de mancat nu mananca nimic cu pofta,este un adevarat circ sa o hranim.intr-adevar primii patru dintisori au iesit toti in trei saptamani si astept sa ii mai iasa altii-ma gandesc ca si asta o da peste cap!

a mai trecut cineva prin asa ceva?e cazul sa mai fac ceva in privinta scaunelor moi?va rog, sfatuiti-ma!

Alexandra mare si Alexandra mica...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

Cit timp nu-i dai mincare de regim, si laptic fara lactoza nu vei putea opri diareea. Deci, dupa mica mea exp., refacerea florei intestinale e f importanta, dar degeaba i-ai dat medic. prescrise de dr. daca nu i-ai dat papica de regim, ptr. ca mucoasele bb tau sint iritate(si nu faci nimic, daca nu-i dai mincarica de regim cel putin o sapt).Opresti laptele neaparat, ii dai doar daca o mai alaptezi la sin, altfel, nu-i mai dai deloc lapte(cumpara lapte praf fara lactoza) si da bb tau asa ceva macar pina ii rezolvi problema cu diareea, ai grija sa fie hidratat tot timpul, ptr. ca din cauza vomei si a diareei se deshidrateaza f usor si repede.Ceai menta in loc de apa, mocovei fierti cu carnita de pui-nu-i dai cartof deloc in acest timp(pina nu rezolvi cu diareea-ptr. ca fermenteaza)-smecta e f buna (o jumatate de pliculet cu ceiut si i-ai rezolvat ca prima masura rapid problema cu diareea.Banane , mere coapte....neaparat mincarica de regim ca sa-si revina usor organismul ei macar 3-4 zile.Asta e parerea mea, eu asa am facut cu fetita mea cind am avut acel virus de enterocolita,Si cum bine ai zis asigura-te ca i-ai rezolvat problema de dinainte cu virusul acela, si apoi singura explicatie ar mai ramine ca aparitia dintisorilor ar putea sa fie o alta cauza a diareei ei!..si atunci ceiut de menta, putina smecta , banane cum ti-am spus, sau mucilagiu de orez,atita timp cit nu are febra e un semn bun zic eu.Numai bine si bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

bidiloi,am uitat sa spun ca atunci cand a avut acea viroza am schimbat laptele cu unul fara lactoza!si i-am dat papaica de regim.

Alexandra mare si Alexandra mica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Desi in toate cartile scrie ca atunci cand le cresc dintii copiii nu fac diaree, fetita mea a facut de fiecare data. Ajunsesem sa nu mai inteleg nici cand aparea diareea si nici din ce motiv disparea. Cand facea diaree si nu imi explicam de ce si nici un medicament nu avea efect atunci stiam ca ii mai cresc ceva dinti. Acum cand nu mai ii creste nici un dinte nu mai face diaree. Deci eu cred ca si cresterea dintilor poate fi un motiv pentru o diaree rebela.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Noi suntem patite rau cu chestia asta...asa ca...
Tu spui ca i-ai facut coproparazitologic, coprocultura i-ai facut?
Noi inca o tragem dupa un antibiotic luat aiurea, asa ca nu inteleg de ce dr a recomandat antibiotic pt o viroza...Dar asa fac ei de obicei..Probabil ca flora intestinala nu s-a refacut dupa viroza + antibiotic. Regimul e sfant: banane, mere, branza calcica, mamaliga cu branza, biscuiti, dovlecei, morcovi, albitura + carnita...Pana ii trece de tot (cel putin o sapt, si apoi se reintroduc restul alimentelor ca la inceput - o lingurita, apoi 2..)Laptele fara lactoza, daca e cazul, se da pe o perioada de minim 6 saptamani, dar numai dupa o proba de digestie care arata intoleranta la lactoza. Pt refacerea florei intestinale Ecoflorina e sfanta...Si iaurtul, dar vorba unui biolog, ca sa-si refaca un bb flora cu iaurt ar trebui sa bea o galeata pe zi...Si Enterolul ajuta, 1/ zi timp de 10 zile.Noi de 6 luni de cand am luat antibioticul ala super puternic inca incercam sa ne revenim cu digestia, asa ca tot ce-ti pot spune e regim cat mai repede, + Ecoflorina, ca sa nu trageti cum am tras noi, pt ca nu doresc asta nimanui,
Sanatate multa pt Alex,
Gio si Taisia

Mergi la inceput