ce sa NU mancam in timpul sarcinii!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

gindacelu mamy,pestele e sanatos,depinde ce fel de peste maninci..eu stiu ca pestele oceanic este OK!!Cit despre lipsa de fier,iti recomand sa iei pastile,eu am luat pe parcursul intregii graviditati,supliment de fier.Si vorba lu try..mai trebuie sa si mincati mai fetelor!!
Eu am mincat sunca si cirnati,fara probleme!!Ca doar nu rea sa las sa treaca Craciunul neobservat!!
Un sfat general:feriti-va de excese,chiar si de cele in..directia opusa..din prea multa teama de a face rau bebelusului,sa va privati de alimente sanatoase,necesare organismului!!(asta o spun eu,care am fost cam ..paranoia in timpul sarcinii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Gandacel, studiul ala de care vorbesti tu ca a aparut in Canada se referea la pestele de aici care contine mari cantitati de mercur fata de cel din alte zone ale globului. Si recomandau reducerea consumului de peste mai ales oceanic (acol oe mai amre concetratia de mercur din pesti) si mai ales daca e vorba de pesti mari (ei traiesc mai mult timp in apa si ca urmare vor acumula mai mult mercur fata de pestii mici care traiesc mai putin timp pana sunt pescuiti).
Vezi ca somonul ala de care spui tu e si el trecut pe lista. Si noua ne palce foarte mult somonul ala rosiatic care se gaseste aici si e si convenabil la pret: dar e peste mare si de ocean. am cam renuntat la el. mai luam din cand in cand, dar nu la fel cum luam pana acum.

13 sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Salutari la fetele ingrijorate. Fac si eu parte din "club".

Mananc ficat de vita (prajit) pentru ca am lipsa de fier... Pestele nu mi-a placut niciodata si acum sa nici nu-l vad. Imi plac insa icrele, dar nu am mancat de cand sunt insarcinata.

Aici, singurele alimente neindicate sunt: sushi (si alte preparate din peste crud), stridii, lapte/ branzeturi nepasteurizate, carne negatita, preparate din carne gen carnati, sunca, afumaturi negatite si... nu mai stiu.

Eu mananc mai mult legume si fructe: rosii, castraveti, ridichii; struguri, pepene, prune, etc... Noroc ca aici se gasesc in permanenta.

Cu alcoolul stam bine: un pic de vin din cand in cand si ca sa potolim pofta de bere, un paharut din cea nealcoolizata . Aici chiar se indica cate un pahar de vin rosu din cand in cand...

Va pup si faceti-va cu grija toate poftele.

L si bb mic (DPN 20 oct.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

fetelor, ai sa va zic o "bomba"!
mi-am vazut ieri analizele la dr. si... surpriza! am anticorpi impotriva toxoplasmozei (inseamana ca am facut-o candva, demult, si acum nu o mai pot face niciodata!)

am intrebat-o explicit pe dr. daca pot manca carne cruda si mi-a zis ca da!!!

asa ca mai bine, inainte sa va ingrijorati, faceti-va analizele amanuntit si vedeti ce si cum, ca eu am ramas gura-casca vazand ca m-am stersat degeaba
acuma nu insemana ca voi manca chiar sushi, dar... quand-meme!!!

la fel si cu vopsitul cu care m-am dat de ceasul mortii: am primit un pliant in care printre altele scria explicit ca vopsitul nu are nici o contraindicatie, dar ar fi bine sa-l faci in camere bine aerisite!

inca ceva: am gasit un pliant cu toate vitaminele si am vazut ca da, ficatul gratar contine vitamina A (ca si untul si smantana!) dar ca pateul de ficat nu! (poate ca se distruge prin fierbere, stie cineva?!)
va pup!
sarcini usoare!

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Uite ca la asta nu ma gandisem ca daca as avea anticorpi pentru toxoplasmoza nu mai pot sa fac boala. Hai ca poate o sa pot manca si eu carnati si sunca. Eu astept inca respunsul la analize, dar ma gandesc ca avand timp de 14 ani "surioara" o pisica, e aproape imposibil sa nu fi avut toxoplasmoza in trecut.

Ei, cat despre salata, mie mai ca imi vine sa o spal cu detergent si perie de sarma . Asta dupa ce am vazut acum vreo doua saptamani, la magazin, o salata culeasa degajat de pe jos de catre o functionara si reintrodusa pe stand la vanzare... Si uite asa, de doua saptamani nu mai maninc salata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sympa spune:

fetelor..eu am mancat de toate in sarcina.Ce mi-a fost pofta am mancat....N-am mancat carne cruda pentru ca nu-mi place....Singura chestie care n-am putut-o manca au fost capsunile.
Sarcini usoare pe mai departe...si sa auzim de bine.

http://community.webshots.com/user/sympa200
http://community.webshots.com/user/sympa2000

Mergi la inceput

btw, am o pofta de capsune, mananc cate o tona o data! si ce crezi! ma uit in tabelul cu vitamine sa vad de ce le poftesc asa de abitir si ce vad?! contin vitamina B9, adica acid folic!!!

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina piticuta spune:

Cu restul nu ca sunt de acord, dar asta cu capsunele ma supara rau de tot. Ce vrei sa spui? Eu abia astept sa apara si la noi capsunele alea proaspete si bune, sa mananc in fiecare zi cate o tona...

De ficat am citit si eu, dar asta dupa ce am mancat fara jena, stiind ca e bogat in fier si sunt anemica. Sper ca bebitul meu nu a patit nimic, caci de cand am aflat nu am mai mancat...
Despre carnea cruda stiu ca e indicat sa o eviti chiar daca nu esti insarcinata, dar daca avem norocul sa nu fie contaminata, nu are nimic...
Dar ma gandesc la femeile alea de la tara, care habar nu au ce au voie sa manance si ce nu si au copii sanatosi si frumosi.Fetelor, e bine sa facem totul ca la carte si sa dovedim ca progresam si noi odata cu stiinta, dar cred ca ne mai este admisa si cate o scapare, ca mai bine mananci ceva interzis, decat sa mori de pofta.

Pupici

irina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irina piticuta

Cu restul nu ca sunt de acord, dar asta cu capsunele ma supara rau de tot. Ce vrei sa spui? Eu abia astept sa apara si la noi capsunele alea proaspete si bune, sa mananc in fiecare zi cate o tona...
irina

pai e de bine cu capsunele, nu stii ca acidul folic e bun la bebi?!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Astept si eu capsunelele alea de vara ca astea care-s in magazine acm sunt castraveti , nu capsuni (pe bune de nu musti din unele ca din castraveti, iar gustul e de comentat cateodata).
Imi ia sotul mereu si mananc o cutie singura o data, dar i-am zis sa nu-mi mai ia ca m-am saturat de ele, le astept pe cele de vara.

13 sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput