Un sfat va rog!

Un sfat va rog! | Autor: polux

Link direct la acest mesaj

Va rog mult ajutati-ma si pe mine cu un sfat. fratele meu este casatorit de 11 ani si are un baietel de 8 ani. De aproape trei ani d zile , sotia lui munceste in Italia (ilegal, dar nu despre asta vreau sa va intreb). Fratele meu a tot rugat-o pe sotia lui sa-i trimita o procura prin care poate sa-i faca pasaport copilului (sau sa-l treaca pe al lui), dar de mai bine de doi ani, ea intarzie invocand foarte multe motive.
Acum ia cerut fratelui meu divortul, pe care el il acorda, dar partea proasta este ca a inteles de la avocatul lui ca si dupa divort, chiar daca custodia ii ramane numai lui (sigur ii va ramane) va avea nevoie de acordul ex-sotiei ca sa-i faca pasaport celui mic.
Este adevarat asta, si ce se poate face daca este asa si fosta sotie refuza in continuare sa-i trimita imputernicirea.
Va rog ajutati-ma caci este foarte disperat fratele meu.
Multumesc pentru tot.

Liliana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Liliana, e adevarat, fratele tau are nevoie de consimtamantul mamei copilului daca vrea sa-i faca pasaport, si apoi de fiecare data cand vrea sa iasa cu el din tara.
Asa se intampla, cum i-a spus si avocatul lui, chiar daca el are custodia copilului. Nu se cer toate astea in cazul in care celalalt parinte este decazut definitiv din drepturi, dar asta se obtine foarte greu, e nevoie de probe, dovezi, marturii... Aici doar avocatul il poate ajuta.
Succes!

« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Multumesc mult pentru raspuns, dar cred ca va trebui sa incerce sa obtina decaderea din drepturile parintesti (desi nu vrea asta), dar nu are cum sa ia cu ea contactul, mai ales ca ea se casatoreste acolo. Si mai ales pentru faptul ca refuza sa-i trimita procura.

Liliana

Mergi la inceput