Cum vi se pare viata in Japonia? (9)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabelstefan spune:

Eli,sper ca nu este prea tarziu sa iti urez si eu La multi ani.Sa ai parte de tot ce-i mai frumos in viata si o nastere cat mai usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

La multi ani !Eli sa fii sanatoasa sa poti avea tot ceea ce-ti doresti!
Sa raspund la una din intrebarile de mai sus.Eu chletuiesc numai pe mancare cam 30000Yeni pe luna(eu si sotul)Apoicam 12000Yeni gaz,lumina si apa.Chiria la ap.48000/luna.Ahh!Telefoanele!Eu cam 9000/luna,sotul 25-30000/luna.Net si tel fix 7000/luna.Rata masina 36000/luna si alte taxe...nu mai continui ca ma enervez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michiyan spune:

Gata!s-a terminat si Gw.De maine iar la munca.Sa va zic ce am facut eu.Pai de luni pana azi,numai la curse de cai am fost.Raport:doi cai pe locul doi,unul pe locul patru si unul nu a fost in primii 5.Castigat in total 150000yeni.=> acest GW a fost super.
Sper ca data viitoare sa alerge mai bine si sa iasa pe locul unu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dan_jp spune:

Aliada : viata frumoasa in Hokkaido ,pare si mai ieftina ...aer curat ,am vazut doar Sapporo anu' trecut in Februarie la Ice Festival ,foarte placut impresionat ...si fabrica de bere bineinteles nu putea fi ratata.
Cateva preturi in zona Yokohama :mancare + lichide -80.000jpy/luna ,telefoane+cablu+internet-13.000jpy/luna (fara mobilul meu care e suportat de companie) ,benzina + abonamente metro/tren-20.000jpy/luna ,daily lunch-20.000jpy/luna ,club&gym-20.000jpy/luna ,nu pun la socoteala apartamentul + facilitatile(gaz ,apa,energie ) suportate de companie depasind 400.000jpy/luna (...numai locul de parcare e 30.000 aici) cat si weekend-urile afara care nu sunt deloc ieftine.Am colegi in Tokyo,single, platesc mai mult pe locul de parcare (70.000jpy/luna) decat pe o camaruta inchiriata (60.000jpy).
Strictul necesar de care povestea Ralucami e foarte discutabil ,nu intram in amanunte ...la voi(femeile) tot timpul se gaseste ceva care este foarte necesar...

Michiyan :good business-ul cu calutii ,am si eu un coleg jap numai asta face toata ziua ,cand il cauti rupe Internetu' si se agita ca pestele pe uscat cum sa invarta caii aia

Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it .
//Dan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Dane,sa stii ca nu-i asa ieftina viata nici aici.Da aerul e mai curat si mult mai respirabil.De ce nu-i ieftin?Pai daca iei in calcul salariile care sunt mult mai mici ajunji tot pe acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Salut! Acum mi-am dat seama ca eu am pus intrebarea si nu am raspuns , asa cum era normal, prima. Deci: chiria la casa-150.000, gaz-10000, luna trecuta la una din bai se defectase un robinet-apa a curs non stop- si ne-a ajuns factura la 17.000, telefonul fix-4000, telefoanele mobile- aici e cu cantec: eu am si internatzional si mai sar calul cateodata -, dar in mod normal: eu-7000, barbate-meu: 20.000; banii de mancare: recunosc ca habar nu am cat ne ajunge pe luna. In general nu prea mancam acasa. Suntem "abonatzi" pe la izakaya si sushya din apropiere, si pe la restaurantele non-stop gen Gusto, Joyfull, Casa etc. Chiar o sa incerc sa fac un calcul saptamana viitoare. Aveai dreptate Dane ca "strictul necesar" e o notziune relativa. Uite ca eu nu luasem in calcul piscina si gym-ul. Eu nu prea ma duc , dar avem si noi abonamente facute si pe 3 luni=18.000/persoana. Noi aici nu platim parcarea. Dar cei din jurul nostru, care nu au garaj, platesc 10.000/luna la o parcare cu cartela. Mesajul asta l-am scris in colaborare cu barbate-meu caci recunosc cu rusine ca nu ma ocup eu de intretzinerea casei si majoritatea (in proportzie de 99%) cheltuielilor se platesc automat de pe tsuchio lui colegu` de viatza.Michiyan si barbate-meu joaca mult la cursele de cai. Mult si fregvent- in fiecare saptamana , duminica la ora 15:40 incepe nu-s ce cursa si e disperat omul meu. Atunci sa nu bazaie nici musca ca face ca leul in cusca. In ultima vreme nu a mai castigat dar e pe aproape Fara sa vreau am invatzat si eu unele expresii gen uma tan, san ren puku. Mie nu prea imi place, dar pt el asta a devenit pasiune. Ca dovada pe Sky perfect avem si 2 canale 388 si 389- green chanel- care transmit non-stop curse si pregatirile cailor.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanatigru spune:

ELI un intarziat "LA MULTI ANI!" si tot ce-ti doresti .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Hai sa va spun shi io,in mare,cam cit keltuim noi lunar:
- 20.000*curentul electric
- 5.000*gazele
- 5.000*apa
- 30.000*motorina sau likidul ala de pus in heater
- 15.000*telefonul fix+internet
- 5.000*telefonul mobil al sotzului
- 8.000-10.000*Brastel
- 15.000*benzina
- 30.000*rata la mashina mea
- 40.000*asigurari medicale
-100.000*asigurari ptr.viatza,casa shi mashini
- 70.000*mincare shi bauturi(cafea,racoritoare,bere)
Cam asta-i tot ce am calculat cu sotzu' ca ar intra la keltuieli obligatorii;nu zik strictul necesar ca ar mai fi inca destule.Pentru Naomi,sincer imi pare rau dar kiar nu am calculat niciodata cam cit keltuim.Kiar ash fi vrut sa shtiu cit necesita lunar un omuletz.Pot sa va spun doar ca pina la 1 an juma' cind a terminat cu laptele formula,lunar foloseam 4-3-2 cutii de lapte Morinaga(in functzie de virsta).In prima etapa,o cutie de 950g costa 2.200 iar la pasul urmator,o cutie tot de 950g costa 2.000.Bine,mai gaseam shi cu reducere la 1.800-1.900 de yeni cutia dar rarutz.La capitolul diapers tot asha:am folosit shi folosim inca Pampers.In functzie de virsta,se pot intrebuintza shi cite 2 pakete lunar,mai ales in primele 2-3 luni de viatza ale bb-lushului;ma refer la paketele de 80 de bucatzi.In mare,cam toate paketele de Pampers au acelashi pretz,indiferent de marime.De exemplu,noi am folosit pina nu demult marimea L care paket cu 72 de bucatzi costa 1.980 yeni shi acuma folosim big size care are 44 de bucatzi dar costa tot 1.980 de yeni.No',tero-chan skimba in 24 de ore 4 bucatzi,deci 1 paket ne tzine fix 11 zile,ceea ce inseamna acuma aproximativ 6.000 de yeni lunar.Laptele pe care-l consuma costa cam 180-190 yeni/litru,bea 1 l in 2 zile so...aproximativ 3.000 yeni lunar.La capitolul hainutze shi jucarii n-am ce sa va spun caci astea i le cumpar de cite ori vad ceva ce ne place shi asta se cam intimpla de fiecare data cind ieshim la cumparaturi.Cele care au copii,shtiu cum este cind pleci sa cumperi ceva shi mereu te intorci shi cu ceva pentru junior in bagaje.Ie defect natural In rest,cred ca altceva n-ar mai fi asha de notat,drept pentru care inkei aici kilometrikul mesaj,va salut shi ne "vedem" soon.
Anaaa,treci shi semneaza prezentza ca-mi dai palpitatzii!!!
Gramada de tuturor,

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo spune:

Multi ani fericiti si plini de caldura sufleteasca din partea celor dragi.Fie ca Dumnezeu sa-ti ocroteasca incontinuare inimioara din burtica sa bata tare si ferm.Eli !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Tot io!
LA MULTI ANI,ELI!!! shi mii de scuze ca venii cam tirliu cu urarile.Sa fii sanatoasa,fericita shi sa ai parte de o nashtere ushoara,macar cum am avut io .Sa-tzi dea Bunul Dumnezeu un bb sanatos,frumos este garantat,papacios shi somnoros.Tzi-ash ura sa fie shi cuminte dar asha ceva...nu prea se nashte Hai dulci,viitoare mamica.

Nah,ca mi-am mai amintit ceva la keltuielile lunare:SkyPerfect care ne costa cam 5.000 shi ceva,lunar.
Gata,acuma kiar trebe sa plec la nani. again,

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput