Mamici Iulie-August 2004(52)
Raspunsuri - Pagina 13
diana21 spune:
Si noi maine intram in saptamana 22. Nici nu-mi vine sa cred, ce repede trece timpul...Parca ieri faceam testul de sarcina! Ma apuca groaza cand ma gandesc ce putin mai este!
Fetita Strumfita - 21 de saptamani in Burtica
DPN 30 august, Sp. Municipal
roxanaz spune:
Alinule mama ai un talent sa distrezi lumea....auzi la ea "cu vaca pe cimpii".... esti tare rau de tot!!! ce faci, mai respiri si tu??? bai am uitat ca voi astea doua (A&A) nu ati dat raportul ce ati facut ieri prin oras...ia, hai, la ordine, ce, sunteti de capul vostru????
vad ca simbata toata lumea schimba saptamina, eu trec in 26 (unele calendare imi schimba saptamina miercurea dar eu ma bazez pe asta...ca sa nu zic ca vine ghindu prea devreme!!!)
andreea_s spune:
Alina si eu devin din ce in ce mai nerabdatoare sa il vad pe bebe dar nu mai e mult, nu?
Andreea, 26 ani, DPN 4 iulie, dr Bogdan Marinescu
Doamna Bibi spune:
Iaca am venit si eu de la analize,cu buzunarul mult mai usor ca mi-am luat TEAPA!Va ziceam ca am un contract privat se sanatate,dar cica nu acopera decat o singura analiza din astea scumpe(imi asigura analizele uzuale de mai multe ori,ecografii,consultatii etc),asa ca era sa ma fac de cacao pe acolo,bine ca am putut plati cu cardul.Si nu costa putin (listeria 800 si toxo Igm 450).Dar asta e.
Am fost si la soacra mea la spital,mi s-a facut parul maciuca in cap.Nu va povestesc ca va ingroziti.
Nu ma intrebati ce slalom am facut printre gropi,azi dimineata unele dintre ele nu erau si am dat in plin...
Monique
andreea_s spune:
Roxana, in afara de faptul ca ne-am infipt intr-o terasa und eam mancat si am baut (apa) nu am facut nimic, dar ne-am bucurat de liniste si de soare... Alina ai ceva de adaugat?
Monique ce s-a intamplat la spital?
Doamna Bibi spune:
Andreea,nimic deosebit de horror,dar spitalul in sine (Militar) si mirosul si pacientii m-au ingrozit.Nici soacra mea nu arata prea bine,are o operatie urata (are 3 taieturi de fapt),toata lumea se minuna de burta mea (daca punea vreunul mana pe mine cred ca-i pocneam,i-am si zis sotului sa fie pe faza ca musc),fiecare cu operatii care mai de care mai urate (era o tanara saraca ii scosese toata "instalatia" feminina din ea-Doamne fereste).
Doamne,slabi de inger sunt barbatii astia!!!!!!!Saracu se palise tot la fata cand soacra mea l-a rugat sa o ajute sa-si aranjeze pansamentul (saraca a zis ca mie mi se face rau),dar de unde eu sunt tare de inger,si chiar i l-am schimbat.Cred ca poti sa mori decat sa te ajute vreun barbat (poate nu sunt toti asa dar eu m-am convins a mia oara de al meu ca e carpa la chestii d'astea).I-am si zis cand oi naste ce face ma lasa sa ma chinui singura cu operatia etc????
Pe ai vostri i-ati testat la chestiile astea,sunt curioasa daca s-a inventat barbatul curajos la vederea sangelui.
andreea_s spune:
Monique, Militarul e un spital OK fata de altele.
Cat despre barbati... cred ca toti sunt la fel la chestii din astea
biluta28 spune:
Eu in lexul de la serv. am gasit aceasta info despre concediul de odihna, acum nu stiu daca e valabil si in sectorul privat. Eu la prima sarcina (am nascut in oct.) am luat concediu integral in anul in care am nascut iar in anul in care m-am intors nu am mai avut dreptul desi am venit mai devreme, cica am intrat sub incidenta acestui articol. Eu am venit in martie daca veneam din ianuarie beneficiam si la intoarcere de tot concediu, asa ca pe colega mea de serv. care a nascut ddupa mine si a venit mai devreme am sfatuit-o sa vina din 1 ian. si a fost ok, nu a mai pierdut la concediul de odihna.
Sper ca info. sa fie utila cuiva ca tot vad ca pomeniti de diverse concedii.
HOTĂRÂRE Nr. 250 din 8 mai 1992 *** Republicată
privind concediul de odihna și alte concedii ale salariaților din administrația publica, din regiile autonome cu specific deosebit și din unitățile bugetare
ART. 5
(1) Salariații care au lipsit de la serviciu întregul an calendaristic, fiind în concediu medical sau în concedii fără plata acordate potrivit art. 25 alin. (3), nu au dreptul la concediul de odihna pentru acel an.
(2) În cazul în care perioadele de concedii medicale și de concedii fără plata prevăzute la art. 25 alin. (3), însumate, au fost de 12 luni sau mai mari și s-au întins pe 2 sau mai multi ani calendaristici consecutivi, salariații au dreptul la un singur concediu de odihna, acordat în anul reinceperii activității, în măsura în care nu a fost efectuat în anul în care s-a ivit lipsa de la serviciu pentru motivele prevăzute la alin. (1).
DNP- 29 aug. - 20 sapt.
roxanaz spune:
Andreea vad ca Alina tace....cam subtirel raportul dar daca asta v-ati inteles sa ziceti... (glumesc)
Monique mama....asa e toti. al meu zice ca nu poate sa vada singe si ca nu poate sa stea cu mine la nastere. dar i-am facut instructajul ca doar la expulzie poate vedea ceva singe si ca important o sa fie fi-su....acu' sta si rumega ideea, cred. in orice caz vreau sa fiu cu cineva pe care pot pune baza , ca pe mama de exemplu...nu cineva care sa fie de mii de ori mai speriat de mine (eu sper - acum... - ca voi fi destul de tare).