sondaj a la inchizitia spaniola

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

jhaslckrutvoy6tv08c obnswjhydrkuyekutdsjhfs

mi-am recitit toate posturile de pe acest topic

pentru ca tu insati m-ai atacat indirect (chestie de care-o acuzi pe conchita), astept sa-mi arati negru pe alb unde-am gresit, unde-am fost pe aratura

iar lui vektros m-am adresat (cel putin in constiinta mea, nu stiu cum se "vede" de afara) ca unei "surori" de suferinta;)

singura pe care am atacat-o vreodata aici a fost conchita, cu drag am atacat-o, dar subliniez ca e singura...

astept

m-am suparat cel putin la fel de tare ca si tine!

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Cu diferentza ca "supararea" ta nu e adevarata gindacelule. E falsa. Ca si povestile "fake" aparute ca ciupercile dupa ploaie. Ploaia care a stins incendiul unor paduri arzind. Paduri adevarate, de vorbe simtite, venite dinauntru..stii de unde sufletul sta si cujeta...

Sa-ti dau un timeline?

vectros se hotareste sa scrie povestea vietzii ei, poveste pe care inca se chinuie s-o aseze intr-un sertar in mintea si-n sufletul ei.

apoi Ortansa scrie despre dilemele diminetzilor ei, al cresterii fara imbatrinire..despre limite si a doua viatza prin copii....intrerupere brusca a conchitei care nu intelege vrea explicatii, ce-a vrut autorul sa spuna, cumva minimalizeaza rolul femeii moderne in societatea de consum....ar dori sa dezlantuie confruntarea...cititorii doresc insa continuarea nu au chef de comentarii literare pe o opera nescrisa inca.

apoi conchita si gindacelul se hotaresc in 5 pagini sa combata maculatura din arta si terapia prin scris, ingrozite mai degraba de existentza a milioane de carti care nu le vor interesa niciodata, decit de ce se petrece la doua subiecte mai incolo, pledind pentru critica, autocritica, politisti, doctori si dictatori literari care sa limiteze, directioneze, trimita la balamuc literatura neconforma.

Ortansa si Vectros retrag povestile

apar ateliere literare (te rog intreaba-ma ca sa-ti raspund......), povesti prefabricate (cu reguli fixe de cantitate si calitate), adica exact ceea ce conchita si gindacelul combatusera cu larghetze de citate si motivatii artistice.

Cam atit despre fals si adevarat la forumul de arte...
"That's my opinion I could be wrong" David Miller

A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

eu nu ma refeream la literatura de pe acest forum! nici n-am cetit-o, de altfel

in rest, despre povestile noastre ai dreptate, ne-am dat sdeama si noi

acesta e ultimul post de pe "zona artelor"

va pup pa!

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

jhaslckrutvoy6tv08c obnswjhydrkuyekutdsjhfs

mi-am recitit toate posturile de pe acest topic

pentru ca tu insati m-ai atacat indirect (chestie de care-o acuzi pe conchita), astept sa-mi arati negru pe alb unde-am gresit, unde-am fost pe aratura

iar lui vektros m-am adresat (cel putin in constiinta mea, nu stiu cum se "vede" de afara) ca unei "surori" de suferinta;)

singura pe care am atacat-o vreodata aici a fost conchita, cu drag am atacat-o, dar subliniez ca e singura...

astept

m-am suparat cel putin la fel de tare ca si tine!

Draga gandacel.Stiu ca esti noua pe forum si iti urez bine ai venit.
Mi-am inchipuit ca nu toata lumea va intelege,dar la cat sunt de dezordonata m-am pierdut printre cuvinte si n-am mai explicat.
asa ca am sa fac un scurt rezumat.La data la care Conchita a postat topicul ei,eram eu si Vektros pe forum.
Fiecare cu povestea ei adevarata,stiluri diferite,ma rog.La ora aceea nici nu ma gandeam
ca eu si Vektros am putea ajunge pe aceeasi baricada,scrisul ei fiind net superior fata de al meu.
Apoi a aparut topicul Conchitei.Cam tam-nesam as spune eu.Conchita aproape m-a convins pe mp ca subiectul
nu se referea la noi.Ratiunea imi spunea sa cred si sa tac,dar pana la urma n-am putut.

am citit mai mult
ca oricand printre randuri si am aflat lucruri nu prea imbucuratoare pt. noi:ca scriem prost,chiar f. prost,
povestea Verei a fost calificata telenovela si blabla.Asta fara ca noi sa fi avut nici o pretentie de mari literate.
acum poate ca intelegi draga gandacel de ce invitatia ta mi s-a parut ca sarea pe rana.Daca tu spui insa
ca era doar zahar vanilat,e ok din partea mea.Nu stiu daca si din a ta.
Conchita,chit ca ai sa ma faci cu ou si cu otet,sa stii ca ti-am urmat exemplul:am avut ceva de spus,am spus.
Stiu ca ne-am "despartit" in termeni amicali si sper ca n-ai sa ma acuzi acum de lipsa de confidentialitate .
Daca atunci cand mi-ai spus ca putem fi prietene(virtuale cel putin) ai fost sincera,vei
intelege poate care este inca unul din motivele ce m-a facut sa ma intorc in tromba pe acest topic :n-as fi putut sa-ti zambesc in fata
pe la alte topicuri si in adancul inimii sa am resentimente fata de tine.Acum ca ma spovedii in fata marii adunari nationale,
astept binecuvantrea voastra.Amin.

Si inca ceva.Eu chiar sunt empatica,sper ca nu v-am suparat prea tare.Empatia ce am simtit-o dfata de Vera,
cred ca a fost de fapt picatura ce a umplut paharul.Cam asta e.

Numai bine va doresc.

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Ortansa si Andrada, problema este la voi. am explicat la vremea respectiva ce si cum. va simtiti atinse de nelinistile mele? faceti-o cu mai multa onestitate, atunci am sa va iau in serios. topicul acesta l-am deschis eu, gandacel n-are nici un amestec, a venit mai tarziu. ideea cu povestile scrise impreuna este doar un joc, iar ideea ii apartine. asa cum le-am sustinut si pe Vektros si Ortansa, asa am sustinut-o si pe Gandacel in joaca ei, alta dovada n-am. asa cum am spus, pe ciat s-au adunat intr-o seara cateva fete de pe forum si nu s-a vorbit altceva decat despre scris, cu intrebarile cuprinse in deschiderea topicului de fata. nu chem fetele respective sa confirme, sper ca e de-ajuns cuvantul meu. si le-am spus chiar atunci ca ar fi interesant un topic pe forum, sa participe mai multa lume.

Andrada, atunci cand faci diferente intre cat suflet au pus Ortansa si Vektros in scrierile lor si cat suflet au pus fetele care scriu acum povestile de noapte buna, nu pe mine trebuie sa ma pui la stalpul acuzarii ;) in mintea ta, unele sunt mai mediocre decat altele, nu? si recunosti singura ca ma interesau milioanele de carti, nu ce se intampla la doo topice mai incolo, deci forumul iesea din discutie.

Ortansa, scuze, nu cred nici un cuvant din pledoaria ta, idem Andrada. sunteti doar doua persoane de "prietenia" carora o sa ma feresc de-acum incolo. in rest, forumul e liber si scrie fiecare despre ce-l doare, multumesc ca v-ati spus parerea in ce ma priveste, dar nu o creditez cu onestitate. imposibil, logic vorbind, sa gasesti cititorul ca tap ispasitor pentru propriile rautati si neputinte. scrii ori nu scrii! restul nu mai conteaza, daca chiar are importanta vitala faptul ca scrii. ati ignorat zecile de fani in favoarea unui singur cititor care vi s-a parut ca nu va gratuleaza cum trebuie?! s-avem pardon, cand mai ardeau si padurile mele, un strop de cico aruncat de nush cine era doar un strop de cico, nimic mai mult. avea si el dreptul sa picure, paralel cu focul padurilor mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Parerea mea e ca subiectele:
-atelier virtual
-Maria si Alexandru
-gandacel si visacel
-"hanul ancutei"

au aparut nu premeditat ci din "vorba in vorba"...

Si pentru ca unele au ales sa posteze pe ele, inseamna (pentru mine) ca chiar daca nu sunt necesare, sunt utile cel putin pentru cele care au ales sa scrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by conchita

Andrada, atunci cand faci diferente intre cat suflet au pus Ortansa si Vektros in scrierile lor si cat suflet au pus fetele care scriu acum povestile de noapte buna, nu pe mine trebuie sa ma pui la stalpul acuzarii ....

Nu mi-a placut contextul in care au aparut povestile construite si de aceea nu le-am citit. Eu doar iti aratam ca nu arzatoarea credintza in puritatea artei te-a indemnat atunci si in acel fel sa combati "o anumita literatura" , pentru ca ulterior chiar si tu ai recurs la ea....sau ai incercat sa-i directionezi pe altii in a o face...

Dar urita-tare incercarea ta de a muta directia criticii mele dinspre tine (si discursul tau) spre cele ,care, cum spuneai, au pus suflet in povestile acelea construite....

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Andrada
Nu mi-a placut contextul in care au aparut povestile construite si de aceea nu le-am citit. Eu doar iti aratam ca nu arzatoarea credintza in puritatea artei te-a indemnat atunci si in acel fel sa combati "o anumita literatura" , pentru ca ulterior chiar si tu ai recurs la ea....sau ai incercat sa-i directionezi pe altii in a o face...

Dar urita-tare incercarea ta de a muta directia criticii mele dinspre tine (si discursul tau) spre cele ,care, cum spuneai, au pus suflet in povestile acelea construite....

Andrada, daca as fi scris eu mesajele tale de la acest topic as fi intrat in pamant de rusine. idem Ortansa.

daca nu aveti contributii la subiect, eu va invit sa va faceti topic separat si sa conspirati acolo pana vi se apleaca, okay? faptul ca esti moderatoare nu te absolva de vina atacului la persoana si de deturnarea topicelor la care altii au participat constructiv. ai bila neagra si ignore de acum incolo de la mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Am sa raspund intrebarii initiale: "De ce scrieti?"

Pentru ca (pentru mine) scrisul e un mod de a trai, de a supravietui. Pentru ca scrisul este spectacol, iar scriitorul (prin scriitura) este Bufonul. Cel care ii face pe unii sa rada, pe altii sa se enerveze. Care, drept rasplata pentru efortul sau de a supravietui, primeste aplauze, hohote de ras sau ciolane in capatana.
Il opreste pe bufon ciolanul in capatana sa mai faca bufonerii? Nu cred. O sa faca bufonerii pana la ultima sa suflare.

Cei care nu-si asuma rolul bufonului, probabil ca nu trebuie sa-si asume nici riscul de a scrie.

Julie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

De ce scriem?
Am sa incerc sa raspund intrebarii asa cum o simt eu.
De ce scriu poetii si scriitorii consacrati nu cred ca ne intereseaza. Fiecare are motivul lui. Coelho pentru a face bani, Werber pentru ca-i borderline, nu-stiu-care pentru faima, Popescu pentru ca asa simte el din frageda pruncie...in fine. De ce scriu acesti oameni? Nu putem generaliza. Intervievat fiecare in parte si aflam raspunsul.
Intrebarea care isi are rostul pe topicul acestui forum este mai degraba "De ce scriu oamenii pe internet?"
Am sa trec la un caz particular. Acest forum. Format in marea lui majoritate din femei. Cele mai multe dintre ele mame. Romance. Imprastiate prin toate cele patru colturi ale pamantului. De ce scriu aceste femei, dom-le? Ce le mana pe ele sa toace tastele calculatoarelor cu degetele lor? De ce nu-si vad de treburi, de ciorbe, de copii, de soti, parinti, cariere si de vecinul de la 3? Ihi? Pai isi vad. De dimineata pana noaptea tarziu isi mangaie copiii. Isi mustruluiesc sotii. Isi inghit lacrimile in fata vreunui sef paranoic. Isi bombane (in gand) soacrele. Prajesc cartofi. Schimba becul ars de pe hol. Fac piata. Carpesc ciorapii. Alearga dupa autobuz. Isi indreapta gulerul camasii botite la sfarsitul programului. Verifica problemele cu mere, prune si corcoduse ale tancilor. Dau cu aspiratorul. Cateodata -dar teribil de rar- isi fac ordine in poseta. Spala vasele. Schimba sulul de hartie igienica de la baie.....Si dupa toate astea, obosite, isi permit, ei, da, dom-le, isi permit din cand in cand sa se aseze cu o cana ciobita de cola rece sau de cafea fierbinte pe scaunul schiop din fata calculatorului...Si atunci redevin ele. ELE. Femeile anonime si epuizate devin Vektros. Devin Ortansa. Andrada. Conchita. Iubibubi. Valentinag. Donia. Si ce vor? Vor sa se simta bine. Vor sa aiba un moment cat de scurt in care sa fie iar fetitele cu codite, cu sarafane si genunchii juliti care POT spune ce vor. Care POT iubi. Care POT crea. Care POT canta. Fluiera. Striga. Glumi. Lipi floricele si fete zambarete intr-un bricolaj virtual. Fara ca cineva sa le certe. Fara ca cineva sa le inhibe. Fara sa le rupa nimeni urechile. Fara ca cineva sa le strige :"Hei, ai fluierat gresit! Ala nu a fost si bemol!" Fara ca cineva sa le impuna teme. Fetitele cu codite sunt rebele. Nu vor subiecte impuse! Nu vor sa fie corectate. Criticate. Mustruluite. Vor avea timp destul de teme impuse si de reguli carora sa li se conformeze mai tarziu...mult mai tarziu...abia cand in cana ciobita va fi ramas doar zatul si calculatorul va fi stins.
Atat.
Vera

"Work like you dont need the money, Dance like no one is watching, Love like you have never been hurt before." -Mark Twain

Mergi la inceput