Cum e cu armata??

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Ocebine, stagiul militar NU MAI E OBLIGATORIU si e o PORCARIE acum in Romania. Au dat exemple clare si argumente pertinente aici persoane in cunostintza de cauza si n-o sa va mai plictisesc si eu cu unele similare.

Desigur, spaga nu e o solutie si nici certificatele medicale false, mai ales cele care pot limita anumite activitati viitoare. Pacat ca persoana care a deschis subiectul nu s-a lamurit 100% in privinta solutiei pe care sa o adopte in final...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

quote:
Originally posted by roxana1974

Ocebine, stagiul militar NU MAI E OBLIGATORIU si e o PORCARIE acum in Romania. Au dat exemple clare si argumente pertinente aici persoane in cunostintza de cauza si n-o sa va mai plictisesc si eu cu unele similare.

Desigur, spaga nu e o solutie si nici certificatele medicale false, mai ales cele care pot limita anumite activitati viitoare. Pacat ca persoana care a deschis subiectul nu s-a lamurit 100% in privinta solutiei pe care sa o adopte in final...

Am intrat in ceata... daca nu e obligatoriu de ce te esti obligat sa te inrolezi?
In Romania spaga si certificatele medicale sunt inca o solutie. Daca nu sunt de acord cu ele asta nu inseamna ca nu se fac.
Din ce povesteste barbatul meu si colegii lui armata pt TR inainte de '90 a fost o experienta neplacuta, iar din punctul lor de vedere daca ar fi mai tineri ar evita perioada respectiva.
Se pare ca la subiectul asta sunt 3 tabere sotiile de APV-isti, sotiile a caror barbati au primit ordinul de incorporare si cele a caror jumatati au facut armata varianta lunga sau TR.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Eu observ ca sunt doua tabere: una impotriva, cea a romanilor din Romania si cealalta pro a romanilor din afara. Asta spune mult nu?
Daca sunteti asa patrioti de ce ati plecat din tara? De ce nu ati ramas, indiferent de obligatiile pe care le aveti, aici in tara sa va faceti datoria civica ce o aveti fata de neam?
Eu nu vreau sa fiu roman. Vreau sa renunt la cetatenia romana. Vreau sa emigrez intr-o tara civilizata in care drepturile omului sunt respectate. Intr-o tara in care tot sistemul a evoluat. Nu retardati ca noi, ca pe vremea lui Stefan cel Mare, cand tot poporul, prost sau destept mergea la lupta. Nu mai suntem in Evul Mediu.
Armata Romana e o pierdere de bani totala, bani retinuti din salariile noastre. Fiti siguri ca o mana de soldati profesionisti dotati cu supertehnologie sunt in stare sa distruga toata armata noastra de ev mediu.
Si va spun ca, toate persoanele cu care am discutat, absolventi de facultate, persoane inteligente, sustin aceasta idee.
Si va mai spun ceva: cine da dovada de moralitate in Romania este calcat in picioare de ceilalti. Iar cei care vor sa-si pastreze simtul civic, moralitatea, emigreaza.
Nu vedeti ca suntem o tara de prosti atata timp cat avem o asemenea conducere? Si s-a demonstrat asta in fiecare an electoral.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MD spune:

Ce va mai lamentati atata fetele cu barbatii care fug de armata???? Ce vina are statul roman, alesii neamului, ofiterii de cariera, curierul care aduce ordinul de incorporare acasa, copii de 6 luni si chiar nevestele lor ca ei nu s-au dus sa-si faca armata cand a trebuit, la opspe ani ca majoritatea????? Cum sa fie altcineva vinovat ca acuma trebe sa se incaltze si sa lase acasa mandra si copilul si la job un inlocuitor care sa ia cele tz-spe milioane bune pe luna???? Hai???? Cine-i draga vinovat???? Prostie sau nu, magarie sau nu, pierdere de vreme sau nu armata este obligatorie deci trebuie facuta. Scurt pe doi. Sau poate mariile voastre sunteti de teapa acelui deputat care dupa ce omoara un copil de 15 ani, beat mort fiind conform alcoolemiei, se ofera sa le dea parintilor 500 de milioane si sa scape de puscarie???? Ca sa nu mai spun ca cica el ar fi avut alcoolemia aia de la mere !!!!!!!!!!! Mi-e sila zau de specimene de-astea: legea e lege dragilor pentru toti, nu numai pentru amaratii aia de la tara, vai de palaria lor, care bolnavi de-a binelea multi dintre ei se duc sa faca armata, pe ei ii intreaba cineva???? Au cumva daca n-ai carte esti bun de spanzurat si batjocorit ca tot esti dobitoc???? Cine imi explica si mie cum vine asta???? De ce unii se cred mai egali decat altii???? Si, la urma urmei, vorba catorva de pe aici, e o chestiune de onoare domnilor, indiferent cum intelegeti onoarea asta fiecare. E absolut o chestie de demnitate: mai bine ma ascund sub fusta nevestii si scutecul copilului, ma dau bolnav de nu-s ce rahat ca sa nu ma duc sa-mi fac datoria dupa cum spune la lege. Argumente de genul armata e o porcarie nu tin: e obligatorie pentru toti barbatii tarii, o facem indiferent cum e. La o adica, in stare de razboi, dezertezi esti impuscat, daca mergi la lupta poate mai scapi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

quote:
Originally posted by iuliana76

Nu vedeti ca suntem o tara de prosti atata timp cat avem o asemenea conducere?

Cred ca deja ai intrecut masura!Cine te impiedica sa emigrezi,astfel incat sa nu mai faci parte din tara asta de prosti asa cum cezi ca suntem!Partea nasoala este ca faci parte inca din tara asta,iar ceea ce ai scris mai sus este valabil si pentru tine!

Missy,solutiile in cazul in care totusi vreti sa se eschiveze de armata sunt:
daca este intretinator de familie
certificat medical cu o boala serioasa,alta decat psihica
inscrierea la cursurie unei facultati la zi
spaga

Valentina

Mergi la inceput

Daca asa-i legea asta nu inseamna ca e si corecta, mai si gandim nu ne aruncam in fantana ca asa spun unii. De ce n-a facut sotul armata la 18 ani?, pentru ca n-a chiulit de la scoala, a invatat in timp ce altii se distrau, a facut 5 ani la facultate de stat.
Si mai stiti ce se intampla in armata: militarii fura armele din dotare si se impusca si mai grav, impusca pe altii. Am vazut la stiri destui care fac asta. Iar psihologul spune ca nu si-a dat seama ce e instabil mintal. Cum pot sa doteze astia cu munitie niste copii de 18 ani? Cum sa mergi in armata daca nu ai siguranta ca te intorci viu? Poti spune ca sunt rare chestiile astea, atunci spune-o parintilor celor decedati.

Consider ca cei 30% de destepti nu trebuie sa sufere din cauza celor 70% care au drept de vot dar habar n-au ce voteaza.
Da, sunt proasta ca n-am plecat mai demult din Romania. Imediat dupa facultate. Stiti ce populatie are acum Romania. Stiti cati au plecat afara? De ce oare? Nu e ingrijorator pentru noi? Ca oricum cei 70% habar n-au ce inseamna asta.

N-am furat, n-am dat in cap nimanui, n-am ras de nimeni, n-am facut nimic rau nimanui. Asa ca de ce sa permit sa mi se faca? Astia fura cu miliardele, omoara, fac multe ilegalitati, care afecteaza cu adevarat persoanele corecte, cinstite, si nu le face nimeni nimic. Se intampla lucruri mult mai grave in tara asta,impotriva carora ar trebui sa militati, decat faptul ca nu fac unii armata.
Nu cred ca e comparabil cu a omora pe cineva, nici pe departe.

Si, oricum, daca totul merge bine, in curand voi fi departe de Romania.

Mergi la inceput

MD, de ce locuiesti in SUA, de ce ai plecat din tara?
Sti ca in SUA, cei din armata castiga mult mai mult decat salariul minim pe economie? Sti in ce conditii locuiesc? Asa as face si eu armata nu numai sotul.
Frate-meu murea de foame, la propriu, daca nu-i ducea mama de 2 ori pe saptamana mancare. Si cate minunatii mi-a povestit ca se intamplau acolo, cum erau batjocoriti soldatii, si n-aveai nici o putere sa te aperi. Aia in loc sa te invete de-ale armatei, se intreceau care mai de care sa faca glume proaste pe seama soldatilor, "ca tot erau dobitoci" cum ai spus tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bogux spune:

Vorbesc acum din experienta personala..
Am facut armata la TR shi mi s-a parut pierderea cea mai mare de timp din viatza mea.
Sincer..mi-a displacut... A fost o experientza urata.
Nu mai spun ca am mai pierdut shi o shansa de a ma angaja intr-un job bun.
Dar asta este..a trecut..
6 luni irosite..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Pacat ca s-a ajuns la atacuri si la acest subiect. Fata a intrebat cum sa faca sa scape sotul de armata. Nu a cerut pareri pro si contra. Daca o puteti ajuta, bine, daca nu...

Sotul meu a facut armata. O considera 9 luni din viata pierdute. La fel, toti prietenii mei. In 9 luni ar fi putut invata multe, din pacate, au pierdut vremea. Au fost umiliti in fel si chip de superiori care le erau mult inferiori din punct de vedere intelectual, doar pentru ca le erau superiori in grad si-si puteau bate joc de ei dupa bunul plac. Asa ceva n-ar trebui sa fie permis. Mancau mancare proasta si pe sponci. Stiu persoane care s-au imbolnavit din aceasta cauza. Din lipsa de preocupari s-au apucat aproape toti de fumat. Si nu ma poate convinge nimeni ca 9 luni (ma rog, 6 luni acum) nu e mult intr-o viata de om. 9 luni pierdute intre liceu si facultate au insemnat pentru sotul meu si fostii mei colegi stergerea aproape completa din memorie a cunostintelor absolut necesare continuarii studiilor. Le-a trebuit un timp sa se reacomodeze si sa-si intre in ritm. Consider ca e la fel de greu sa te reacomodezi la serviciu. Si cei despre care vorbesc au pierdut acest timp (pe care nimeni nu-l poate da inapoi) cand erau acasa la parinti. Dar acum, cand te ia la armata cand ai familie, cand esti intretinator de familie, cand un singur salariu in casa nu ajunge nicicum, este cu atat mai grav. Nu mai spune, Dodo, ca multe femei stau singure cu lunile si ca le e bine. Eu am stat. De mai multe ori. Dar sotul meu a fost in timpul asta sa lucreze in strainatate. Si te asigur ca nu mi-a fost deloc usor. Dar am inteles pentru ce ma sacrific. Pe urma aveam s-o ducem mai bine, cu totii. Pe cand ele?!? Care e perspectiva lor? 6 luni de lipsuri materiale? Job-ul pierdut, cand sotul se intoarce? Ce fel de geniu trebuie sa fii ca sa te astepte patronul 6 luni? Ce munca inutila trebuie sa prestezi ca sa nu fie nevoie 6 luni sa ti se gaseasca inlocuitor?

Si nu le mai ziceti fetelor ca dau spaga de placere. In Romania, lucrurile sunt astfel facute incat uneori nu ai de ales.

Fetelor, parca imi aduc aminte ca mai era o metoda de a scapa de armata: sa apartii unui cult religios care respinge violenta (desi, teoretic, toate o resping!). Nu stiu daca trebuie sa faci dovada ca apartii unui asemenea cult, oricum, cred ca e mai usor decat sa obtii un certificat medical care sa te declare inapt. Mi se pare ca exista si aceasta portita, si se platea o suma in schimb. Va doresc succes! Si sa ne tineti la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Acu' una peste alta va propun o situatie de roman absurd.
Voi va dati seama ca in Romania va fi un ultim om care va face armata impotriva vointei sale?
Ma intreb si eu ce o fi in sufletul lui :)

Cu stima,
Alin

Mergi la inceput