Mamici din Canada ( 2 )
Raspunsuri - Pagina 6
Laura B spune:
Anca, si la mine a fost tot primul copil si s-a nascut cand eu aveam aproape 35 de ani. Slava Domnului totul a fost in regula, nastere "normala", copil sanatos. Mie mi-au facut o singura ecografie pe parcursul sarcinii. Mi-a placut si cum au avut grija de mine toti doctorii (la nastere au fost prezenti mai multi: medicul de familie, un ginecolog, un chirurg, un anestezist, un pediatru, si cateva asistente). Cred ca singura mea "problema" ca a fost primul copil facut la "o varsta", a fost ca de cand s-a spart apa pana s-a nascut Diana a durat multisor. La inceput nu am avut nici contractii nici dilatata nu eram (mi-au fost induse- totusi se pare ca ar avea o legatura si cu faptul ca si mama mea a nascut de doua ori tot indus). Pe de alta parte eu si bebela am fost monitorizate in permanenta, iar cand am cerut mi s-a facut epidurala. Daca vei fi interesata si de alte amanunte ti-oi mai povesti eu!
Dana, . O sa-ti mai cer amanunte despre Sunshine Coast! Momentan caut informatii pe internet dar, dupa ce fac o lista cu locuri de vizitat, o sa te deranjez cu intrebari.
Onutza, din pacate nu stiu nici eu pe nimeni care sa aiba specializarea ta. Daca aflu ceva, am sa-ti spun. Eu nu am vizitat alte orase din Canada, insa am auzit ca ar fi un oras scump fata de altele. Dar e si frumos!
Eu, pentru ca nu am gasit pe la noi visine proaspete, am facut prajitura cu visine din compot. Buna si ea!
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro
sympa spune:
Buna fetelor...
Onutza...am auzit ca mai vin cateodata cand e sezonul de visine prin piata..Jean-Talon, dar nici eu n-am gasit niciodata sa cumpar.pe mine ma aprovizioneaza fratele meu cu visinata cam pentru tot anul.Si mai fac si bombonele Rafaelo si le pun cate o visina de-aia cu alcool in mijloc.El locuieste in BC in Kelowna, fetele din Vancouver stiu cam pe unde vine.Chiar am sa-l intreb pe el de unde le are..poate fetele din Vancouver o sa gaseasca si ele sa cumpere.
Chiar ca sunt superbe peisajele de-acolo de la voi fetelor din BC.In fiecare an noi mergem in vizita la fratele meu...si-am fost si la Whistler si e superb drumul pana acolo.Sa nu mai zic de temperatura..ce mi-a mai placut enorm acolo au fost baile pe care le-am facut la Hot Spring.E super...sa stai in apa si cu zapada la 2 doi metri de tine in miezul padurii.imi e dor de o baie..anul acesta ne-a sarit randul ca daca Andrea nu are decat 6 luni n-am putut sa mergem.
Ce mai faceti voi in week-end?Noi am fi vrut sa mergem la iarba verde la un BBQ dar e destul de rece si eu sunt cu nasul infundat si e mai rau daca o sa stau prea mult pe-afara. Asa ca o sa mergem pe undeva prin interioare..oricum trebuie sa merg sa-i cumpar lui Andrea pentru ca azi implineste 6 luni.
Hai ca s-a trezit Andreea si ma cheama...
Pupici si toate cele bune....
http://community.webshots.com/user/sympa200
http://community.webshots.com/user/sympa2000
Pucku spune:
Salutare fetelor
Pe galusca mea o doare burticutza. pot sa-i dau over the counter medication, sau sa astept sa mergem la doctor? abea peste 2 saptamani am appointment ce ne facem pana atunci?
si mai am o intrebare. Cum atzi deal-uit cu sughitul? Noi suntem o haplea, noroc ca are mami lapte cat pt 2 ca noi, dar dupa o masa copioasa vine o sughiteala....am dai ceiuc si lamaie, dar asa se stramba dupa ele de zici ca mama doamne.
Cum e mai bine sa tii cand sughita? culcata, semi sau la piept, cu capul pe umeri?
va las ca se trezeste galusca
Stephanie, o saptamana azi si mami Corina
mimitete spune:
quote:
Originally posted by Pucku
Salutare fetelor
Pe galusca mea o doare burticutza. pot sa-i dau over the counter medication, sau sa astept sa mergem la doctor? abea peste 2 saptamani am appointment ce ne facem pana atunci?
si mai am o intrebare. Cum atzi deal-uit cu sughitul? Noi suntem o haplea, noroc ca are mami lapte cat pt 2 ca noi, dar dupa o masa copioasa vine o sughiteala....am dai ceiuc si lamaie, dar asa se stramba dupa ele de zici ca mama doamne.
Cum e mai bine sa tii cand sughita? culcata, semi sau la piept, cu capul pe umeri?
va las ca se trezeste galusca
Stephanie, o saptamana azi si mami Corina
Felicitari pt bebe.
Eu zic sa nu-i dai nici un fel de medicamente over the counter. In primul rind nu stii ca o doare burtica :-) faptul ca se agita si plinge nu e neaparat asta. Stiu ca e greu l ainceput si tot timpul burtica este prima vizata :-)
Eu as suna la doctor si as cere rendez-vous mai devreme explicind care e situatia. Eu am avut si un nr de la spitalul unde am nascut si unde puteam suna in primele 2 saptamini de la nastere si une era in permanenta un pediatru de serviciu care ar fi putut vedea copilul daca era nevoie. (Royal Victoria)
Sympa, visinele se gasesc vara in Jean-Talon dar mai rar. Eu folosesc cu incredere visinele din conserva (se gasesc la mai toate super marketurile sau la magazinul Bucuresti) si nu vad nici o diferenta pt prajitura cu visine plus ca nu mai trebuie sa scot simburii.
O zi buna,
Mihaela (mama lui Anne 7 ani si David 3 ani jumate)
Mihaela
Laura B spune:
Pucku, eu i-am mai dat Dianei cand era micuta cate o jumatate de linguritza de Gripe Water. E adevarat ca doctorul mi-a dat Ok-ul pentru solutie, dar se gaseste de cumparat fara reteta. Mai incerca schimbi ceea ce mananci tu: scoate din alimentatie tot ce e leguma cruda, tot ce poate balona (cartof, varza, fasole, mazare), si, in general, experimenteaza pana cand vezi ca fetita nu se mai plange de dureri de burtica dupa masa.
Nu stiu ce sa-ti spun de sughitat. A mea a sughitat inca din burtica, dar serios! Dupa ce s-a nascut, a continuat (in special dupa mese) pana pe la o luna, cand s-a potolit din senin. O oarece solutie ar fi sa-i dai putin lichid sa bea, daca accepta. Nu stiu daca se recomanda lamaia la copil asa mic, dar laptic sau ceiut neindulcit cred ca e foarte bun.
Mimitete, Te-am trecut repejor pe lista!
Sympa, sa-ti traisca fetita!
Si mie imi place mult la Whistler. Acum doi ani, in iunie, am urcat cu telecabina pana sus de tot pe munte si am vazut in mijlocul drumului o marmota de la care a luat si localitatea numele (Whistler). I-am facut nenumarate poze pentru ca nu parea in nici un fel deranjata de lumea care se adunase in jurul ei. Ea avea de sapat in drum! Daca te intereseaza, am sa scanez din fotografii si am sa le pun in album sa vezi ce frumoasa era! Iar la coborare, din telecabina, am vazut la cativa metri sub noi o ursoaica cu doi pui.
Hot Springs - adica Harrison Lake? Chiar weekendul trecut am fost acolo. Nu am facut insa niciodata baie; de fapt nici nu stiu unde as putea face in apa termala. Am vazut de unde este colectata apa calda, insa nu parea sa fie acces liber (pe partea stanga a lacului, prin padure, un fel de puturi ingradite). Tu unde ai facut baie?
La Kelowna nu am ajuns inca. Cel mai aproape am fost cand am trecut pe la 50 de Km de oras, dar atunci aveam alte planuri. Daca insa zici de visine...
Azi a fost vreme frumoasa pe aici dar asa o lene am avut si eu si Andrei in noi, incat in afara de ceva cumparaturi si o scurta plimbare nu ne-a mai ars de nimic. I-am luat Dianei diapers speciali pentru intrat in apa, un colac cu jucarii si bilute in fata si colcei pentru brate. Am obisnuit-o deja cat de cat cu zgomotul de dus, iar saptamana care vine am de gand sa o duc pentru prima data la bazin.
Laura
AncaMaria spune:
Buna fetelor si felictari proaspetelor mamici!!
Dana, eu sunt in Vancouver de 2.5 ani, si in Canada de 4. Am locuit in Toronto la inceput. Dar aici e incomparabil mai bine din punct de vedere al climei. Am citit despre problema care ai avut-o si am inteles de ce iti fac cezariana.. totul o sa fie bine, oricum te invidiez ca scapi asa curand...
Laura, multumesc pentru incurajari... si eu ma apropii vertiginos de 35, desi stiu ca pe aici e moda sa nasti dupa 30 de ani. Oricum, eu sunt mai panicoasa din fire, asa ca imi fac probleme din orice.. Oricum, sper sa trec cu bine peste astea 3 luni care au mai ramas..
Pai fetelor, voi v-ati cunoscut live? sau doar virtual... ca poate punem de o sezatoare... voi banuiesc ca stati prost cu timpul... si eu, dar sper ca de la inceputul lui iunie sa nu mai merg la servici... si atunci voi avea o gramada de timp... sper
Pupic,
Anca
danaA spune:
Anca, daca te intrebai daca eu si Laura ne cunoastem doar virtual si la telefon. Spuneam si noi ca am vrea sa ne intalnim. Eu stau mai prost cu timpul, dar chiar as vrea sa ne intalnim--inainte de a naste ca dupa.....
Laura, ai fost undeva prin imprejurimi la ceva ferma cu animale ca as vrea sa-l duc pe Andrei.?
Noi azi am fost la Buntzen Lake. A fost o vreme superba si prin urmare si noi ne-am relaxat. Andrei a intrat in apa cu picioarele si s-a distrat de minune.
Anca vezi ca sunt reduceri destul de mari la Zellers in Brentwood la carucioare de copii. Eu mi-am luat unul ieri din ala cu car seatcare se poate atasa si caruciorului E foarte fain si am dat pe el 120$ si mai sunt ceva produse la reducere.
Dana si Andrei
Laura B spune:
Anca, asa cum i-am spus si Danei, cu multa placere cand veti avea si voi timp, ne intalnim. Eu cred ca dispun momentan de cel mai mult timp dintre noi: in afara de copil si casa mai am numai de invatat (mult, dar nu e program foarte strict).
Dana, chiar am fost inainte sa se nasca Diana la o ferma de animale de pe Nord Shore si ne gandeam sa o revizitam si cu ea. Se numeste "Maplewood Farm". De pe Second Narrow, prima iesire spre dreapta pe Dollarton, aproape imediat treci raul Seymour si tii partea dreapta. Ferma e aproape de rau. Costa cativa dolari intrarea (in jur de $5). O zi pe saptamana e inchis.
... Hai totusi sa nu sterg ce ti-am scris deja, dar pentru informatii mai precise uite aici: http://www.maplewoodfarm.bc.ca/
Mai sunt animale in Stanley Park la trenulet, dar putine (capre, lame, cate in tarc- asta mi-a spus Andrei ca eu nu am ajuns la ele).
Laura
onutza spune:
fetelor nu mai scrieti asa frumos de vancouver ca ma apuca un dor de duca ....de va treziti cu mine pe cap :-) ...las copii , las barbat si vin sa merg si eu la ferma de animale si peste tot ....:-)mai ales cind aud de vreme frumoasa si aici parca vine iarna iar :-( .
Am facut si eu prajitura cu visine din compot (eu le iau de la Adonis nu de la Bucuresti) dar nu are acelasi gust cum avea cu visine proaspete ...si-am avut si o tentativa de a face visinata cu aceleasi visine dar a iesit foarte ciudata la gust si n-a baut nimeni. Acum m-a aprovizionat tata , mi-a adus din Romanica niste visinata , tare buna e.
Fetelor, eu am mai scris la "Cu incredere spre Canada", bebe-ul meu de aproape 4 luni are torticollis si are capshorul teshit pe partea dreapta , peste o saptamina incepem fizioterapia ...am inteles ca l-a fizioterapie il apasa pe cap si urla saracutzul de nu mai poate iar mie mi-e tare frica , daca doamne fereste il apasa un pic mai tare si greshit ....plus ca la primul sunet pe care il va scoate o sa vreau sa sar de gitul persoanei care il chinuie ...stiu ca trebuie dar parca nu-mi vine sa ma duc ...voi ce ma sfatuiti?
Si mai am o problema cu el, e tare mincacios ....vrea sa suga din ora in ora si nu am atita lapte ....am inceput sa ii dau cite un biberon pe la ora 11 dimineata ....baiatul mamei deci suge pe la 8 vreo 35 de minute -40 iar pe la 10 plinge ...problema e ca el haleste rapid un biberon de 240 de ml iar Irina de pe celalalt formu mi-a scris ca fata ei de un an maninca atit si ca e mult prea mult. Daca ii dau mai putin plinge ...oricum dupa 3 ore vrea iar sa pape dar ii dau piept. Deci biberon ii dau numai o data, dimineata ....Ce sa fac, sa ii mai dau sau nu, e prea mult? Eu cred ca are o perioada de crestere accelerata acum ....ar papa intr-una de 2 saptamini. La doctor abia peste o luna ma duc asa ca dati-mi si voi un sfat va rog.
Pupici la toata lumea, Oana
rosa spune:
Oana, eu zic sa nu te iei dupa unul si altul si sa-i dai copilului sa manince cit vrea. Pediatrul meu imi zicea ca nu exista bebe prea gras, ca si eu eram ingrijorata sa nu iasa ramina copiii obezi.
Sau poti sa incepi diversificarea, ai spus ca are deja 4 luni. Un pic de cereale o sa-l tina satul mai mult timp. Dar tu stii mai bine, instinctul de mama nu da gres
Succes la fizioterapie si muuuult calm. Sanatate la bebe.