Viata in Germania (7)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sigrid26 spune:

Papanu cred ca e vreo boala a copilariei, pt ca marc tuseste ,ii curge nasul si are simptome de racela.Mancarimea cred ca e de la nurofen am mai vazut reactia aceasta la prietenul fetitei mele,de la nurofen dat mai des fac o reactie adversa.O sun si eu la 17.00 da nu il trezesc pe marc si va tin la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sigrid26 spune:

Fetele Marc a facut iar febra 40 si Anca care credea ca merge spre bine acum e data iar peste cap, au ajuns la concluzia dupa a 4a radiografie ca e pneumonie ,deci inca mai are, si are la baza un virus, deci nu mai ii dau nimic asteapta.Maine daca are tot 40 febra se gandesc sa se mute la un spital in Bonn.Va tin la curent.o mai sun diseara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Lume,lume de la München,
Daca aveti pophta de mincare romaneasca,sa stiti ca exista magazin romanesc cu de toate:mici(is f buni,mi-a cumparat o prietena),mezeluri,zacusca si tot felul de bunatati ca la mama acasa.

G.Binder Gmbh
Auenstr.80,80469 München
tel:089-2010838

Nu fac reclama(hi,hi...adresa am luat-o de pe bon),habar nu am unde e magazinul si al cui e doar ca poate din cind in cind aveti chef de un mic/cirnacior/castravecior romanesc si sa stiti unde gasiti.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Alina, ai venit la fix cu adresa asta!Multumesc!O sa am niste straini invitati la masa si vreau sa-i tratez cu bucate romanesti.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_alex spune:

Am vorbit de dimineata cu Anca,Marc era bine ,ii scazuse febra si chiar mancase putin .La Marc cand face febra ii dau intercalat Nurofen si Paracetamol.
Cu toate acestea Anca avea frica sa nu faca din nou febra Marc findca mainile ii erau foarte raci fara motiv, iar acesta ( a observat Anca) e un semn ca urmeaza iar febra.
Medicii au spus ca il tin pe Marc in spital pana cand timp de 3 zile nu mai face febra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Buna fetelor

Cu scuzele de rigoare revin la subiectul deschis de Cami-Alex referitor la GC si la joburi in Germania.
Deschiderea unui subiect separat zic eu ca merita.
In primul rand: situatia noastra speciala ca GC-isti si obtinerea dreptului de munca.Aici putem discuta, cele care au obtinut deja Arbeitsberechtigung pot ajuta cu informatii clare, ce acte trebuie si cum trebuie facut.Si nu numai.
In al doilea rand: intregul proces de a gasi un job, ca esti cu sau faca GC.Eu de ex cu primele cv-uri trimise am luat plasa.Erau pe formatul romanesc.Si mi-a luat ceva pana m-am dumirit cum e in Germania.Am citit de mi-au sarit ochii pe siteurile de specialitate si in unele probleme tot nu am priceput cum e mai bine.Se mai contrazic si ei.
Chiar daca acum nu suntem prea multe care isi cauta job, cele care stau acum acasa cu bebeii vor avea si ele nevoie de informatiile astea odata si odata.
Apoi pe mine ma intereseaza si cum decurg interviurile aici: povesti din experienta sau din auzite.
De ex saptamana viitoare am prima mea Vorstellungsgespräch si sincer nu prea stiu ce ma asteapta.Tot ce stiu e ca in general dureaza mai mult de 1 ora.
Deci ce spuneti???
Cami-Alex mai esti interesata? Daca da, poate ne sfatuiesc fetele cum sa facem sa putem redeschide subiectul.

Un week-end fara ploaie va doresc.

Monica

Mergi la inceput

sigur ca sunt interesata.
Cum am mai spus, am considerat ca e ceva important pt multa lume.Nu am eu mult de scris la acel subiect, dar mai multe experiente privind echivalarea, cautarea unui job,problemele care au aparut pe urma, dreptul de munca...si tot ce poate fi legat de acest subiect poate sa-mi fie mie sau la oricare dintre noi intr-un anume moment folositor.

Eu i-am scris(acum 2 zile cred) pe privat la Juli cu trimitere sa citeasca explicatia mea pt deschidera subiectului aici la Viata in Germania(7)dar nu am primit nici un fel de raspuns.

Mergi la inceput

quote:
Eu i-am scris(acum 2 zile cred) pe privat la Juli cu trimitere sa citeasca explicatia mea pt deschidera subiectului aici la Viata in Germania(7)dar nu am primit nici un fel de raspuns.

Atunci mai asteptam dupa raspuns.
Dar pana una alta pe mine ma roade discutia pe care o voi avea joi.
De gasit se gasesc informatii despre cum decurge acest Vorstellungsgespräch..aici un ex
http://www.berufszentrum.de/vorstellung.html

Problema mea e urmatoarea: daca ar fi trebuit sa vorbesc in romana sau in engleza as fi stiut cum sa raspund la intrebarile respective.Dar germana mea nu ma va ajuta prea mult.Nici vorba de raspunsuri elegante si cu floricele. Simplu, clar si la obiect.
E da, dar cum faci atunci sa nu fie conversatia seaca, cum faci sa castigi simpatie cum zic nemtii?
A avut cineva experienta asta? Macar la o firma de intermediere.

Va multumesc anticipat ptr orice idee, sfat, experienta pozitiva sau negativa.

Monica

Mergi la inceput

Monica,
am o prietena care e tot programator(sotul ei e cu green card ) si a avut deja asemenea experiente .Acum are un job de care e multumita.
O sa-i spun daca are timp la sfarsit de saptamana sa scrie cum a fost la interviurile avute de ea.

Eu am avut un interviu pt practica, dar domeniul fiiind altul( farmacia) nu pot sa-l dau ca si examplu pt tine.
Tipa care m-a luat sa fac practica in farmacie m-a luat mai mult findca i-am facut impresie buna , germana nu era foarte stralucita , dar si-a dat seama din cate am vorbit ca sunt dornica de lucru , ea nu ma platea pt practica si avea nevoie de inca un om in farmacie...asa ca m-a luat.Povestea e mai lunga dar nu-si are locul aici.

Mergi la inceput

Cami multumesc frumos.Imi sunt de ajutor orice informatii, nu numai din experiente celor din IT.
Am gasit pe net tot felul de raspunsuri ptr intrebarile mai dificile.Suna tare bine dar nu stiu daca sunt in stare sa reproduc asa ceva sau asemanator.Nu la germana mea.

Fetelor acum am primit scrisorica de la Centrul Cultural Roman din Köln.Saptamana 8-16 mai 2004 e plina de activitati culturale.Majoritatea in Bonn si teatru in Bergisch Gladbach.
Programul e asa:
sambata 8 mai ora 19:00 Consulatul general al Romaniei (Legionsweg 14, 53117 Bonn)
"Night Songs" concert de violoncel si ghitara
Intrare pe baza de invitatii
Luni 10 mai ora 20:00 EURO THEATER CENTRAL BONN (Dreieck -Münsterplatz, Eingang Mauspfad)
Comedy x 2 prögram de sketch-uri, muzica si pantonima cu Radu Gheoerghe si Mihai Bisericanu. Biletele se rezerva la teatru: tel 0228-652951
Miercuri 12 mai ora 19:00 consulatul Bonn
film artistic: Filantropica
Vineri 14 mai 19:00 Consulatul Bonn
Concert Dumitru Farcas, solistii vocali Sava Negrean Brudascu,Robert Tarnaveanu
Sambata (ora 19:00) si Duminica (ora 18:00)
Aula liceului "Nicolaus Cusanus" Bergisch Gladbach
teatru: "Insir'te Margarite!" de Victor Eftimiu (basm ptr adulti)
15 € biletul
rezervari : 0221-343157 (fam Lang) si 02204-82544 (fam Oltenau)

acum eu am primit in plic si invitatiile (cele 3 de mai sus), fiecare invitatie e ptr 2 persoane.
Ptr ca actiunea se petrece la Bonn si in timpul saptamanii, ptr noi e imposibil sa ajungem.
asa ca cine doreste invitatie, vi le trimit cu cea mai mare placere.

Monica

Mergi la inceput