Contract asigurare in CIC, posibil?

Contract asigurare in CIC, posibil? | Autor: cristinamh

Link direct la acest mesaj

Am si eu o problema, si din pacate n-am prea avut timp sa caut printre subiecte sa vad daca s-a mai discutat.
Sunt in CIC si vreau ca la terminarea acestuia sa mai am un bb. pot sa-mi fac contract separat de asigurare in asa fel incat sa se succeada cele doua concedii?
Si daca da, trebuie cu 10 luni inainte? si indiferent de contributie, se iau cele 6 milioane?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Perioada cat esti in CIC reprezinta perioada asimilata perioadelor contributive, fiind luata in calcul pt urmatorul CIC.
Consider ca in situatia ta, nu este necesar sa mai faci un contract de asigurare suplimentar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

liviu, revin pentru lamuriri
un contract suplimentar inteleg ca nu e necesar?
pot incheia CIC1 si intra in CIC2?
si daca inchei contractul suplimentar inseamna bani mai multi sau iau cele 6 milioane indiferent de situatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by cristinamh

liviu, revin pentru lamuriri
un contract suplimentar inteleg ca nu e necesar?
pot incheia CIC1 si intra in CIC2?
si daca inchei contractul suplimentar inseamna bani mai multi sau iau cele 6 milioane indiferent de situatie?

Un contract suplimentar nu este necesar. Oricum, fiind deja asigurata, potrivit art.5 din Legea nr.19/2000 nu poti incheia un contract suplimentar de asigurare. Chiar daca ar fi fost posibil si ai fi incheiat acest contract, indemnizatia ar fi fost mai mare doar in perioada concediului de maternitate (prenatal + lauzie), indemnizatia aferenta CIC fiind aceeasi pt toate persoanele al caror drept la ea se constituie dupa 01.01.2004.

Mergi la inceput