miscarile fetale
Raspunsuri - Pagina 2
pufymic spune:
Noi avem 17 sapt. si 2 zile si inca nu l-am simtit pe gandacel:((
Toata ziua il pandesc sa-l simt miscand.....dar inca nu-mi fac probleme, fiindca l-am vazut la eco si stiu ca e bine. Poate e mai lenes, asa ca tati....
Oricum sunt nerabdatoare sa-l simt miscand...
Pupic, Ioana si bb mic(17 sapt. si 2 zile)
georgiana.david spune:
Puiul meu din burtica are 20 de saptamani si l-am simtit prima data pe la 16 saptamani (mentionez ca sunt la a doua sarcina). De vreo 2 saptamani se simte foarte bine , chiar si la exterior.
Geo DPN 06 oct.
http://photos.yahoo.com/giorgios72
elena_oona spune:
Fetelor nu o sa va vina sa credeti,bebele meu a miscat la 14 saptamani si 4 zile.Si de atunci in fiecare zii ma tot "bombardeaza",in special dimineata cand vede ca mami e lenesa si nu se trezeste, i-o fii fomica.Eu cred ca depinde de fiecare.Doctorul a zis ca o sa fie un bebe puternic,fiind asa de jucaus.
Elena_a (DPN 24oct.2004)
alinah spune:
Mai ce copii zvapaiati aveti . Sa fie sanatosi!
Eu am simtit prima miscare la 19 saptamani, un fluturas usor de tot, caci nu stiam ca aia e miscarea bebeului . Am crezut ca sunt gaze pe la mine prin matze . Mai bine am inceput abia la 20 de saptamani sa il simt
Suntem mai lenesi
irrinuca spune:
Salutare,
Gogoneatza mea nu stiu cand a miscat prima oara, ca nu imi dadeam seama daca sunt fluturarile lui sau matzele mele, dar l-am simtzit prima data clar, si am si vazut ceva-ceva la suprafatza burtii pe la 16 saptamani, in timp ce calatoream cu metroul si stateam relaxata pe canapea. De atunci am observat ca se misca mai mult cand e soare, si e ft lenes cand e nor. La fel ca mamica lui ...
In schimb a inceput de vreo 2 saptamani sa se mute incet=incet spre partea dreapta a abdomenului meu, si mi se pare ca isi infige piciorusele/manutzele/degetzele/cine stie mai ce pe sub coaste. Daca ma aplec in fatza sa scriu la birou riposteaza imediat, da un shutuletz nervos. Pozitzi lui preferata este cu un genunchi sau cot printre coastele din partea dreapta a abdomenului, clar vizibil la suprafatza. Daca i-l imping cu mana usor inapoi, riposteaza si tot acolo il pune. Incapatanat ca taica-su !
Irinuca 30 saptamani + 1
Irinuca
Roxana_G spune:
Eu am simtit primele miscari clare la 16 saptamani. Cred ca inca vreo 3 saptamani dupa aceea au fost neregulate. Uneori treceau si 2 zile pana mai simteam miscari asa puternice.
Dar ce spun eu? Raspunsul meu e cam tarziu. Probabil ca de BBlusul tau deja boxeaza serios.
Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)
Naty spune:
Eu am simtit-o pe bebelina prima data la 18 saptamani fix, apoi timp de 2 saptamani n-am mai simtit nimic. La 20 de saptamani a inceput sa miste clar.
Am auzit ca trebuie sa tinem minte data cand a miscat prima data, dupa ea se poate stabili data nasterii.
De pilda, eu cand eram in burtica am miscat prima data pe 14 octombrie si m-am nascut pe 14 martie.
Raluca DPN 8 oct.
try spune:
Uite ca revin cu updatarile. Ioana, imi vine sa cred caci eu l-am simtit pe bebe la scurt timp dupa ce-am postat prima daata la subiectul asta. Eram in sapt. 13 cand am simtit fluturasii prin burtica. 2 zile au fost atat de evidente miscarile ca mi-era imposibil sa le confund, o data chiar am vazut burta miscandu-se cand vorbeam la telefon si eram intinsa pe spate. Apoi s-au oprit brusc si mai multe zile n-am simtit nimic. Au reaparut foarte-foarte timid o data la 3-4-5 zile, iar de data asta nu mai eram sigura ca-i bebe.
Azi (sunt in sapt. 18 de-acum) am simtit mai multe misculatii prin burtica, dar tot falfaieli si tot confuze.
Asa ca andrada, esti printre fericitele care l-au simtit pe bebe devreme.
La inceput am inteles ca nu misca in fiecare zi, ci pot trece si 3-5 zile pana simti urmatoarea miscare. In timp aceste miscari devin regulate si ele vor fi un barometru (o sa te puna sa numeri de cate ori/zi loveste).
17+ sapt DNP 1 nov.