Cat de des se imbolnavesc la cresa/gradinita ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

Nu conteaza daca este gradinita de stat sau particulara conteaza colectivitatea.
Baiatul meu merge de 3 ani la gradinita si a avut nenumarate viroze si pneumonii. Mai problematic este iarna ca raceste foarte des, vara nu am nici o problema cu el. Dar trebuie dat copilul in colectivitate, este bine pentru dezvoltarea lui.
In primul an de gradinita l-am tinut mai mult acasa decat la gradi, al doilea an nu a mai racit asa de des iar in acest an a racit numai o data.

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Am inceput sa-i dam zilnic cate o lingurita de miere cu pulbere de maces - bogata in vitamina C. Miere cu propolis nu prea vrea, doar foarte putin. Nici eu nu insist pentru ca nu sunt sigura cat e de buna la 2 ani si un pic.

Dupa o saptamana de cresa (dupa o pauza de 2 luni) a facut miercuri 38 cu 5, i-amm dat Calpol, joi n-a mai avut febra, sambata a inceput sa-i curga putin nasul, duminica la fel. Luni a facut 37 cu 6 (temperatura luata la cresa), acasa, seara 37 cu 2. Pana la sfarsitul saptamanii o tin acasa pentru ca a venit tatal mei la noi. Una peste alta, nu e grav, dar nici perfect.

Mai stiti remedii, leacuri naturiste pentru intarirea imunitatii la copii mici?

E adevarat ca dupa primul an se imbolnavesc mai rar?

Va pup si va multumesc pentru raspunsuri,
Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Dupa o experienta de 3 ani in gradinita (din toamna mergem la scoala) consider ca dam prea usor vina pe gradinite, in sensul ca principala cauza a bolilor o constituie intrarea (respectiv adaptarea) la colectivitate. Absolut toti copiii contacteaza diferite boli mai ales in primul an de gradi, apoi treptat acestea se raresc pana la disparitie (puteti observa si frecventa copiilor la grupele mari fata de cele mici). Nu ma refer acum la bolile contactate datorita conditiilor necorespunzatoare din unele gradi ci la cele specifice colectivitatii (dintre cele mai frecvente fiind virozele). O mare parte din vina o au si parintii (de ce sa nu recunoastem) care "sar" dimineata vizita la cabinetul medical al gradinitei pe motiv de graba (desi 5 min. nu omoara pe nimeni) si lasa copiii deja bolnavi in colectivitate. Oricum, eu recomand o intarire a sistemului imunitar, tratarea bolii cand apare si perseverenta pt. ca ele se raresc in timp pana la disparitie. Oricum, dupa parerea mea mai bine le face la gradi decat la scoala unde prezenta este obligatorie. Va pup.

Mergi la inceput