Cat de des se imbolnavesc la cresa/gradinita ?

Cat de des se imbolnavesc la cresa/gradinita ? | Autor: lavi02

Link direct la acest mesaj

Fetita mea are 2 ani si doua luni. Am dus-o prima data acum 2 luni la cresa (de stat), dar dupa cateva zile s-a imbolnavit (viroza), dupa cateva zile am dus-o din nou, raceala s-a intors, apoi am tinut-o acasa si am rezolvat in diverse moduri pana azi cand am dus-o din nou. Sper sa nu raceasca iar "din prima".

Daca va merge din viroza in viroza si in perioada asta, calda, din toamna imi voi cauta iar o bona.

Copiii vostri cam cat de des se imbolnavesc la cresa/la gradinita, vara/iarna? Este vreo diferenta in ceea ce priveste frecventa imbolnavirilor intre gradinite de stat si particulare?

Sa zicem ca la cresa voi renunta, dar la gradi, peste un an, va trebui sa o duc. Cam la ce sa ma astept? Fetita mea nu este genul bolnavicioasa, cat a stat acasa a mai racit, dar rar.

M-as bucura daca apucati sa-mi raspundeti.
Lavinia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Mariutza a mers la cresa, la 2 ani si 4 luni, in toamna lui 2002.
In oct. 2002, in prima luna de cresa a facut conjuctivita, apoi in noiembrie 2002 amigdalita purtacee, in aprilie 2003 dinnou amigdalita purtacee, in tot acest timp, i-a curs nasul dar nu foarte rau.
Anul II de cresa: in oct 2003 i-am facut vaccin antigripal si nu am avut probleme majore, poate putin nasul, prin luna dec 2003 cind a stat prin curte la aer rece. Tot din toamna lui 2003 am inceput sa-i dau tinctura de propolis, iar rezultatul s-a vazut: pofta de mincare, nu raceala puternica si nu giardia.
Cred ca anul acesta cind v-a merge la gradinita nu va avea probleme cu raceala, s-a imunizat .

Sa fim fericite
http://community.webshots.com/user/valentina611969

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Buna! Problema racelilor am rezolvat-o cu miere cu propolis. Ozana ia dimineata si seara cate o lingurita de miere cu propolis si din ianuarie de cand a inceput nu a mai avut absolut nici o raceluta. La gradi au fost doua mari episoade de gripa cu contagiozitate foarte mare dar Ozi a fost printre cei care au facut fata. Tot seara noi ii dam si miere cu catina si polen. Se gasesc la Cora sau poate fi preparata (pt. miere cu propolis: 7,5gr propolis, la 100gr miere). Cred insa ca trebuie testata reactia la propolis; da alergii destul de urate. Gratiela, mamica Ozanei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

In primul an de gradinita, Alex racea la doua saptamani. In al doilea an mai rar. Educatoarele tin geamurile deschise, ei alearga, transpira. In luna februarie (cand afara era zapada) am ajuns la gradi mai devreme, ei erau inca in paturi iar fereastra era deschisa. Iata de ce copilasii sunt mereu raciti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

Lavinia,

am un baietel de 4 ani.anul trecut am incercat prima oara experienta cu gradinita.de stat.a stat o saptamana si s-a imbolnavit rau de tot.viroza respiratorie cronica.plus ca din acuza tusei s-a spart si un vas de sange la ochisor.vizite la spitalul de ochi.plansete.
calvarul a durat aproape 3 saptamani.dupa o perioada am incercat din nou.tot la gradinita de sta.iar bolnav.iar viroza.
pana la urma am ratat anul si l-am lasat acasa cu mama.o sa mai incerc si anul asta.este deja marisor la toamna si are nevoie de copii.
am colege care au pustii atat la gradinite de stat cat si la cele particulare si nu am gasit nici o diferenta.dimpotriva.cu cat platesti mai mult si logic ar fi sa ai si servicii pe masura,cu atat copii se imbolnavesc mai repede.copilul colegei mele care este la o gradinita particulara undeva pe stoian militaru a facut o bronsita asmatiforma.si nu are nici 4 ani.
doctorul,educatoarele spun ca asa se imunizeaza.
sper sa fim mai norocosi anul acesta.

toate cele bune,
maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Imbolnavirile nu apar propodenrent la o unitate de stat sau la una particulara. Este vorba de colectivitate pur si simplu. Acasa copilul s-a obisnuit cu mediul si a aparut un grad de imunizare.

Minunica avea 3 ani si 3 luni in sept 2003 cand am dat-o la gradi. De atunci am trecut prin N raceli, viroze, pneumonie interstitiala, amigdalita pultacee etc si asta e... faca parte din procesul de adaptare la colectivitate. La fel a fost si cu noi dar parintii nostri nu-si mai amintesc ( o mare parte din ei).

Alexa - partea cu geamurile deschise asa e o aberatie.. Educatoarele alea ar trebui ..hmm... devin violenta!

Tot ce putem face noi este sa ajutam copilul sa-si construiasca o imunitate buna. Nu poate sta in casa, cu bona / bunica etc la nesfarsit. Oricum, e preferabil ca perioada de adaptare cu colectivitatea sa fie pe pedrioada radinitei si nu pe perioada scolii.

Grati.ela - multumesc mult de idee.. sa vad cum o conving pe Minunica.. e anti miere!

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

[Alexa - partea cu geamurile deschise asa e o aberatie.. Educatoarele alea ar trebui ..hmm... devin violenta!
Am incercat sa discut cu educatoarea si a zis ca este foarte cald in clasa, ca aerul este irespirabil cand se descalta de expadrile 25 de copilasi. I-am sugerat sa aeriseasca indirect adica sa deschida usa de la sala si geamul de pe hol. Nu a tinut cont ea face tot ce stie.
Alex zice ca deschide fereastra si dimineata in timpul lectiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Va multumesc ca mi-ati raspuns.
Pana la urma se pare ca:
-este cazul sa-i dam in colectivitate pentru dezvoltarea lor in general
-colectivitate = mai multe surse de virusi deci mai mare frecventa de boli

Ce putem face este:
-sa alegem cu grija gradinita/cresa sa nu fie mizerie, curent, chestii favorizante
-la semn de boala - ex. febra sa-i tinem acasa pana se fac bine,ca sa nu se cronicizeze (asa a tinut-o pe a mea viroza mai bine de o luna in februarie-martie si s-a si complicat pana la urma)
GOD knows cu cine! Daca nu avem bunici in acelasi oras cu noi (eventual sa tinem si o bona de rezerva ...)
-sa gasim eventual remedii naturiste / metode sa-i facem mai rezistenti. - am inceput de aseara sa-i dau miere simpla pentru inceput, pana gasesc cu propolis; si mierea are o gramada de calitati.(mersi frumos pentru idee)

Doctorita mea de copii mi-a spus ca o distrug daca o duc la cresa. OK, sa zic ca n-o duc acum la cresa, dar la anul tot o duc la gradi si apare aceeasi problema.

Pana una alta, de luni, nici un semn de boala. Sa vad astazi, ca stau ca pe ghimpi...

Va pup si va doresc multa sanatate voua si pustilor,
Lavinia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Apropo de geamurile deschise: ar putea sa duca copiii in dormitor si intre timp sa faca curent ca lumea in sala de joaca, pentru ca aerul stagnant e foarte bun pe post de mediu de cultura pentru microbi, au si ele dreptate cu aerisitul, numai ca trebuie in primul rand sa-i protejeze pe copilasi.

Apropo de noi: doctorita mea zice ca pe vremea noastra nici virusii nu erau chiar asa de rai....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anchi spune:

Anul acesta terminam cu gradinita, incepe scoala si cel mic.
Daca privesc in urma, pot sa spun ca, pe perioda rece, doua saptamani mergeam la gradi si doua saptamani stateam acasa.
In ultimul an am schimbat pediatru si a fost spre binele celui mic, deoarece doctorul a pus un mare accent pe stimularea imunitatii.
Din toamna i-am dat Ribomunyl si Imuno Royal Junior(prod. naturist)si Vitamina C-natural. Rezultatul a fost peste asteptari, copilul nu a mai racit, doar nasul i-a curs de 2,3 ori in primavara asta. Nici nu imi vine sa cred ca am trecut peste iarna atat de usor.
Cu cel mare nu am mai avut probleme de cand a inceput scoala, acum este clasa a IIIa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna,

Din pacate imbolnavitul la gradinita se pare ca nu are legatura nici cu gradinita si nici macar cu tara. Al meu (incepand de la 2 ani) a fost la gradinita 8 luni, timp in care a facut nenumarate viroze si 6 otite. Aici mai au si obsesia cu laptele, sucul, iaurtul dat la copii direct din frigider ... imi venea sa le strang de gat cand le auzeam ca-mi ziceau ca au remarcat ele ca mamele din Europa de Est isi cocolosesc copii.
Pana la urma l-am retras, am chemat-o pe mama.

Sanatate ca copii!

Corina

Mergi la inceput