Fetele din USA, poftiti la o barfa!!! (15)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

buna dimineata tuturor!
m-am trezit cu gandul sa ma informez foarte clar despre nastere ...ei bine, am citit aici pe dc ca nasterea cu anestezie epidurala nu este cea mai indicata...sau cel putin are si consecinte care pot fi nefaste.Apoi, am citit despre nasterea in apa..cum ca ar fi foarte faina..intrebarea mea este: aici se fac nasteri subacvatice? la orice spital? asigurarea le acopera ca si pe celelalte?sunt foarte curioasa si pana ajung la dr.in mai poate primesc niste raspunsuri...va pupic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Laura O,

ca sa te ametesc si mai tare, am gasit un articol pe internet (http://coco.essortment.com/underwaterbirth_rbfe.htm), care spune ca nu e bine sa nasti sub apa poate ti se va parea interesant ce vei gasi acolo...?

oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu am avut doua nasteri cu anestezie epidurala si nu am avut nici-o problema. Am facut mult research pina m-am hotarit si nu am vazut contraindicatii. Copilul nu iese sedat ci alert, travaliul este mai usor un pic.

Depinde mult CIND ti se face epidurala si daca ti-o lasa si cind ajungi la pushing. Mie mi-a micsorat doza cind am ajuns la ultima faza ca sa am mai mult control.

Nasterea subacvatica suna interesant dar din punctul meu de vedere (tinind cont ca ma gindesc doar la cei mai bine pentru bebe) mi se pare ca are ceva risc in plus daca o faci acasa sau la birthing center cu moasa. Daca te hotarasti sa nasti la spital (subacvatic) atunci riscurile nu sint foarte mari (ai access imediat la NICU).

Citeva spitale din zone mari metropolitane ofera aceasta optiune.

Daca vrei sa mai vorbesti de cum decurg nasterile pe aici da-mi un PM.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/alex2.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/nick2.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Si nasterile mele au fost cu epidurala, si nu mi le-as putea inchipui altfel. E cea mai buna inventie in ceea ce o priveste pe mama. Dar, un mare DAR, depinde de mana anestezistului, cum spunea si Anamaria si de timing. La mine a doua oara timingul a fost cam off, si m-am trezit ca mi l-au facut prea tarziu si am simtit totul. N-a fost pleasant, dar nici de "sarit" in apa, cum se zice.

I don't know despre nasterea in apa, eu una n-as face-o. Prea multe chestii experimentale in tara asta, care uneori reusesc alteori nu. Ce naiba, care dintre voi v-ati nascut in apa? Parerea mea e sa lasi natura asa cum a fost creata, ca o ajuti din cand in cand e ok, dar s-o modifici drastic, nu sunt de acord.

La urma urmei e decizia ta, Laura, dar ca si Anamaria iti recomand epidurala, interseaza-te de anestezist, de experienta si daca e bun. Daca-i bun nici nu simti nimic cand ti-o face.

Va pup, ma duc cu puiu' sus in sala de conferinta ca au iar o adunare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

CONCHITA draga pai daca ai plecat sigur ai avut motivele tale serioase, nu are sens sa stai intr-un loc care nu iti place si nu te simti bine si ce faci nu este apreciat. Eu mi-am dat demisia in Romania de la un job de rahat unde isi tot bateau joc de mine, asta fiind aparent un act de inconstienta totala avand in vedere ca un an disperat mi-a trebuit pana am gasit jobul ala...dar mi-a sarit mustarul si am plecat nu m-a mai interesat nimic si nu a avut de ce sa imi para rau.

LAURA_O accepta mai epidurala! e cel mai bun lucru! lasa visele cu nasterea sub apa...cand esti in travaliu numai chef sa te uzi nu o sa ai, plus ca daca necesiti cezariana de urgenta sau vacuum tre sa fii pe uscat... nu te descurajez, eu am avut posibilitatea sa nasc in apa dar la momentul respectiv nu am mai vrut desi toata sarcina asta credeam ca vreau...plus ca pana la urma am avut nevoie de cezariana si a fost cel mai bine ca aveam epidurala...

va pupic,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

LAURA nu e nici o diferenta la pret si in privinta coverage-ului la insurance daca vrei sa nasti in apa, spitalul unde am nascut e din seria Rainbow University Hospitals si iti ofereau o vanita gonflabila ce o aduceau in camera de travaliu si o umpleau cu apa calduta, au si mingi de yoga pt ca sa stai pe ele, ajuta la contractii si dilatare si atenueaza un pic durerile, dar la inceputurile travaliului... au si bara pt pozitia aceea de guguli in pat, iti aduc cuburi de gheata cate vrei pt umezit buzele si ginger ale daca tolerezi... e fain pe bune si televizor au daca ai chef sa te uiti... poti chiar sa-ti inchiriezi deluxe birthrooms...unde ai si flori si cos cu fructe si sapunuri de designer, dar platesti pt asta 150$...

Mergi la inceput

in mintea mea tot epidurala este ..insa astazi am citit chiar aici pe dc dupa cum am zis.Da,ocebine a precizat ca important e momentul la care iti este facuta.Eu nu pot sa nu imi amintesc ca la prima nastere eu una nu m-am dilatat decat sase cm ,restul a fost epiziotomie..pentru ca era prea tarziu pentru cezariana..astia sase cm erau dupa vreo 8 ore de travaliu .In timpul asta, am facut si spasmofilie si am ramas intepenita pana mi-au facut o injectie parca cu Mialgin...in sine ,expulzia a fost rapidadupa epiziotomie,dar pana atunci am trecut printr-un infern..mentionez ca nici acum nu stiu exact cum trebuia sa impig,deoarece dr imi zicea intr-un fel, moasa in alt fel..unul zicea sa nu imping ca sa expulzez ,altul au contraire...Rares a iesit cu capul rosu de atatea lovituri...iar frica mea cea mai mare era sa nu patesc ca prima nastere a mamei mele,cand ,intarziindu-i cezariana prea mult, copilul atat a dat cu capul de oasele bazinului, incat dupa 12 ore a murit...ei bine,astea imi sunt temerile...daca e sa stiu ca epidurala nu e cea mai buna alegere ptr copil prefer sa nasc fara...acum insa sunt contrariata pentru ca informatiile despre epidurala sunt la fel de incerte ca si nasterea sub apa...o ameteala!
locul unde am citit pe dc despre asta este la sarcina(prima pagina)...In continuare ,am in cap aceasta epidurala care face nasterea o placere sa zicem...dar vreau informatii...in plus, nu consider nenatural nasterea subacvatica...mai nenatural decat anestezia...cam asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

LAura_O banuiesc ca prima data ai nascut in Romania. Crede-ma ca nu este chiar acelasi lucru. Nu vreau sa generalizez dar eu am fost foarte multumita cu am fost tratata in spitale aici.

Am nascut de doua ori si o data am fost operata (am avut o tumoare pe coaste). Am fost tratat cu multa grija si atentie, toate intrebarile mi-au fost raspunse la timp, toate cerintele care le-am avut, spitalul mi le-a indeplinit.

In camera in care m-a admis de la inceput am si nascut (nu a trebuit sa fiu mutata nicaieri). Dupa ce bb a fost puricat de pediatru, ne-am dus la rezerva (eu nu am vrut sa fiu cu nimeni in camera si am platit in plus fata de insurance $200 pe noapte).

Mi se pare o oroare si mare neglijenta din partea doctorului sa te taie la 6 cm dilatare. Sint si alte metode de a te dilata (Oxytocin).

Nu se compara spitalele de aici (nu zic ca nu sint si spitale mizerabile) cu cele din Romania. Eu zic sa te duci in recunoastere la toate spitalele din zona ta (multe au tururi pentru gravide) si te hotarasti. Depinde si de medicul pe care il alege unde are privilegii.
Depinde si de insurance-ul pe care il ai.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/alex2.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/nick2.jpg

Mergi la inceput

ocebine, am fost in recunoastere si totul e superb!voi sta singura in camera , chiar si sotul are o canapea extensibila..etc...stiu ca va fi o alta experienta,voiam numai sa ma lamuresc cu epidurala asta...no, multumesc informatii ,dragele mele si pe curand...pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Laura O, te rog muult, spune-mi si mie cum traduci "spasmofilie" in engleza!

iti impartasesc confuzia despre epidurala, tot de la topicele si articolele de pe site mi se trage. am impresia ca exista niste riscuri si depine de fiecare daca si le asuma sau nu. am mai inteles ca accidentele sunt fooaaarte rare, asta suna incurajator, nu?

Allya , multumesc

Mergi la inceput