indemnizatie 2003 (din nou) AJUTOR!!!!

indemnizatie 2003 (din nou) AJUTOR!!!! | Autor: oana_a

Link direct la acest mesaj

Revin cu problema indemnizatiei varianta 2003
Sunt disperata,nu mai stiu incotro sa o mai apuc ,pe cine sa ma intreb, sa capat un raspuns cat mai oficial pentru a convinge contabilitatea de la firma unde lucrez despre modul de calcul a indemnizatiei .
Marius mi-a raspuns despre modalitatea de calcul dar nu le-a impresionat pe colegele de la financiar.
Am scris o adresa si la casa DE PENSII , pe care imi puneam toata baza, dar bineinteles ca mi s-a raspuns ceva general si aproape fara legatura directa cu problema mea.

Ultima varianta de calcul care o aplica firma la care lucrez este ca mi se iau in considerare lunile(ca nr.)de prenatal si postnatal dar cu zero salariu in acele luni.(Am intrat in cic in iulie 2003, am nascut in mai 2003)

Deci mai precis :
august,sept,oct,noiem,dec2002,ian,feb 2003 cu salariile aferente brute
iar in martie aprilie, mai 2003 (cat am fost in pre si post natal)cu zero ca salariu(dupa colegele mele periaoda asta nu am contribuit la cas deci nu se ia in calcul).
Rezulta diferente mari de indemnizatie care ar trebui sa le incasez si nu stiu cum o sa le mai recuperez.

Dati-mi o idee unde sa ma mai adresez si la cine ca sa capat un raspuns oficial( ca altfel nu pot sa le conving).
Poate cineva sa-mi spuna unde scrie exact ca pre si post natalul se considera perioade asimilate de plata la cas si ca se iau in calcul ultimele 6 si nu 10 luni anterioare nasterii copilului.

Va multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nela spune:

Este vorba de 2 articole destul de clare:

Art. 38. - (1) În sistemul public se asimilează stagiului de cotizare și perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
a) a beneficiat sau beneficiază de drepturi de asigurări sociale, cu excepția celor prevăzute la art. 40 lit. a), b), c) și e);

22. Articolul 99 va avea următorul cuprins:
"Art. 99. - (1) Baza de calcul a indemnizațiilor de asigurări sociale prevăzute la art. 98 alin. (1) lit. a), b), c) și
e) se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical înscrise în certificatul de concediu medical, pe baza cărora s-a datorat sau, după caz, s-a achitat contribuția individuală de asigurări sociale în lunile respective, conform prevederilor art. 23, și/sau drepturile prevăzute la alin. (9) sau (10), după caz, din cele 12 luni din care s-a constituit stagiul de cotizare.
.....................

(10) Pentru perioadele asimilate prevăzute la art. 38 alin. (1) lit. a), inclusiv cele realizate anterior intrării în vigoare a prezentei legi, la determinarea bazei de calcul a indemnizațiilor de asigurări sociale se utilizează cuantumul drepturilor de asigurări sociale de care s-a beneficiat în perioadele respective.

S-auzim de bine!
Nela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_a spune:

multumesc mult nela

in ceea ce priveste art.38 cei de la mine de la financiar sustin ca acest art.se adreseaza angajatilor care sunt intru-una din situatiile in care beneficiaza de anumite drepturi sociale sa poata totusi realiza stagiu minim de cotizare de min 12 luni.(de ex pt cel de-al 2 llea copil).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

nu prea ai de ales!

- o adresa cu numar de inregistrare la serviciu, in atentia SEFILOR de la economic, juridic, seful tau etc. dai detalii si extrase din legi, sigur marius ti-a spus ce anume, daca nu da-ne de veste si concepem ceva, si spui ca este o greseala pe care te astepti sa o repare, din urma evident!
- o adresa ceva mai clara la casa in care intrebi ceva de genul: la calculul cic pentru perioada de prenatal si postnatal ce suma se ia in calcul, 0 sau cuantumul dreptului din acea perioada! fara prea multe alte date nu vor avea in ce sa se piarda

daca nu se rezolva, ai calea tribunalului, pe care o poti aduce oricum in discutie persoanelor vinovate

iar in ceea ce priveste 6 sau 10 luni in cazul tau sunt 6 pt ca erai asigurata pa 17.03.03 iar in momentul cand ai intrat in cic era valabila ordonanata aia din aprilie. pt prenatal si post niciodata nu a fost vorba de 10
dar de ce nu te avantajeaza sa greseasca ei si sa-ti calculeze cu 10 luni? iti intra ceva mai mult salariu complet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

sau incearca sa citeasca ele modul de calcul (este identica cu situatia ta ) la www.pensiiprahova.ro la ALTE DREPTURI la Indemnizatia pt.cresterea copilului.Eu asa am rezolvat cazul unei prietene ,
ili

Mergi la inceput