Rhabarber-retete
Gospodinelor(din Germania si alte locuri pe unde se gaseste planta asta),
cum faceti prajituri,compoturi sau alte bunatati cu rhabarber?
Acum a inceput sezonul lui,stiu ca e un fruct cu n-spe vitamine,acrisor dar totusi gustos si as vrea sa ma scoliti cu tehnici de preparare.
Multumesc .
Alina
Raspunsuri
Lauraa spune:
Aici in Germania nu am cumparat niciodata dar stiu ca in Ro avea bunica-mea in gradina o gramada de rabarbar si facea cel mai adesea compot. Se curata de pielita care e mai tare deasupra si se taie bucatele mici ( nu f. mici). Se face compot ca orice compot (de mere de ex). Se indulceste cu zahar si se pune putina scortisoara. E delicios. Mama mai face placinta cu rabarbar. NU stiu reteta dar era un blat asa ca de pandispan,mai subtirel parca,pe care punea o spuma alba si bucatele de rabarbar. Te-am lamurit mai mult de o gramada...Sper sa vina cineva care stie mai bine :)))
A! Eu cand eram mica mai mancam bete de rabarbar cu zahar.
Laura si papusica din burtik (37 saptamani)
Ella spune:
..cīteva retete cu Rhabarber:
http://www.foodnews.ch/news/rezepte/Rezepte_Rhabarber.html
Ella
Ella spune:
quote:
Initial creeata de Alina
Gospodinelor(din Germania si alte locuri pe unde se gaseste planta asta),
Multumesc .
Alina
Rhabarberul se gaseste īn Gemüse/Obstabteilung la Supermarkt,sau la aprozare turcesti,sau poti si tu sa cultivi īn gradina..si bunica avea,dar īl dadea la porci :-)
Eu nu am facut niciodata nimic cu Rhabarber,dar am mīncat o placinta foarte buna si marmelada de capsuni cu Rhabarber(facuta de casa)..a fost excellenta.
Ella
lu.more spune:
Dulceata de rubarba.... hmmm!!!!!
Bineinteles ca eu am cumparat-o de-a gata, ca nu ma pricep sa fac. E asa buna!!!!
« Cest une grande folie que de vouloir źtre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
tuchi spune:
Bine mai ella ,
dar cu noi romancele nestiutoare de limbi germanice cum ramane?
Ca deja ma gindeam cum o sa-mi uimesc mama si feciorul de 1 an cu asemenea bunatati din gradina proprie (mama e mare fan dar nu facem numai praji simpla si compot).
Poate ne traduci si noua macar doua trei, asa de saminta, mai speciale.
Camelia spune:
Am mancat la cineva o prajitura cu Rhabarber tare buna.Am sa cer reteta.Sa ma tragi de urechi daca uit!
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Alina spune:
Saru'mina tuturor pt idei si retete .
Tuchi,o sa traduc mai pe seara retetele de pe site-ul german.
si mai astept!
Alina
Clopotzel spune:
Totusi...cum ramane cu cei nestiutori de germana?!? Vrem sa mancam si noi prajituri bune cu rabarbar!
Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.