In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 5-a)
Raspunsuri - Pagina 8
oanaruth spune:
2 Timotei 2:8
Adu-ti aminte de Domnul Isus Cristos, din samanta lui David, inviat din morti dupa Evanghelia mea.
Sfantul Pavel a sfatuit pe Timotei si cred ca pe fiecare credincios din toate vremurile sa nu uite niciodata de Domnul Isus. A existat oare riscul acesta ca Timotei, un pastor tanar, sa-L uite pe Domnul Isus? A fost oare posibil ca povara slujbei, problemele ridicate de slujirea in biserica sa-l faca sa uite de Domnul Isus? E oare posibil ca noi sa uitam de El? In iuresul zilei, prinsi de slujba, familie, probleme, uitam oare de El?
Apostolul a scris lui Timotei sa-si aduca aminte de Domnul Isus, ca numai asa poate fi bun ostas in armata Domnului. Daca-ti aduci aminte de El, daca El iti este mereu in minte, cu mult mai multa usurinta te supui rigorilor disciplinei crestine. Daca uiti de El, totul ti se pare o povara. Orice slujba ti se pare grea. Orice jertfa arata prea mare. Cand iti amintesti de ce-a facut El, nimic nu e prea mult sau prea greu. Orice am face, orice am da, oriunde am merge, nimic nu poate sa egaleze ce-a facut El pentru noi.
In fata ispitei, adu-ti aminte de El. Cand pacatul vrea sa-ti arate culorile lui frumoase, adu-ti aminte de Domnul Isus, de Jertfa Lui, de suferinta Lui pentru pacat. Cand incercarile ti se par prea grele, adu-ti aminte tot de El. A suferit oare cineva ca El? Sunt probleme in viata ta? Adu-ti aminte de El, El e rezolvarea tuturor problemelor!
Pavel i-a scris lui Timotei sa nu uite de Domnul Isus, rege din regele David, inviat conform Evangheliei pe care el o predica! Ce exact a fost apostolul in prezentarea Domnului Isus! Pavel nu prezinta un alt Isus, care nu este de origine regala. El nu prezinta pe unul care nu a inviat, ci pe Unul care este adevaratul Mesia, Dumnezeu din Dumnezeu adevarat!
Sa nu uitam de El! Oriunde vom fi si prin orice vom trece, sa nu uitam de Domnul Isus!
Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth
Leona spune:
Ioan 3,16 "Asa de mult a iubit Dumnezeu lumea,incat si pe Fiul Sau Cel Unul Nascut L-a dat mortii,ca orcine crede in el sa nu moara,ci sa aiba viata vesnica" Ce poate fi mai sublim decat acest sacrificiu din iubire?De ce nu ne putem ridica la inaltimea iubirii sale si ne complacem in materialitatea lumii? De ce nu suntem vrednici de aceasta iubire?
rachel owen spune:
Dumnezeu a legat inimile noastre de El prin nenumarate dovezi ale iubirii Sale din ceruri si de pe pamant. El a cautat sa ni Se descopere prin lucrurile din natura si prin cele mai profunde si gingase legaturi omenesti pe care inimile noastre le pot cunoaste. Totusi, toate acestea nu oglindesc decat imperfect Iubirea Sa. Cu toate aceste dovezi evidente, vrajmaºul a orbit mintea oamenilor, asa incat ei privesc spre Dumnezeu cu teama, inchipuindu-si-L ca fiind sever ºi neiertator. Satana a determinat pe oameni sa considere pe Dumnezeu ca fiind o fiinta al carei atribut principal este judecata severa, unul care este un judecator aspru, un creditor brutal ºi neinduplecat. El a infatisat pe Creator ca pe unul care pandeste cu multa atentie ca sa poata observa greselile si pacatele oamenilor si sa poata aduce asupra lor judecatile cerului. Insa pentru a indeparta aceasta umbra intunecata si pentru a descoperi lumii iubirea nemarginita a lui Dumnezeu, Domnul Isus a venit sa traiasca printre oameni. Fiul lui Dumnezeu a venit din ceruri ca sa ne descopere pe Tatal. "Nimeni n-a vazut vreodatã pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut" (Ioan 1,18). "Nimeni nu cunoaste deplin pe Tatal, afara de Fiul, si acela caruia vrea Fiul sa i-L descopere" (Matei 11,27). Cand unul dintre ucenici I-a adresat rugamintea: "Doamne, arata-ne pe Tatal", Domnul Hristos i-a raspuns: "De atata vreme sunt cu voi, si nu M-ai cunoscut Filipe? Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu dar: 'Arata-ne pe Tatal'?" (Ioan 14,8,9).
„Dumnezeu sa te tina in palma mainii Sale, iar ingerii sa te indrume mereu.”
oanaruth spune:
Psalmul 38:9
Doamne, toate dorintele mele sunt inaintea Ta si suspinurile mele nu-Ti sunt ascunse.
Psalmistul si-a pus toate dorintele inaintea Lui Dumnezeu deoarece numai Dumnezeu le poate implini. Oricine ar incerca sa satisfaca toate dorintele unei persoane, mai devreme sau mai tarziu va da faliment. Nu e posibil ca vreun om sa poata implini toate dorintele altui om. Dumnezeu este singurul care asculta toate dorintele noastre, si El singur are intelepciunea de a hotari ce dorinte sa ne implineasca. Multe din dorintele noastre nu merita mentionate. Depinde insa cat de maturi suntem. Copiii vor sa manance ciocolata inainte de mancare. Copiii vor sa se joace mai mult decat sa-si faca temele. Copiii doresc anumite lucruri la care orice parinte intelept va spune “nu!” Psalmistul si-a spus toate dorintele lui Domnului si lucrul acesta i-a dat increderea ca sunt sanse bune ca dorintele lui sa fie implinite.
Nu doar dorintele psalmistului erau prezentate Domnului, ci si suspinurile lui. Atat lacrimile pricinuite de pacat, cat si vrajmasii lui, erau inaintea Domnului. Spune-I lui Dumnezeu toate dorintele tale, si nu-I ascunde lacrimile tale. El te poate mangaia mai bine decat poate o mama sa mangaie. Psalmistul si-a spus dorintele Domnului, si a asteptat rezolvarea lor.
Asteapta cu rabdare ca El ti le va implini si tie, “nu-n felul tau poate, nu-n felul meu poate, in felul Lui insa, se va-ngriji El!” El promite ca ne va sterge orice lacrima! Sa ne incredem tot mai mult in Domnul si sa-I dam slava pentru tot ce este si face in vietile noastre!
camiT spune:
GENEZA 1:31a
D-zeu s-a uitat la tot ce facuse si iata ca erau foarte bune.
Domnul isi iubeste foarte mult creatia. Ne-a creat pe noi, pe mine si pe tine ca sa ne bucuram de toata iubirea si slava Lui ce se revarsa din toate frumusetile ce ne inconjoara. Putem trece oare nepasatori pe langa natura cu tot ceea ce cuprinde ea si putem oare ignora lumina ce face sa straluceasca atat de placut verdeata frunzelor si fascinantele culori ale florilor? Si adierea vantului care vine si ne intreaba: ma simti? In toata splendoarea creatiei Sale Il vedem pe cel mai frumos si minunat Domn.
Atat de frumoasa este lucrarea mainilor Sale si atat de placuta vederii mele este aceasta.
Haide-ti sa-i cantam Domnului si sa-I inaltam laude si slava. Totul Ii apartine Lui.
Azi plimbandu-ma prin parc si inconjurata fiind de copaci, flori lacul cu pestisori, cascada micuta a carei apa cadea usor si se lovea de pietrele tacute, ciripitul pasarelelor, adierea placuta a vantului si razele soarelui care imi atingeau si incalzeau fata, L-am intrebat pe D-zeu: Doamne cum poti sa ma iubesti, caci de foarte multe ori te intristez, nu fac ceea ce ar trebui sa fac, sunt un om invidios, gelos, astept sa primesc si in ultimul timp din gura mea iese mai mult cuvantul vreau decat acela de a darui, etc ? D-zeu mi-a raspuns atunci: Cami priveste in jurul tau si spune-mi ce vezi. Cami Eu te-am creeat si esti a mea. Eu te iubesc asa cum esti si cu timpul te voi transforma. Dar tu, ma iubesti asa cum esti?
Am realizat cat de mult ii iubeste D-zeu pe oameni. Suntem facuti dupa chipul si asemanarea Lui, El este Tatal nostru si noi suntem copii Lui.
Haide-ti sa ne bucuram caci in tot ceea ce are viata si misca pe aceste pamant vedem prezenta Lui.
Haide-ti sa-I cantam Domnului:
< Al meu Domn parinte,
Nimeni ca tine nu e,
Cat voi trai eu voi slavi,
Lucrarea mainilor Tale...
Tot ce ai creeat in splendoare azi sta,
Eu vesnic ma inchin si iti dau lauda,
Prin Tine exist si prin Harul Tau Sfant eu sant.>
Cami siDavid
Cami si bebeul David
rachel owen spune:
Descriind scopul misiunii Sale aici, pe pamant, Domnul Hristos spunea: "Dumnezeu M-a uns sa vestesc saracilor Evanghelia; M-a trimis sa tamaduiesc pe cei cu inima zdrobita, sa propovaduiesc robilor de razboi slobozirea si orbilor capatarea vederii, sa dau drumul celor apasati'" (Luca 4,18). Aceasta a fost lucrarea Sa. El umbla din loc in loc, facand bine si vindecand pe toti cei ce erau apasati de diavolul. Erau sate intregi unde in nici o casa nu se mai auzea vreun geamat datorat bolii, pentru ca Domnul Hristos trecuse prin ele si vindecase toate suferintele. Lucrarea Sa dadea marturie despre misiunea Sa divina. Dragostea, mila si compasiunea erau manifestate in fiecare act al vietii Sale, inima Sa se deschidea cu multa simpatie fiilor oamenilor. El a luat asupra Sa natura omeneasca, pentru ca în acest fel sa poata satisface mai bine nevoile omului. Oamenii cei mai saraci si cei mai umili nu se temeau sa se apropie de El. Chiar si copilasii erau atrasi de El. Acestia simteau o placere deosebita sa stea pe genunchii Sai si sa priveasca fata Sa expresiva, blanda si iubitoare.
oanaruth spune:
1 Samuel 1:27
Pentru copilul acesta ma rugam, si Domnul a ascultat rugaciunea pe care I-o faceam.
Acestea sunt cuvintele Anei, mama lui Samuel. Ana s-a rugat Domnului, chiar daca preotul Eli nu a priceput si a crezut ca e beata. In staruinta ei inaintea Domnului, Ana a promis Domnului ca
va da copilul ei in slujba Domnului. Domnul i-a ascultat rugaciunea si i-a dat un baiat. Cand l-au adus pe copil la Cortul Intalnirii, Ana s-a dus la Eli, marele preot, sa-i spuna vestea buna ca Dumnezeu a ascultat-o si i-a dat un copil. Ea l-a dus la cort si l-a lasat in slujba Domnului.
Cuvintele Anei sunt deosebit de frumoase: “pentru copilul acesta m-am rugat.” Pentru copii trebuie sa ne rugam mereu. Pentru copii sa staruim inaintea Domnului ca El sa le dea mantuire, sanatate si ocrotire. Dragi mame care cititi aceste cuvinte, puteti spune ca Ana de altadata, “pentru copilul acesta m-am rugat!?” Daca raspunsul este pozitiv, slava Lui Dumnezeu. Continuati sa va rugati pentru copiii vostri. Daca cumva raspunsul este negativ, uitati-va atent la ceea ce Dumnezeu v-a dat si puneti-va intrebarea, “am oare ceva mai scump?” Este altceva mai scump in viata voastra? Rugati-va pentru copiii vostri si Domnul va va da raspuns. Pe Ana Domnul a ascultat-o. La vremea potrivita i-a dat un baiat, pe care parintii l-au inchinat Domnului! Si noua, ca si Anei El ne va da raspuns. Sa ne rugam cu incredere si copiii nostri il vor gasi pe Domnul.
Tuturor mamelor le doresc o saptamana plina de raze de soare, plina de flori si bucurie, impreuna cu copiii si sotii vostri, iar celor ce inca nu au primit raspunsul Domnului la rugaciunea de a avea un copil le doresc rabdare, incredere si staruinta in asteptare!
anda141 spune:
Multumim frumos, Oanaruth, pentru mesajul de astazi!
Foarte frumos si binevenit pentru toate mamicile si pentru cele care vor sa fie mamici!!
Multumim!!!!!!!!
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816
rachel owen spune:
Dana, iti multumesc din suflet!
Am ramas fara grai, parca nu mai pot sa zic nimic. Si aveam ceva sa va intreb, sa va rog... Dar, parca Dumnezeu mi-a raspuns deja prin tine! Multumesc!
oanaruth spune:
Dragele mele,
Ieri am lipsit dintre voi, doar din lipsa acuta de timp, si imi simt sufletul amputat... Ma bucur ca azi mi-am gasit timp, de dimineata (oarecum), sa imi alin dorul de voi, iar "hrana" mea pentru dimineata aceasta, pe care vreau s-o impart cu voi, este din
Psalmul 119:68
Tu esti bun si binefacator: Invata-ma oranduirile Tale!
Psalmistul exprima bunatatea Lui Dumnezeu in modul cel mai direct: “Tu esti bun si binefacator!” Aceste cuvinte sunt asa de simple si totusi asa de profunde. Dumnezeu este bun in persoana Lui, in atributele Sale, dar nu doar atat! Bunatatea Lui nu este statica, ci dinamica; o bunatate in actiune. Dumnezeu este facator de bine! El nu face raul, ci binele! Asa il cunostea psalmistul pe Dumnezeu. Cum il cunoastem noi? Am gustat noi bunatatea Lui Dumnezeu? Ne-am apropiat noi prin credinta de El ca sa vedem cat de bun este El? Daca ne-am cerceta viata, am putea vedea bunatatea lui Dumnezeu revarsata peste noi?!
Daca nu ai gustat inca ce bun este Domnul, vino la El prin credinta si vezi ce bun este El. Gusta si convinge-te personal, cerandu-I iertare pentru viata ta, pentru necredinta ta. Incearca si vei vedea ca, in bunatatea Lui, El te va ierta, asa cum a iertat pe toti cei ce sunt copiii Lui. Toti am pacatuit, dar, in bunatatea Lui, El ne-a primit inapoi in familia Lui! Apoi vei vedea ce binefacator este Dumnezeu!
Psalmistul miza pe bunatatea Lui Dumnezeu ca sa-l invete oranduirile Lui. El dorea sa urmeze oranduirile Lui Dumnezeu si voia ca Dumnezeu sa-l invete. Noi avem “oranduirile” Lui Dumnezeu inscripturate, la indemana noastra. Le invatam noi oare? Mai mult decat atat, daca le-am invatat, devin ele parte din trairea noastra?
Fie ca in ziua de astazi toti cei care nu au gustat bunatatea Lui sa o guste din plin prin credinta in Domnul Isus, iar cei care zi de zi gusta din binefacerile Lui, sa invete mai mult din oranduirile Lui, si mai mult sa le puna in practica. Sa umblam in oranduirile Lui ca sa-I aducem slava in mijlocul oamenilor din jurul nostru!