In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 5-a)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Sa nu uitam Donatorul

“Stiu sa traiesc smerit si stiu sa traiesc in belsug. In totul si pretutindeni m-am deprins sa fiu satul si flamand, sa fiu in belsug si sa fiu in lipsa. Pot totul in Hristos care ma intareste.” Filipeni 4:12-13

Se spune ca un print din Orient avea un fiu, caruia ii fixase o pensie alimentara pe care i-o depunea la inceputul fiecarui an.
Cu aceasta ocazie, tanarul venea in Capitala ca sa-si viziteze tatal si, in acelasi timp, pentru ceea ce il interesa mai mult, ca sa-si ia pensia. Restul anului ramanea nevazut.
Intristat de acest comportament, printul a hotarat ca, de acum inainte, pensia sa fie varsata nu o singura data in fiecare an, ci in fiecare saptamana. De atunci l-a vazut pe fiul sau in fiecare saptamana.
Aceasta istorioara ne ajuta sa intelegem pentru ce fractioneaza Dumnezeu adeseori binecuvantarile Sale.
El cunoste tendinta noastra, de a cauta mai intai darul decat pe Donator; El cunoaste interesul nostru, mai mult pentru harurile pe care ni le acorda, decat pe El, de la care primim aceste haruri. El cunoaste, de asemenea, putina noastra credinta. In general, de indata ce avem o provizie, de orice fel ar fi ea (bani, sanatate etc), suntem ispititi sa ne bizuim mai degraba pe ea decat pe Domnul.
Cand El ne da putin cate putin, si zi de zi, ceea ce este de ajuns nevoilor noastre, stie ce face. El ne roaga sa ne intoarcem din nou privirile spre El, pentru a continua sa-I cerem Lui ceea ce ne este necesar si sa-I multumim cand am primit.

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

„Speranta ta nu se afla in tine; ea este in Domnul Hristos. Slabiciunea ta este unita cu puterea Lui, nestiinta ta cu intelepciunea Lui, lipsa ta de vointa cu tenacitatea Lui. Prin urmare, nu trebuie sa te bazezi pe tine insati, nu trebuie sa ingadui ca mintea sa-ti fie absorbita de persoana si interesele proprii, ci increde-te in Hristos. Gandeste-te la iubirea, la frumusetea si la desavarsirea caracterului Sau. Hristos in atitudinea Lui de renuntare la Sine, Hristos in umilinta Sa, Hristos in sfintenia si neprihanirea Sa, Hristos in dragostea Lui nemasurata – iata care trebuie sa fie subiectul tau de comparare. Prin iubirea fata de El, prin imitarea modelului Sau, prin dependenta de El, vei fi transformat dupa chipul si asemanarea Lui.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

"Orice faceti, să faceti din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni," Coloseni 3:23

Cata grija are Dumnezeu de noi, cate sfaturi utile ne
da. Exact ca si in cele citate mai sus.

Cine face asa ca in Coloseni 3:23, este un om extraodinar
care contribuie la imbunatatirea lumii.
Un om care asculta acest sfat este un adevarat prieten,
un angajat bun, un om cu adevarat bun, un om pe care te
poti baza.
Recompensa unui astfel de om este mare oriunde.

Cat de putine cuvinte..., dar cat sens!

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Foarte frumos scrieti, dragele mele...

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaruth spune:

1 Petru 5:7

Si aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El Insusi ingrijeste de voi.

Apostolul Petru a avut har din partea Domnului Isus sa scrie aceste cuvinte. In grupul lor, el era cel care primul sărea in ajutor sa rezolve orice problema care se ivea. Nu era rau ca era atent, dar se pare ca de prea multe ori se ingrijora. Biblia ne invata sa purtam de grija la cei dragi, sa ne randuim bine casa, sa ne chibzuim bine si timpul si banii, dar in acelasi timp este clar ca ne spune sa nu ne ingrijoram de nimic. Apostolul a fost pe munte cand Domnul Isus le-a spus lor sa nu se ingrijoreze de ziua de maine. Tot in “Predica de pe munte,” Domnul Isus le-a spus ca nici daca s-ar ingrijora pentru ceva, tot nu ar putea rezolva nimic. Petru, prin Duhul Sfant, a invatat sa arunce toate ingrijorarile asupra Domnului Isus, si de aceea ne indeamna si pe noi sa facem acelasi lucru. Cand Petru se afla in inchisoare, biserica se ruga, garzile il pazeau, iar el dormea! Cand arunci asupra Domnului Isus toate ingrijorarile, atunci poti dormi linistit! Imparatul David spunea: “eu ma culc si adorm in pace, caci numai Tu, Doamne, imi dai liniste deplina in locuinta mea” (Ps. 4:8).
“Viata e plina de intristari, grijuri vin zi de zi...” Nimeni nu e scutit de grijile vietii. Ele vin zi de zi, dar cei credinciosi le arunca asupra Domnului Isus, care “ia toata povara ta!” Apostolul ne spune ca Insusi Domnul se va ingriji de noi! El stie si cunoaste mai bine incercarile prin care trecem si El Insusi va rezolva toate problemele noastre. El vede prin bezna care sta inaintea noastra.
Arunca-te in bratul Lui cu toate grijile zilei de astazi, si lasa povara ta s-o duca El. Umbla deplin increzator si astazi ca El Insusi ingrijeste de tine!

Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Multumesc

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Proverbe 27,1:

"Nu te făli cu ziua de mâine, căci nu știi ce poate aduce o zi."

Deși este bine să ne organizăm unele lucruri pe timp mai îndelungat, până acolo că ne putem face un plan de viață, privind profesia, familia etc., trebuie avut în vedere și faptul că aceste planuri sunt valabile numai dacă ziua de mâine va mai fi și dacă noi vom mai fi mâine.

Lucrurile de "mâine" care afectează "astăzi" ar trebui evitate. Când se zice "nu vă îngrijorați de ziua de mâine", îngrijorarea are loc azi. Să ne îngrijorăm azi de ziua de mâine parcă ar mai avea un oarecare înțeles, dar să ne fălim azi cu ziua de mâine este o stupiditate, pentru că, dacă îngrijorarea de azi o mutăm pe mâine, mai înseamnă ceva, dar fălirea, oricând am muta-o, nu e bună. Dacă îngrijorarea vine din frică, și motive de frică ar mai fi, deși nu ar trebui, fălirea vine din mândrie și de ce am putea fi mândri? Suntem doar niște bieți oameni, atât. Să nu ne fălim cu nimic, nici azi, nici mâine, nici vreodată, iar ziua de mâine s-o așteptăm frumos.

"Dumnezeu nu dă fiilor Săi toate îndrumările pentru călătoria vieții o dată, ca să nu-și piardă cumpătul. El le spune numai cât pot ei să țină minte și să facă. Puterea și înțelepciunea date sunt pentru nevoile actuale."

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)

Mergi la inceput

"Toma", i-a zis Isus, "pentru ca M-ai vazut, ai crezut; ferice de cei care
n-au vazut si au crezut." Ioan 20:29

Noi putem afirma cu adevarat faptul ca suntem fericiti, noi nu am avut
nevoie sa vedem mari minuni ca sa credem. Noi am crezut vazand ce li se
arata tuturor, dar am putut vedea minunea in tot ceea ce ne inconjoara.
Nimic nu a putut fi creat fara Dumnezeu, oamenii au incercat, dar nici
macar un fir de iarba nu au reusit sa faca singuri.

Dar ce inseamna sa credem in Dumnezeu? Oare numai recunoasterea
Creatiei?

Nu, nu e de ajuns, mai inseamna sa credem cu adevarat in Dumnezeu,
trebuie sa ne incredem in toate problemele in El, sa credem ca ne
poate ajuta exact ca in:

Marcu 11:22 "Isus a luat cuvântul, si le-a zis: „Aveti credinta în
Dumnezeu!
23 Adevarat va spun ca, daca va zice cineva muntelui acestuia: „Ridica-te
si arunca-te în mare” si daca nu se va îndoi în inima lui, ci va crede ca
ce zice se va face, va avea lucrul cerut.
24 De aceea va spun ca, orice lucru veti cere, când va rugati, sa credeti
ca l-ati si primit, si-l veti avea."

Totodata, dupa credinta vin si faptele:

Iacov 2:17 Tot asa si credinta: daca n-are fapte, este moarta în ea însas.
18 Dar va zice cineva: „Tu ai credinta, si eu am faptele.” „Arata-mi
credinta ta fara fapte, si eu îti voi arata credinta mea din faptele mele.”
19 Tu crezi ca Dumnezeu este unul, si bine faci; dar si dracii cred... si
se înfioara!
20 Vrei, deci, sa întelegi, om nesocotit, ca credinta fara fapte este
zadarnica?
21 Avraam, parintele nostru, n-a fost el socotit neprihanit prin fapte,
când a adus pe fiul sau Isaac jertfa pe altar?
22 Vezi ca credinta lucra împreuna cu faptele lui, si, prin fapte,
credinta a ajuns desavârsita.
23 Astfel s-a împlinit Scriptura care zice: „Avraam a crezut pe Dumnezeu,
si i s-a socotit ca neprihanire”; si el a fost numit „prietenul lui
Dumnezeu.”
24 Vedeti, deci, ca omul este socotit neprihanit prin fapte, si nu numai
prin credinta.
25 Tot asa, curva Rahav: n-a fost socotita si ea neprihanita prin fapte,
când a gazduit pe soli si i-a scos afara pe alta cale?
26 Dupa cum trupul fara duh este mort, tot asa si credinta fara fapte
este moarta.

Ce putin ne cere Dumnezeu, si in schimb, cat de multe ne ofera
da El!

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

"Orice faceti, să faceti din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni," Coloseni 3:23

Imi permit sarevin asupra acestui text, pentru ca si mie imi place tare mult si este unul din citatele dupa care ma ghidez si eu cand fac ceva.
Lucia [/green]are dreptate,un om care face asa este extraordinar!!!
Ce bine ar fi daca am proceda asain orice lucru pe care-l facem, fie ca-l facem pentru noi, si cu atat mai mult cu cat il facem pentru altii.
Chiar daca nimeni nu ne vede ce facem si cat de bine ne facme treaba, Dumnezeu ne vede !!!
Haideti sa ne gandim mereu la asta, de cate ori intreprindem ceva sa lucram ca pentru Domnul si eu cred ca , intr-adevar, lumea se poate schimba!!! Ce bine-ar fi ca toti sa putem gandi asa!!!!
Sa-l rugam pe Domnul sa ne dea putere sa putem vedea astfel lucrurile!!!

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)

Mergi la inceput

"Daca nu voi vedea In mainile Lui semnul cuielor, si daca nu voi pune
degetul meu In semnul cuielor, si daca nu voi pune mana mea In coasta
Lui, nu voi crede". (Ioan 20:29)

Oare putem afirma ca Toma nu credea in Dumnezeu?

Nu, nu putem afirma asta, Toma a avut o neincredere, dar nu a avut
indoiala ca exista Dumnezeu.

Exista mai multe feluri de necredinta, dar una singura este necredinta
in Dumnezeu, aceea este cea care face anumite persoane sa fie
impotriva lui Dumnezeu.

In Biblie sunt aratate mai multe feluri de necredinta, dar nu toti cei
ce au fost dati ca exemplu au avut indoiala de existenta lui Dumnezeu.

De exemplu Avram, el a crezut si l-a iubit pe Dumnezeu din toata
fiinta lui, si totusi in anii cand el astepta ca sotia lui Sara sa
ramana insarcinata, s-a indoit de multe ori ca asta ar mai putea fi
posibil, avand in vedere faptul ca Sara era destul de batrana pentru
a devini mama. Cu toate ca Avram s-a mai indoit, totusi asta nu a
insemnat ca el se indoia de existenta lui Dumnezeu, chiar si
Dumnezeu a fost intelegator cu el.

Ingrijorarile, sunt si ele un semn de neincredere, dar nu de negare
a existentei Creatorului. Ingrijorarile sunt semne de neincredere,
pentru ca nu credem ca Dumnezeu ne poate ajuta cu adevarat, nu
credem atat de mult incat sa putem misca munti, asa cum a zis Isus ca
este posibil daca avem credinta.