In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 5-a)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Inima care a gustat o data iubirea Lui Hristos doreste fara incetare un torent si mai adanc si, daca veti da, veti primi intr-o masura mai bogata si mai abundenta. Orice descoperire a Lui Dumnezeu mareste puterea de a cunoaste si de a iubi. Stigatul neintrerupt al inimii este: „Mai mult despre Tine” si totdeauna raspunsul Scripturii este: „Cu mult mai mult” (Romani 5: 9-10 ), pentru ca Lui Dumnezeu Ii place sa faca „nespus mai mult decat cerem sau gandim noi” (Efeseni 3: 20).

_

"Dumnezeu sa te tina in palma mainii Sale, iar ingerii sa te indrume mereu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Nu stiu daca pot interveni cu o intrebare aici,
as dori sa stiu cam cat timp petreceti voi pentru
studiu Biblic, sau pentru citirea cartilor crestine.

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

„Si chiar daca va trebui sa fiu turnat ca o jertfa de bautura peste jertfa si slujba credintei voastre, eu ma bucur si ma bucur cu voi toti” ( Fil2:17)
„Una este sa-L slujesti pe Dumnezeu daca esti privit ca un erou, si cu totul altceva daca drumul trasat pentru tine de catre Dumnezeu iti cere sa fii „pres pus la usa sub picioarele altora”. Poate Dumnezeu iti cere sa inveti sa fii umil. Esti gata sa nu reprezinti nici cat o picatura intr-o galeata cu apa ? Sa fii atat de nesemnificativ incat nimeni sa nu-si aminteasca de tine atunci cand se gandesc la cei pe care i-ai slujit?…” ( O. Chambers )

O, Doamne, trebuie sa marturisesc ca nu sunt gata. Astazi chiar nu sunt gata. Tocmai imi plangeam de mila gandindu-ma ca eu intotdeauna a trebuit sa iau initiativa…sa gandesc…sa decid…sa duc greul casei. Aproape totul a fost pe umerii mei. Tocmai ma vad ca o eroina ! Si cum as putea sa fiu doar un pres ? Cum, Doamne ? Cand totul din mine striga dupa acceptare, intelegere, apreciere … cand as dori sa ma odihnesc sub initiativa lui- a acelui pe care mi l-ai dat sa-mi fie cap, sub protectia lui…
Dupa cum vezi , nimic bun nu locuieste in mine ! Aceasta sunt, Doamne, si daca nu vii sa ma ajuti , nu ma nici o sansa, nu pot nimic, nimic, Doamne, intelegi ? Imi place standardul Tau, imi doresc sa-ti fiu Rob, mi-ar place sa fiu ascunsa de altii si apreciata numai de Tine, dar acestea sunt virtuti prea inalte pentru o fiica a taranii ! Doamne , simt cum ma cuprinde disperarea!… Nu pot, Doamne, nu pot !… Dar vino Tu si umple-ma de Tine, umple-ma de frumusetea Ta, caci nu ma mai suport nici eu… mi-e scarba de mine. Ascunde-ma in Tine, sa nu ma mai vad, sa nu ma mai vada nici altii…
Doamne , vino si ridica-ma … si lasa-ma sa ma odihnesc in Tine, caci am odosit. Sunt chiar ranita! Nu mi-am pus centura Adevarului si nu mi-am pazit mintea de gandurile firii… de aceea imi caut drepturile si ma cred eroina. Dar nu sunt decat un rob, un strop de apa din ocean, un fir de praf de care Tu ai mila. De n-ar fi Mila Ta, ce s-ar alege de mine ?
Dar iata… incep sa te simt pe aproape, simt racoarea apei Celei vii pe care mi-o oferi pentru a-mi astampara setea…Doamne nu ma mai satur sorbind din vesnicul izvor ce-mi reda puterea, curatia, vederea. Si …incep sa vad, sa aud… Doamne , ce bine-i la izvor ! Sunt plina de Tine si de prezenta Ta ! O, tine-ma strans si nu ma mai lasa sa cad, tine-ma langa Tine, nu mai vreau sa ma lupt singura, nu mai vreau sa ma las trantita de pe pozitia de rob. Imi doresc de dragul Tau, sa fiu turnata ca o „jertfa de bautura” si sa-ti raman rob, un rob de buna voie !….
Cu drag
Alexxia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

http://www.foreverliving.ro/distr/Bunea085-463/

http://community.webshots.com/user/aalexxia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaruth spune:

Evrei 10:14

Caci printr-o singura jertfa El a facut desavarsiti pentru totdeauna pe cei ce sunt sfintiti.

Dupa mii de jertfe si multe slujbe vechi-testamentale, la implinirea vremii, Domnul Isus a venit sa aduca Jertfa! El nu a adus mai multe jertfe, ci Una singura, care a fost indeajuns. Anual se aduceau la templu mii de jertfe, dar cand a venit Domnul Isus, tot ce-a mai trebuit a fost doar o singura Jertfa! Prin acea Unica Jertfa, Dumnezeu ne-a facut desavarsiti pentru totdeauna! Slavit sa fie EL in veci de veci! Ce-a facut Domnul Isus prin Jertfa Lui nu este doar o imbunatatire a starii noastre pentru o vreme, ci este o desavarsire, o perfectare pentru totdeauna. Desavarsirea adusa de El este declarativa sau juridica. Dumnezeu ne-a declarat perfecti pentru ca asa ne vede El! El nu se uita la procesul prin care trecem sa fim desavarsiti, ci la produsul final! Cei ce sunt pusi deoparte pentru Dumnezeu, cei ce sunt alesi la mantuire, sunt cei ce au parte de desavarsirea Lui. Nu este mai mare har decat sa fi intr-o asa stare de acceptare inaintea Lui Dumnezeu! Dumnezeu, prin Jertfa Domnului Isus, ne-a primit la El in familie. Infierea nu e pentru o vreme, ci e permanenta.
Domnul Isus, dupa ce S-a adus pe Sine Insusi ca jertfa, “s-a asezat pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu” (v. 12). Asezarea Lui este pentru vesnicie, si deci, si desavarsirea noastra este tot vesnica! Acest dar ni l-a dat Dumnezeu! Nu pentru faptele noastre, ci datorita bunatatii Lui, El ne-a facut desavarsiti. Sa umblam ca oameni desavarsiti, adica oameni care, ca Iov, “ne temem de Dumnezeu si ne abatem de la rau!” Sa ne fie viata plina de harul Lui, ca - orice vom face - sa fie pentru slava Lui Dumnezeu!

Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Proverbe 17,9:

"Cine acoperă o greșeală caută dragostea..."

Acesta pare un lucru mărunt, dar are mari implicații în viața de fiecare zi și merită atenție.

A ierta înseamnă a plăti în locul celui vinovat. Domnul Isus a plătit în locul nostru. Orice lege călcată are o penalizare. Cineva execută pedeapsa, vinovatul sau legiuitorul. Adeseori noi gândim ușor despre acest lucru, zicând că Dumnezeu e bun și ne iartă. Realitatea e că Dumnezeu e bun și plătește în Fiul Său vinovăția noastră. A "acoperi" o greșeală, cum zice textul nostru, nu înseamnă doar a o trece cu vederea, ci a o "rezolva", a suporta pagubele materiale sau sufletești, plătind tu; aceasta este căutarea dragostei.

"Dacă vedeți sau auziți ceva ce are nevoie de îndreptare, atunci rugați pe Domnul să vă dea înțelepciune și har, pentru ca în străduința de a fi credincioși să nu fiți aspri. E întotdeauna umilitor pentru cineva când i se arată greșelile sale. Nu-i faceți această experiență și mai amară printr-o mustrare nefolositoare."

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alexxia

„Si chiar daca va trebui sa fiu turnat ca o jertfa de bautura peste jertfa si slujba credintei voastre, eu ma bucur si ma bucur cu voi toti” ( Fil2:17)
„Una este sa-L slujesti pe Dumnezeu daca esti privit ca un erou, si cu totul altceva daca drumul trasat pentru tine de catre Dumnezeu iti cere sa fii „pres pus la usa sub picioarele altora”. Poate Dumnezeu iti cere sa inveti sa fii umil. Esti gata sa nu reprezinti nici cat o picatura intr-o galeata cu apa ? Sa fii atat de nesemnificativ incat nimeni sa nu-si aminteasca de tine atunci cand se gandesc la cei pe care i-ai slujit?…” ( O. Chambers )

O, Doamne, trebuie sa marturisesc ca nu sunt gata. Astazi chiar nu sunt gata. Tocmai imi plangeam de mila gandindu-ma ca eu intotdeauna a trebuit sa iau initiativa…sa gandesc…sa decid…sa duc greul casei. Aproape totul a fost pe umerii mei. Tocmai ma vad ca o eroina ! Si cum as putea sa fiu doar un pres ? Cum, Doamne ? Cand totul din mine striga dupa acceptare, intelegere, apreciere … cand as dori sa ma odihnesc sub initiativa lui- a acelui pe care mi l-ai dat sa-mi fie cap, sub protectia lui…
Dupa cum vezi , nimic bun nu locuieste in mine ! Aceasta sunt, Doamne, si daca nu vii sa ma ajuti , nu ma nici o sansa, nu pot nimic, nimic, Doamne, intelegi ? Imi place standardul Tau, imi doresc sa-ti fiu Rob, mi-ar place sa fiu ascunsa de altii si apreciata numai de Tine, dar acestea sunt virtuti prea inalte pentru o fiica a taranii ! Doamne , simt cum ma cuprinde disperarea!… Nu pot, Doamne, nu pot !… Dar vino Tu si umple-ma de Tine, umple-ma de frumusetea Ta, caci nu ma mai suport nici eu… mi-e scarba de mine. Ascunde-ma in Tine, sa nu ma mai vad, sa nu ma mai vada nici altii…
Doamne , vino si ridica-ma … si lasa-ma sa ma odihnesc in Tine, caci am odosit. Sunt chiar ranita! Nu mi-am pus centura Adevarului si nu mi-am pazit mintea de gandurile firii… de aceea imi caut drepturile si ma cred eroina. Dar nu sunt decat un rob, un strop de apa din ocean, un fir de praf de care Tu ai mila. De n-ar fi Mila Ta, ce s-ar alege de mine ?
Dar iata… incep sa te simt pe aproape, simt racoarea apei Celei vii pe care mi-o oferi pentru a-mi astampara setea…Doamne nu ma mai satur sorbind din vesnicul izvor ce-mi reda puterea, curatia, vederea. Si …incep sa vad, sa aud… Doamne , ce bine-i la izvor ! Sunt plina de Tine si de prezenta Ta ! O, tine-ma strans si nu ma mai lasa sa cad, tine-ma langa Tine, nu mai vreau sa ma lupt singura, nu mai vreau sa ma las trantita de pe pozitia de rob. Imi doresc de dragul Tau, sa fiu turnata ca o „jertfa de bautura” si sa-ti raman rob, un rob de buna voie !….
Cu drag
Alexxia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

http://www.foreverliving.ro/distr/Bunea085-463/

http://community.webshots.com/user/aalexxia

Superb, draga mea!
Intotdeauna ne dai "hrana de calitate". Iti multumesc! M-a emotionat pana la lacrimi si m-a facut sa ma analizez mai bine. Oricat de mult am lucra la caracterul nostru, intotdeauna mai e ceva de corectat,pana sa ajungem la standardele ceresti.

_
„Dumnezeu sa te tina in palma mainii Sale, iar ingerii sa te indrume mereu.”

Mergi la inceput

Testarea adevaratei biruinte

- Cand poti trece cu vederea insulta, cand poti socoti fara valoare provocarea ei, si sa zambesti in sinea ta, multumit ca poti suferi cum a suferit Hristos – aceasta este biruinta!
- Cand bunatatea ta nu este pretuita, cand dorintele tale sunt gresit interpretate, parerile luate in ras, sfaturile tale dispretuite, dar tu le poti suporta cu rabdare si cu liniste deplina – aceasta este biruinta!
- Cand esti multumit cu orice hrana, orice haina si orice climat, cu orice societate, cu orice singuratate, cu orice deranj, ca sa implinesti voia Lui Dumnezeu - aceasta este biruinta!
- Cand te poti purta cu iubire si cu rabdare cu cei dezordonati, nepunctuali si cu cei ce se poarta necuviincios fata de tine, sau cand poti trece peste orice suparare - aceasta este biruinta!
- Cand nu urmaresti sa te scoti in evidenta in timpul discutiilor purtate, ori sa enumeri faptele bune pe care le-ai facut, daca stii sa infrangi dorinta ta de lauda, dorind cu adevarat sa ramai necunoscut - aceasta este biruinta!
- Cand asemenea lui Pavel, poti arunca toate poverile asupra Lui Isus, pentru ca in viata ta sa se poata manifesta harul Sau eliberator si sa poti declara dintr-o inima predata: „de aceea ma voi lauda mult mai bucuros cu slabiciunile mele, pentru ca putereea Lui Hristos sa ramana in mine. De aceea simt placere in slabiciune, in defaimare, in nevoi, in prigoniri, in stamtorari pentru Isus Hristos” - aceasta este biruinta!
- Cand poti spune: „Stiu sa traiesc smerit si stiu sa traiesc in belsug” - aceasta este biruinta!
- Cand moartea si viata sunt de aceeasi valoare pentru tine, prin Hristos si pentru a indeplini vointa Lui si nu te bucuri de una mai mult decat de cealalta - aceasta este biruinta!

_
„Dumnezeu sa te tina in palma mainii Sale, iar ingerii sa te indrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Sunteti minunate

Prea iubitilor, daca astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie sa ne iubim si noi unii pe altii 1 Ioan 4:11

Inainte ca sa fie daruita, dragostea trebuie sa fie primita. Nu putem sa dam ceea ce nu avem. De aceea trebuie sa invatam cum sa luam gratuit iertarea lui Dumnezeu asigurata prin moartea Domnului Cristos pentru noi. Justificarea noastra (Romani 5:1) si statutul de copii ai lui Dumnezeu (Efeseni 1:5) sunt realitati binecuvantate de care trebuie sa ne bucuram. Ele alimenteaza o evaluare de sine corecta. De aceea, nu trebuie sa ne dovedim valoarea supunandu-ne la standarde rigide sau prin performante. Dumnezeu nu ne iubeste mai mult daca-I slujim decat daca falimentam - desi pacatul nostrul iL intristeaza iar credinciosia noastra iL bucura. Dumnezeu ne iubeste pentru ca Dumnezeu este dragoste!
Trebuie sa devenim vulnerabili fata de ceilalti din Trupul lui Cristos, ca sa ne poata incuraja cu dragostea Sa manifestata prin ei. Trebuie sa invatam sa primim. Dar nu inseamna aceasta sa fii indulgent cu tine insuti? Nicidecum! Cand simtim cu adevarat ca suntem iubiti de Dumnezeu, dorim sa ne exprimam dragostea pentru El si cei din jurul nostru. Slujirea din dragoste devine atunci singura noastra dorinta. Aceasta inchide cercul din 1 Ioan 4:11 - un cerc al primirii si daruirii dragostei, fara de care nu-I vom putea sluji lui Dumnezeu.
Invata-ne, Doamne, secretul iubirii
Si unul altuia ca Tine s-o dam.
Ajuta-ne Tata, Parinte-al zidirii
Cu sfanta ardoare, acum Te rugam!

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Solul Golgotei
- Mihai Codreanu

Isus veni si-n casa mea într-o sară

Era într-un tainic si suav apus…

Si-am stat în casă singur cu Isus…

Si-afară era blondă primăvară

Atunci mi-a spus cu vocea Lui cea clară

Că oamenii sunt buni, de-si l-au adus

Să-l bată în cuie pe Gogota sus

Fiindcă i-a iubit din cale-afară

Si mi-a spus că poate fi iertat

Chiar Iuda cel vându cu-n sărutat

Ca să-si sporească cu treizeci argintii.

Apoi plecând din prag mi-a spus asa:

Comoara sufletului ca si-a mintii

E să iubesti pentru-a putea ierta.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Micime

Sunt atat de marunt
ca un fir de par carunt
rasarit nedorit
sub coroana de rege a acestui Pamant
Sunt atat de neinsemnat,