In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 5-a)
Raspunsuri - Pagina 15
Arhistefy spune:
Veniti singuri la o parte, intr-un loc pustiu si odihniti-va putin. Marcu 6:31
Cu totii avem nevoie de odihna si relaxare. Domnul a sugerat acest fapt cand le-a prescris o pauza celor 12 ucenici obositi, dupa ce s-au intors dintr-o lunga perioada din lucrare. In zilele noastre, se pare ca pe masura ce avem mai multe aparate pentru economisit timp, vom avea tot mai multa vreme pentru reimprospatarea si reinnoirea resurselor fizice si spirituale. Cu toate acestea, uitam sa ne facem timp suficient pentru odihna.
O legenda greaca spune ca un cetatean al Atenei antice, l-a vazut pe marele si binecunoscutul povestitor, Esop, jucandu-se in strada cu niste copilasi. Observatorul a ras si si-a batut joc de Esop pentru comportamentul lui lipsit de demnitate. In loc sa-i raspunda, Esop a luat un arc cu care se jucase imitand un instrument cu coarde. A destins arcul si l-a pus jos pe pamant. Apoi i-a spus criticului atenian: "Acum, raspunde la ghicitoare, daca poti, si spune-ne despre ce vorbeste acest arc destins". Omul nu a putut sa spuna nimic. Nu avea nici o idee ce insemna acest lucru. Esop a explicat:"Daca tii tot timpul arcul incordat, in cele din urma se va rupe; dar daca il lasi slobod, va deveni mult mai potrivit atunci cand vrei sa-l folosesti".
Acelasi lucru se intampla si cu oamenii. De aceea, avem nevoie sa ne facem vreme pentru odihna - cand arcul vietii se poate relaxa. Dumnezeu "S-a odihnit de toata lucrarea Lui" (Genesa 2:3). N-ar fi bine sa-I urmam exemplul? Incepe prin a pune deoparte un timp special, in fiecare zi, pentru a te relaxa si a-ti reinnoi fortele. Nu poti face tot ce este mai bun pentru Domnul daca nu te odihnesti putin.
Cu drag,
Mihaela
anda141 spune:
Psalmul 145,18.19
"Domnul este langa toti ce ce-L cheama;
langa cei ce-L cheama cu toata inima,
El le implineste dorintele celor ce se tem de El,
le aude strigatul si-i scapa."
Ce minunat sa avem un asa Dumnezeu!! Si ce usor ar fi pentru noi daca nu am uita ca El e totdeauna langa noi si doritor sa ne ajute!!
Tot ce trebuie sa facem e sa strigam la El dupa ajutor cu credinta si cu toata inima!!!
O zi frumoasa tuturor!!!!!
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816
Arhistefy spune:
...credinciosi adevarului in dragoste, sa crestem in toate privintele, ca sa ajungem la Cel ce este Capul, Cristos. Efeseni 4:15
Intr-un articol publicat de revista "Moody Monthly" intitulat "Sa fim pe deplin cinstiti", Calvin Miller isi aduce aminte de o femeie din biserica pe care o pastorise, care se suparase foarte rau pe el pentru ca nu l-a pus pe fiul ei sa cante mai multe cantari in biserica. Isi insemnase intr-un caiet fiecare ocazie in care Miller a procedat fata de ea intr-un fel care "nu era in spiritul lui Cristos". Cateva luni mai tarziu, i-a aratat tot ce-i facuse, lucruri care o ofensasera. Miller a spus: "Ceea ce m-a uimit cel mai mult era ca lista ei era aproape in intregime adevarata. Nu scrisese nimic ce nu era adevarat, dar ceea ce scrisese nu era deloc amabil".
Vorbind adevarul fara dragoste poate sluji cauzei raului, fie ca o facem cand predicam sau cand invatam pe altii Cuvantul lui Dumnezeu, cand mustram un credincios sau cand ne disciplinam copiii. Adevarul poate fi devastator. Cand este imbracat cu dragoste, atunci el elimina eroare, zideste increderea si promoveaza binele altuia. Calvin Miller afirma: "Adevarul rautacios striga ca un invingator. Adevarul iubitor plange ca trebuie sa-si confrunte fratele in greseala lui. Adevarul rautacios calca falnic in puterea sa. Adevarul iubitor plange deoarece corectarea ce i-a fost inspirata va provoca dureri pentru o vreme. Adevarul rautacios striga: "Sah-mat, esti batut!" Adevarul iubitor sopteste: "Te corectez cu aceeasi durere ce o simti si tu. Dar atunci cand durerea se va termina ne vom bucura impreuna ca am servit atat cinstei cat si dragostei".
Duhul adevarului lui Dumnezeu ne cerem sa spunem adevarul, dar sa nu-l spunem fara dragoste. Numai cand ne vom preda limba Lui vom putea manevra adevarul cu multa grija.
O bucatica de dragoste este singura momeala in stare sa puna frau limbii.
Cu drag,
Mihaela
andrruzza spune:
As-noapte Isus mi-a intrat in celula.
O, ce trist, ce inalt era Christ!
Luna-a intrat dupa El in celula
Si-l facea mai inalt si mai trist.
Mainile lui pareau crini pe morminte,
ochii adanci ca niste paduri.
Luna-l spoia cu argint pe vesminte,
argintandu-i pe maini vechi sapaturi.
M-am ridicat de subt patura sura:
- Doamne, de unde vii?? Din ce veac??
Isus a dus lin un deget la gura
si mi-a facut semn sa tac...
A stat langa mine pe rogojina:
- Pune-mi pe rani mana ta.
Pe glezne-avea umbre de rani si rugina,
parca purtase lanturi candva...
Oftand, si-a intins truditele oase
pe rogojina mea cu libarci.
Prin somn, lumina, iar zabrelele groase
lungeau pe zapada Lui vargi.
Parea celula munte, parea capatina,
si misunau paduchi si guzgani.
Simteam cum imi cade pe tampla pe mana,
si am dormit o mie de ani...
Cand m-am trezit din grozava genuna,
miroseau paiele a trandafiri.
Eram in celula si era luna,
numai Isus nu era nicaieri...
Am intins bratele. Nimeni, tacere.
Am intrebat zidul. Nici un raspuns.
Doar razele reci ascutite-n unghere
cu sulita lor m-au strapuns.
- Unde esti Doamne?- am urlat la zabrele.
Din luna venea fum de catui.
M-am pipait, si pe mainile mele
am gasit urmele cuielor lui...
(Radu Gyr)
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"
alinamoro spune:
PSALM 20:1 (Către mai marele cântăretilor. Un psalm al lui David.) Să te asculte Domnul în ziua necazului, să te ocrotească Numele Dumnezeului lui Iacov,
2 să-ti trimeată ajutor din locasul Său cel Sfânt, si să te sprijinească din Sion!
3 Să-si aducă aminte de toate darurile tale de mâncare, si să primească arderile tale de tot!
4 Să-ti dea ce-ti doreste inima, si să-ti împlinească toate planurile tale!
5 Atunci noi ne vom bucura de biruinta ta, si vom flutura steagul în Numele Dumnezeului nostru. Domnul să-ti asculte toate dorintele tale!
6 Stiu de acum că Domnul scapă pe unsul Său, si-i va răspunde din ceruri, din locasul Lui cel Sfânt, prin ajutorul atotputernic al dreptei Lui.
7 Unii se bizuiesc pe carele lor, altii pe caii lor; dar noi ne bizuim pe Numele Domnului, Dumnezeului nostru.
8 Ei se îndoaie si cad; dar noi ne ridicăm si rămânem în picioare.
9 Scapă, Doamne, pe împăratul, si ascultă-ne când Te chemăm!
alina
Arhistefy spune:
Orice faceti, sa faceti din toata inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. Coloseni 3:23
Cuvantul "orice" din Coloseni 3:23, cuprinde o multime de indatoriri. El le cere crestinilor sa fie cu toata inima in orice efort nobil care merita sa fie depus. Aceasta inseamna ca trebuie sa daruim aceeasi rabdare sarcinilor usoare ca si celor importante.
Evanghelistul Sam Jones se referea adeseori la un cal al tatalui sau, pe care-l botezasera "Batranul Charlie". Cand animalul era prins la plug, se dadea inapoi si devenea o problema. Dar cand era inhamat la sareta cu roti vopsite in rosu cu hamurile de lux, isi ridica capul sus si era plin de vigoare si incantare. Nu era niciodata nevoie sa-l strunesti sau sa-l lovesti cu biciul. Se parea ca acestui cal ii placea sa fie vazut cu harnasamentele de parada - in special cand greutatea pe care o avea de carat era mica. Sam Jones a spus: "Natura umana este asemanatoare acestui cal. Unii oameni pur si simplu nu lucreaza pentru Domnul in umilinta. Trebuie sa aiba un birou proeminent cu un titlu sonor ca sa faca ceva pentru El". Cat de contrar este acest lucru spiritului crestin! Orice ocazie de-a aduce glorie lui Dumnezeu nu trebuie niciodata considerata prea mica pentru a nu investi eforturile noastre cele mai bune.
Nu are importanta cat de umile sunt sarcinile, daca ele fac parte din datoriile noastre, trebuie sa le vedem ca fiind lucrarea de slujire pentru Dumnezeu si sa le facem cu bucurie, fara sa ne plangem si sa cautam satisfacerea eului. Sa nu ne dam inapoi atunci cand ne sta in fata un lucru dificil si fara recompense. Facand toate lucrurile "din toata inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni", vom fi feriti sa nu dobandim complexul "batranului Charlie".
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Daniel s-a hotarat sa nu se spurce... Daniel 1:8
In calitate de crestini, ar trebui sa fim oamenii care sa castige respectul celor necredinciosi. Daca suntem curati, cinstiti, amabili si prietenosi, vom fi respectati chiar si de catre aceia care au o atitudine negativa fata de Evanghelie.
Cand un muzicant profesionist, poreclit "Fericitul", l-a descoperit pe Dumnezeu, s-a lasat de cantat prin barurile de noapte si si-a oferit serviciile unei biserici. Peste cateva zile a primit un telefon de la unul din directorii cluburilor de noapte pe care le frecventase si care ii cerea sa faca ceva ce i-ar fi adus foarte multi bani. Dar "Fericitul" a refuzat oferta, spunandu-i directorului ca intentiona sa cante pentru biserica. "M-a felicitat, a redat mai departe "Fericitul". Acest lucru m-a surprins. Aveam de-a face cu un om care dorea sa cant pentru el si care ma felicita pentru ca ii refuzasem oferta." "Fericitul" castigase respectul omului.
Daniel si prietenii lui erau captivi intr-o tara straina, dar nu si-au uitat principiile religioase. Nu puteau, cu o constiinta curata, sa manance carnea care in tara aceea era inchinata unui zeu pagan. Au cerut sa li se aduca doar legume si apa. Supraveghetorul lor si-a riscat viata ca sa onoreze aceasta cerere. Cred ca el a facut-o din cauza respectului pe care si l-au castigat ei prin comportarea lor nobila.
Lumea priveste cu dispret la crestinii care nu traiesc conform cu credinta lor. De aceea trebuie sa fim sinceri si sa ramanem tari in convingerile noastre. Numai atunci vom castiga respectul altora.
Cand crestinii traiesc Evanghelia, pacatosii vor asculta ce spune Evanghelia.
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Doar oameni obisnuiti. Dumnezeu foloseste oameni obisnuiti.
El foloseste oameni ca tine si ca mine care sunt gata sa asculte porunca Sa.
Dumnezeu foloseste oameni care se daruiesc in intregime.
Nu conteaza cat de putin ti se pare ca este tot ceea ce ai,
Putinul tau poate deveni belsug, cand il incredintezi in mana Stapanului.
Ca si copilul care a dat lui Isus tot ce avea.
Si intreaga multime a fost saturata cu doi pesti si cinci paini.
O, darul tau poate parea atat de mic si neinsemnat,
dar cand El il atinge
Cu mana Sa iubitoare, atunci vei vedea
Cum viata ta nu va mai fi niciodata aceeasi.
Doar oameni obisnuiti, Dumnezeu foloseste oameni obisnuiti.
El foloseste oameni ca tine si ca mine care sunt gata
sa asculte porunca Sa.
Dumnezeu foloseste oameni care se daruiesc in intregime.
Nu conteaza cat de putin ti se pare ca este tot ceea ce ai,
Putinul tau poate deveni belsug, cand il incredintezi in mana Stapanului.
(Danniebelle Hall)
Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
...toti s-au dovedit niste netrebnici; nu este nici unul care sa faca binele, nici unul macar. Psalmul 14:3
Unii oameni pretind ca sunt corecti din punct de vedere moral si ca n-au nevoie de mantuirea asigurata de Domnul Isus la cruce. Ei se cred destul de buni sa stea in fata lui Dumnezeu pe baza propriilor merite. Daca acesti oameni s-ar vedea in realitate asa cum sunt, asa cum ii vede Dumnezeu, ar fi deosebit de socati!
H.L. Hastings povesteste despre o femeie care s-a casatorit cu un alcoolic. Barbatul credea ca "se poate lasa" de alcool, dar cu toate acestea se dadea in spectacole umilitoare. Intr-o zi, sotia i-a facut cateva fotografii in timp ce era mort de beat. Dupa cateva zile, le-a pus pe masa alaturi de farfuria din care lua micul dejun. Vazandu-le, alcoolicul a avut parca o revelatie. Nu mai putea nega adevarul conditiei in care ajunsese. Hastings a spus: "Cati sunt aceia care, daca ar putea sa se vada macar odata, si-ar schimba odata si pentru totdeauna cursul vietii..."
Pentru "fotografia" facuta de Dumnezeu omului pacatos, cautati la Romani 3:9-18. Este o imagine tulburator de clara a ceea ce suntem in realitate, despartiti de harul Lui mantuitor. Ea subliniaza nevoia de a fi curatiti si iertati prin sangele varsat de Cristos.
Te-ai privit cu atentie vreodata? Ti-ai recunoscut adevarata infatisare inaintea ochilor lui Dumnezeu si ti-ai pus increderea in Domnul Isus? El iti va spala toate pacatele facand din tine o faptura noua. Apoi Dumnezeu nu se va mai uita la tine ca la un pacatos, ci ca la un sfant!
Nimic nu ne orbeste mai mult fata de adevaratul caracter al pacatului decat faptul ca este pacatul nostru.
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Nu uita niciodata:
Faptul ca traiesti nu a fost ideea ta,
si ca respiri n-a fost hotarârea ta.
Faptul ca traiesti a fost ideea Altcuiva
si ca respiri - darul Lui pentru tine.
Nu uita niciodata:
Nimeni nu gândeste, nu simte,
nu se manifesta ca tine,
nimeni nu zâmbeste asa cum tocmai o faci.
Nu uita niciodata:
Nimeni nu vede cerul cum îl vezi tu,
si nimeni nu stie tot ce stii tu.
Nu uita niciodata:
Fata ta n-o mai are nimeni pe-acest pamânt
si ochii astia îi ai doar tu.
Nu uita niciodata:
Esti bogat, si bogatia ta nu sunt banii tai, ci viata ta!
Nimeni nu traieste ca tine!
Tu esti dorit, nu esti un rod al întâmplarii,
o toana a naturii,
fie ca-ti cânti viata în diezi sau în bemoli.
Esti un gând al lui Dumnezeu, si înca unul genial!
Tu esti tu!
(Nely Sibisan)
Cu drag,
Mihaela