problema medicala - ce poate fi???

problema medicala - ce poate fi??? | Autor: tinatache

Link direct la acest mesaj

nu stiu daca ii era locul la "clinica" pt ca e vb de sotul meu. Acum 1 luna s-a operat la degetul mare de la mana. Avea un nodul cat o boaba de mazare de marime medie. Nu tocmai simplu, desi cand auzi ca e vb de un deget iti vine sa razi, ca doar ce mare scofala mai e si asta. Taietura a fost adanca, nodulul marisor, degetul parea umflat din cauza lui. Bun, l-a scos, analizat, nici o urma de malignitate (adica nu e cancer), dar sunt sanse sa recidiveze. La 1 luna dupa incizie are unul la fel de mare, in acelasi loc si pare ca are aceeasi consistenta. Ce sa zic, am avut un soc cand mi l-a aratat. Ma astaptam sa recidivieze dar chiar intr-o luna???? Si acuma ce facem, mergem 1 data pe luna la taiat?
acuma nu stim ce sa facem? Ca schimbam chirurgul, e sigur, dar sa mergem la alt chirurg? Sau la dermatolog? Totusi nu e problema de piele, ca e inauntru... Chirurgul zice ca s-a facut de la stratul acela albicios care acopera osul, daca va aduceti aminte de cand ati mancat ultima oara picioare de pui ca (,) carnea sta pe un strat de pielita alba, nu direct pe os. Cica asa e si la noi si aia e vinovata.
Daca ceva e gresit in descriere rog medicii sa nu rada prea tare ca nu ma pricep:) si ii mai rog sa ma corecteze si sa-mi spuna fara nici o retinere ce parere au. Sau daca altcineva a mai auzit de asa ceva, tot ce stie! orice informatie e buna.
Multumesc!

Un Paste Fericit!
Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

draga cristina
m-am operat de trei ori la incheietura mainii stangi din cauza unui chist sinovial. Intr-adevar, pielita aceea se numeste sinovie, ceva o irita si se umple de lichidul sinovial, cel care favorizeaza miscarea oaselor de incheietura (nici eu nu sunt dr si mi s-a explicat pr in alta limba, asa ca incerc si eu o traducere decenta). De aici nodulul respectiv, nu e malign dar recidiveaza. Sfatul dr meu (cel mai de pe urma ca ceilalti au trecut direct la taiat) a fost ca atata timp cat nu deranjeaza tare, nu doare sau dpdv estetic nu e chiar neplacut, sa il las in pace. Asa am si facut, uneori se mai miscoreaza, alteori creste la loc, dar nu depaseste o anumita limita si ma doare foarte tare doar daca ma lovesc. M-am hotarat sa nu mai operez deloc. In afara de asta am incercat si toate leacurile babesti (bratara de cupru, zeama de ridiche, tinctura de galbenele...) nu va faceti griji, nimic nu functioneaza!
Va doresc succes

http://community.webshots.com/user/yasmintarakci
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

yasmin, multumesc mult! da, cred ca asta e, mi-a zis sotul denumirea in germana la pielea aia si parca seamana un pic cu ce zici tu. Noi speram ca exista totusi vreun tratament, mai ales ca la deget pe el il deranjeaza cand scrie la calc (si e programator deci are ceva de scris!). Dar daca n-o fi, asta e, nici sa mergi la cutit pana ti se uraste si de dr. si de tot, nu se poate.
Inca o data, multumesc mult, m-am mai linistit acuma ca stiu ca se mai intampla si la altii, desi e clar ca nu ma bucur pt tine, imi imaginez cam ce "frumos" a fost sa-l scoti de 3 ori!:(
Noapte buna si sarbatori fericite!

Un Paste Fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Tinatache, si eu am avut, la fel ca si Yasmin, un chist din asta, la incheietura mainii drepte. Ajunsese destul de mare acum vreun an jumate, eram chiar hotarata sa-l operez (asa mi-a zis un chirurg plastic, ca trebuie repede taiat, stii cum se grabesc ei...). Dar eu am avut ceva probleme cu fetitele atunci si nu m-am dus la operatie. Nu stiu prin ce miracol, a inceput sa se retraga (il mai avusesem o data, dar mai mic, si se mai retrasese, dar de data asta crescuse cam mare, era f. vizibil, si toata lumea ma intreba ce am, mai ales daca vreun barbat imi saruta mana, iti dai seama ce aiurea parea...). In momentul asta nu-l mai am deloc. A disparut de tot in cateva luni. Dar, intre timp, o prietena din Franta care e medic, mi-a recomandat si mi-a adus niste fiole pe baza de cortizon. Zice ca in Franta se practica "spargerea" chistului (de catre medic, bineinteles) si injectarea imediata a acestei fiole (ca sa nu se infecteze banuiesc), apoi inca una la un anume interval de timp (nu mai tin minte cat). Fara operatie. Asa a facut si o alta colega a noastra, dupa ce prima data il operase si a recidivat. Acum nu i-a mai crescut, de vreo 3 ani. Uite, o sa ma uit acasa pe fiolele alea cum se numesc si o sa-ti scriu denumirea si compozitia si modul de utilizare. Apoi te poti interesa daca sunt bune si pentru ce are sotul tau. Si, daca e cazul, ti le pot chiar darui, mie nu-mi mai trebuiesc si au termen pana prin 2005 parca. O sa revin.

Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 11 luni) si Ramona (1 an si 10 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea

Mergi la inceput

Laura, multumesc si raman pe faza!

Un Paste Fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Tina, revin cu amanunte despre medicament:
Se numeste ALTIM 3.75mg/1.5ml - suspensie injectabila in seringa pre-umpluta, producator: Hoechst Marion Roussel, substanta active: cortimazol. Acest medicament este un cortocoid, este indicat in unele maladii sau e utilizat pentru efectul sau antiimflamator. Este utilizat ca injectie locala in reumatologie. In ce caz nu trebuie folosit: infectii, antecedente alergice la unul dintre compusi, probleme cu coagularea, tratament anticoagulant in curs. Trebuie luat sub stricta supraveghere medicala.
Daca mai vrei si alte detalii, intreaba-ma. Vezi daca medicul sotului tau zice ca l-ar ajuta acest medicament. Sanatate multa!

Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 11 luni) si Ramona (1 an si 10 luni)

Mergi la inceput

Laura, multumesc inca o data. Mai am o singura intrebare: la ce dr. ai mers tu? la dermatolog?

Un Paste Fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Draga Tina, daca e vb de chist sinovial, cel care se ocupa cel mai bine e un ortoped.
Iti voi povesti experienta mea: acum vreo 15-16 ani am avut un astfel de chist la articulatia radiocarpiana stanga (unde se articuleaza oasele antebratului cu cele ale mainii) care tot crestea, pana a ajuns cam la 2-3 cm diametru, era foarte moale, continea lichid si era ca o punga plina cu apa. Am fost la medic si mi-a zis ca n-are rost sa intervenim, ca se va sparge si, daca nu, atunci o sa mi-l scoata. Chiar mi-a povestit ca pe vremuri se spargea cu... ciocanul!.
Si asa a fost, o data, cand am carat in mana respectiva o geanta grea, s-a spart si lichidul respectiv s-a cam imprastiat si mana mi s-a umflat, dar in 2 zile s-a resorbit si totul a fost ok!
Dupa o vreme s-a refacut, dar nu a mai crescut asa mare si in timp s-a resorbit din nou. De atunci n-am mai avut pb, dar o vreme mana avea la articulatie o forma tare ciudata, parca oasele nu mai erau asezate ca la dreapta, dar habar n-am cand si-a revenit, ca nu prea am bagat in seama treaba asta.
Multa sanatate si Paste fericit tuturor!

Mergi la inceput

Tina, pe mine m-a vazut un chirurg plastic.

Laura si bebitele: Bianca (5 ani) si Ramona (1 an si 11 luni)

Mergi la inceput