Sangerare
Sambata dimineata si astazi am avut cate o sangerare.Nu mult cantitativ,cam cat lichid ar fi intr-o lingurita.E sange rosu,nu maron inchis.Sambata a fost si un fel de cheag,dar nu unul bine inchegat.
Nu stiu ce sa cred.Mi-e cam frica.Abia joi o sa ma duc la doctor.Acum astept rezultatul celui de al 2-lea test HCG.Daca iese in seara asta,ma duc maine la Niculescu.
Pana atunci,va intreb : voi ce parerea aveti?E grav?Indica un avort?O infectie?Ce sa fac?
Raspunsuri
anis spune:
Eu te-as sfatuii sa te duci azi la Niculescu...il gasesti la cab privat de la ora 17.
Sper doar sa-ti fie bine..si sa nu ai vreo complicatie ceva...ca nu stiu ce sa-ti zic...pt ca nu m-am lovit de asa ceva..offf
AniS
Jasmine spune:
Primul test l-am facut cand sarcina avea 6 saptamani (deci fatul avea 4 saptamani).Valoarea HCG a fost 2500.La Medicover cica valoarea normala e intre 160-30000.Mie mi s-a parut un rezultat bun,dar Niculescu a zis ca e prea putin 2500 pt varsta sarcinii.
Acum mi-e tare frica pentru ca nu stiu ce e cu sangerarile astea.
O sa ma duc maine la cabinet.Din cate stiam eu,martea Niculescu nu e la cabinet.
anis spune:
si eu stiu la fel cu martea si cu Niculescu la cabinet...Stiu ca martea e dr Cocei...dar nu cred ca maine e...fiindca are niste probleme...da un telf azi la cabinet in orele de consultatii.
AniS
try spune:
Jasmine, daca zilele trecute ti s-a spus ca sarcina este oprita in evolutie, atunci aceste sangerari care ti-au aparut sunt semn ca organismul incearca sa elimine sarcina oprita in evolutie. Ea nu se resoarbe, ci trebuie eliminata.
Medicul care ti-a dat vestea opririi bebelusului din evolutie nu ti-a zis si la ce sa te astepti sau care sunt pasii urmatori? De regula ori astepti ca sarcina sa se elimine singura ori optezi pentru avort si chiuretaj. Ma mira ca esti mirata de aparitia acestor sangerari dupa ce ti s-a dat vestea opririi din evolutie. Orice oprire din evolutie este urmata de o hemoragie asemanatoare unui ciclu care reprezinta eliminarea embrionului oprit din evolutie. In mod natural, eliminarea poate aparea mai repede sau mai tarziu, depinde de la caz la caz. Unele fete asa isi dau si seama ca embrionul nu mai traieste. Este o intamplare sa constati la ecograf ca nu mai traieste, adica trebuie sa ai norocul sa te duci la ecograf intre incetarea din evolutie si avortul spontan. De regula incetarea di nevolutie nu prezinta prea multe semne, numai avortul spontan e insotit de semne.
Cant. de sange mentionata de tine e suficient de mare pentru o sarcina. De regula petele sunt considerate normale (adica cele cat o picatura). Daca tu deja ai eliminat cat o lingurita inseamna multe picaturi, plus ca sangele e rosu. Deci asta suna a avort.
Ai grija ca nu este obligatoriu ca dupa ce ti se declanseaza avortul sa si elimini tot. E posibil ca organismul tau sa nu poata elimina tot produsul de conceptie. De aceea dupa ce sangerarea se opreste, du-te si mai fa o eco (eventual trasnvaginala ca e mai exacta) sa ti se spuna daca ai eliminat tot. Produsul de conceptie nu se elimina tot in aceeasi zi, ci pe parcursul mai multor zile. In mod normal daca ti se declanseaza avort spontan ar trebui sa inceapa o sangerare ca la ciclu, chiar mai abundenta (pentru ca peretele interior al uterului s-a ingrosat mai mult decat se ingroasa intre 2 cicluri normale si ca urmare va fi o cant. mai mare e sange ce se va elimina). Astepata-te si la dureri chiar mai mari decat la un ciclu obisnuit.
Cand produsu lde conceptie nu se elimina in intregime, atunci poti face infectie de la resturile neeliminate care intra in putrefactie.
Semn de infectie este numai daca sangerarile devin foarte abundente si daca faci temperatura. Daca ai vreunul din cele 2 semne du-te de urgenta la medic sau chiar la urgente, nu sta acasa si nu incerca singura sa te tratezi.
Tu oricum du-te imediat la medic, dar sfaturile astea ti le-am dat pentru zilele urmatoare si ca sa intelegi tu care-i procesul. Stiu ca medicii sunt zgarciti in explicatii. Eu am trecut anul trecut printr-o experienta similara si de-aia stiu toate astea.
Tine minte, intr-o sarcina, cand sangerarile devin rosii si nu mai pot fi numite pete, ci deja sangerari, daca mai apar si cheaguri si mai ales daca totul este insotit si de dureri este clar semn de avort.
10 sapt DNP 1 nov.