casete Video US-Romania

casete Video US-Romania | Autor: ruxij

Link direct la acest mesaj

Buna,
Am mai intrebat pe chat si mi s-a raspuns, dar am uitat detaliile. Intrebarea este: ce fel de video trebuie sa cumparam din Romania pt. a putea viziona casete video din US?

Numai bine,
Lia

ruxij

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Casetele video din US care sunt in sistem NTSC trebuie trecute in Romania in sistem PAL.
Sa inteleg ca se gasesc acum VCRs care redau casetele de aici?

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Oana, multumesc. Si cum le trec in sistem Pal, exista converters?

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Cum se numeste aparatura si cum arata nu mai stiu, banuiesc ca exista acolo firme sau oameni care se pricep si fac asta. Sorry ca nu stiu mai multe.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata_lu_julia spune:

Există două variante:
1. un video multisistem, mai exact care merge si cu casete NTSC
2. conversia casetei in format PAL

Varianta 1 e mult mai la îndemână, dar rezultatele nu sunt 100% garantate (adică s-ar putea să meargă prost sau chiar deloc).
Varianta 2 e mai sigură dpdv al succesului, dar si mai costisitoare. Caută câteva firme specializate si cere-le oferte. Ca să faci singură asta îti trebuie un convertor care nu-i tocmai ieftin:
http://www.220-electronics.com/comworld.htm

Functie de preturi, nr. de casete de convertit, timp, cunostinte, chef, etc. poti decide ce-i mai bun pt. tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

si eu sunt interesata in convertirea unor casete din Ro deci in sistem Pal ptr aici in NTSC...unde oare se gasesc firmele astea in RO?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

mai exact in Ploiesti? stie cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Eu am un video care citeste casetele in format NTSC/Pal, deci pot vedea cu el si casete din USA/Canada. As spune firma dar nu vreau sa fac reclama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Da am citit ca problema e ca TVurile nu sunt compatibile cu NTSC dc. sunt mai vechi si ai mei au un TV cam din 93

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns armandcp spune:

Ruxi,

Socrul meu a luat un VCR Samsung acum 3 ani si reda NTSC - US fara probleme.
Cu convertirea, daca ai un vcr care da output signal PAL/SECAM si un vcr PAL/SECAM merge.
Eu am unul care reda in orice fel de semnal. si care converteste. Fiind insa in US, as putea as ajut la convertirea PAL/SECAM in NTSC. Invers nu ca nu am VCR PAL/SECAM. Al doilea care il am e pur NTSC.

Armand

quote:
Originally posted by ruxij

Da am citit ca problema e ca TVurile nu sunt compatibile cu NTSC dc. sunt mai vechi si ai mei au un TV cam din 93

ruxij

Mergi la inceput