casete Video US-Romania
Buna,
Am mai intrebat pe chat si mi s-a raspuns, dar am uitat detaliile. Intrebarea este: ce fel de video trebuie sa cumparam din Romania pt. a putea viziona casete video din US?
Numai bine,
Lia
ruxij
Raspunsuri
Oana_B spune:
Casetele video din US care sunt in sistem NTSC trebuie trecute in Romania in sistem PAL.
Sa inteleg ca se gasesc acum VCRs care redau casetele de aici?
Oana_B
Oana_B spune:
Cum se numeste aparatura si cum arata nu mai stiu, banuiesc ca exista acolo firme sau oameni care se pricep si fac asta. Sorry ca nu stiu mai multe.
Oana_B
tata_lu_julia spune:
Există două variante:
1. un video multisistem, mai exact care merge si cu casete NTSC
2. conversia casetei in format PAL
Varianta 1 e mult mai la îndemână, dar rezultatele nu sunt 100% garantate (adică s-ar putea să meargă prost sau chiar deloc).
Varianta 2 e mai sigură dpdv al succesului, dar si mai costisitoare. Caută câteva firme specializate si cere-le oferte. Ca să faci singură asta îti trebuie un convertor care nu-i tocmai ieftin:
http://www.220-electronics.com/comworld.htm
Functie de preturi, nr. de casete de convertit, timp, cunostinte, chef, etc. poti decide ce-i mai bun pt. tine.
Laura _Oprescu spune:
si eu sunt interesata in convertirea unor casete din Ro deci in sistem Pal ptr aici in NTSC...unde oare se gasesc firmele astea in RO?
adi2003 spune:
Eu am un video care citeste casetele in format NTSC/Pal, deci pot vedea cu el si casete din USA/Canada. As spune firma dar nu vreau sa fac reclama...
ruxij spune:
Da am citit ca problema e ca TVurile nu sunt compatibile cu NTSC dc. sunt mai vechi si ai mei au un TV cam din 93
ruxij
armandcp spune:
Ruxi,
Socrul meu a luat un VCR Samsung acum 3 ani si reda NTSC - US fara probleme.
Cu convertirea, daca ai un vcr care da output signal PAL/SECAM si un vcr PAL/SECAM merge.
Eu am unul care reda in orice fel de semnal. si care converteste. Fiind insa in US, as putea as ajut la convertirea PAL/SECAM in NTSC. Invers nu ca nu am VCR PAL/SECAM. Al doilea care il am e pur NTSC.
Armand
quote:
Originally posted by ruxij
Da am citit ca problema e ca TVurile nu sunt compatibile cu NTSC dc. sunt mai vechi si ai mei au un TV cam din 93
ruxij