Fumatul-o piedica ?
Fetelor,vreau sa ma sfatuiti in aceasta problema.Acum 1 an am mers la un medic ginecolog care m-a sfatuit ca,daca vreau sa am un bebe,sa renunt la fumat.Ce parere aveti?Conteaza atat de mult faptul ca fumezi daca vrei sa ai un copil?V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu cate sfaturi.
Raspunsuri
anis spune:
Eu din acelasi motiv , m-am lasat acum 1 an si jumatate.
Ar fi bine sa te lasi inainte, mai ales ca dupa aia 3 luni, tot elimini toxinele, si mai ales e bine inainte, pt ca lasatul de fumat da niste depresii, stari nasoale...si daca esti gravida ai oricum si stari d'astea si sa le mai amplifici si cu altele e groaznic de suportat.
AniS
Otilia spune:
Unele dintre efectele fumatului inainte de sarcina:
-scaderea fertilitatii (fertilitate de 8% la o femeie care fumeaza cotidian 20 de tigari, fata de 22% la o femeie nefumatoare)
-risc crescut de sarcina extrauterina.
Daca vreti sa aflati care pot fi efectele fumatului in timpul sarcinii sau dupa, vi le pot spune si pe-alea... (risc de avort spontan, risc de nastere prematura etc.)
~Otilia&LaAdelita~
Cristina_C spune:
Oricum va trebui sa renunti la fumat cand afli ca esti insarcinata asa ca e mai bine s-o iei din timp, mai ales daca esti fumatoare inraita. Fa tot posibilul sa te lasi inainte de sarcina, purifica-ti organismul si incearca sa ai un regim de viata cat mai sanatos inca din perioada preconceptiei.
Succes!
Cristina
try spune:
flori, eu m-am lasat cu 4 luni inainte de a ramane insarcinata, am vrut sa dau o sansa organismului sa se mai curete, sa mai ia o pauza inainte de bebe. Am pierdut acea sarcina (bine-nteles ca n-are nici o legatura) si apoi am ramas din nou dupa 7 luni. Nu m-am reapucat de fumat in timpul asta, deci pot spune ca am facut o pauza de fumat e 1 an si putin pana la actualul bebe din burtica.
Sunt foarte putine motive care m-au determinat sa ma las de fumat: a avea un bebe si daca mi s-ar spune ca-s bolnava si mi se interzice sa fumez. Eram convinsa ca dupa ce voi naste si eventual voi alapta ma voi reapuca de fumat. Acum, dupa o pauza de tigari de 1 an si 4 luni, nu mai sunt convinsa ca ma reapuc de fumat. Oricum ar insemna o mare dezamagire pentru sotul meu care spera din tot sufletul ca m-am lasat definitiv.
Ca metoda: m-am lasat dintr-o data. Am terminat ultimele tigari din pachet si nu mi-am mai cumparat altele. Conteaza foarte mult vointa proprie, de fapt conteaza cat de puternica e motivatia pentur care te lasi de fumat. Pentru mine a avea un ebeb sanatos a fost o motivatie foarte puternica, stiam ca atunci cand voi decide ca e timpul sa am un bebe, ma voi lasa de fumafara sa cartesc (multi nu-si imaginau ca o voi face).
Oricum cand ai sa ramai insarcinata vei renunta la fumat, deci ce mai conteaza cateva luni la deal la vale? Cred eu ca nu-ti permiti sa risti sanatatea lui bebe pentru 2-3 lun ide fumat, nu poate fi decat in avantajul lui sa te lasi un pic mai devreme de fumat.
10 sapt DNP 1 nov.